-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunųjų Didžiosios Britanijos milijonierių sąraše – dainininkai, sportininkai ir paveldėtojai

Savaitraštis „The Sunday Times“ sudarė 2017 metų Didžiosios Britanijos turtuolių sąrašą, kuriame išskyrė ir 50 jauniausių šalies turtuolių, kuriems yra ne daugiau kaip 30 metų.
Garethas Bale'as, Adele, India Rose James ir Robertas Pattinsonas
Garethas Bale'as, Adele, India Rose James ir Robertas Pattinsonas / „Scanpix“ nuotr.

Jauniausių turtuolių sąraše, be tų, kurie turtus paveldėjo iš šeimos, yra viso pasaulio klausytojų širdis užkariavusios muzikos žvaigždės, aktoriai, sportininkai ir net porelė, kuriai pasisekė laimėti loterijoje.

15min supažindina su 15 pirmųjų vietų užėmusiais 19 jaunųjų turtuolių:

15 vieta: grupės „One Direction“ dainininkai Niallas Horanas, Liamas Payne'as, Harry Stylesas ir Louisas Tomlinsonas

25-erių Louiso ir 23-ejų Niallo, Liamo bei Harry turtas vertinamas 40 mln. svarų sterlingų. Pernai grupė paskelbė apie daromą pertrauką ir visi jos nariai ėmėsi solinių projektų, tad nors iki šiol jų visų turtas buvo apylygis, pradėjus dainuoti po vieną skaičiai turėtų iš esmės pasikeisti.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Grupė „One Direction“
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Grupė „One Direction“

14 vieta: Jackas Catoras

28-erių Jackas Catoras praturtėjo, kai būdamas vos 16-os metų sukūrė programinę įrangą iškalbiu pavadinimu „Hide My Ass“, leidžiančią apeiti interneto filtrus. Mintis tokią programą sukurti jam kilo, kai paaugliui pabodo mokyklos kompiuteryje blokuojami tam tikri interneto puslapiai, kuriuose galima klausytis muzikos ar žaisti kompiuterinius žaidimus. 2015-aisiais jis pardavė savo kompaniją pasaulinei programinių įrangų gigantei AVG už 40 mln. svarų sterlingų, o šiandien jo turtas siekia jau 45 mln. svarų sterlingų.

13 vieta: Mattas ir Cassey Tophamai

27-erių Mattas ir Cassey iš Steiplfordo miesto Notingamšyro grafystėje milijonieriais tapo išlošę loterijoje – 2012-ųjų vasarį jie laimėjo loterijos „EuroMillions“ aukso puodą, kuris sudarė 45 mln. svarų sterlingų. Prieš tapdami milijonieriais Mattas dirbo dekoratoriumi, o Cassey – biudežtiniame prekybos centre. Ir nors neretai tokias didžiules sumas loterijose laimėję žmonės linkę juos greitai iššvaistyti, šiandien laimingos porelės turtas yra padidėjęs ir dabar siekia 48 mln. svarų sterlingų.

12 vieta: Edas Sheeranas

Šis 26-erių dainininkas – vienas sėkmingiausių pastarųjų metų jaunų dainininkų. Kone kiekviena jo daina, kurią jis parašo pats, tampa pasauliniais hitais ir gerina klausomumo rekordus, jis surenka sausakimšas arenas, tad nieko nuostabaus, jog šiandien jo turtas vertinamas 52 mln. svarų sterlingų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Edas Sheeranas

11 vieta: Garethas Bale'as

27-erių futbolininko turto vertė – 54 mln. svarų sterlingų. Pernai spalį pasirašęs itin pelningą sutartį su Madrido „Real“ ekipa jis tapo viena iš daugiausia uždirbančių sporto žvaigždžių pasaulyje. Per savaitę Ispanijos klubas jam moka 350 tūkst. svarų sterlingų arba – 18,2 mln. svarų per metus, atskaičius mokesčius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Garethas Bale'as

10 vieta: Robertas Pattinsonas

30-metis aktorius išgarsėjo suvaidinęs vampyrą Edvardą Kaleną populiariojoje „Saulėlydžio“ sagoje. Robertas Pattinsonas ir toliau vaidina kine, o jo banko sąskaitą pildo ne vien honorarai už vaidybą, bet ir pelningos reklamos sutartys, pavyzdžiui, su mados namais „Dior“. Šiandien jo turtas vertinamas 67 mln. svarų sterlingų.

Vida Press nuotr./Robertas Pattinsonas „Dior“ reklamoje
Vida Press nuotr./Robertas Pattinsonas „Dior“ reklamoje

9 vieta: Andy Murray

29-erių tenisininko turto vertė – 77 mln. svarų sterlingų, jis – vienas geriausių Didžiosios Britanijos atletų istorijoje. Nemažą dalį jo uždarbio sudaro itin didelės vertės reklamos sutartys su sportinių drabužių gamintoju „Under Armour“, „Jaguar“ automobiliais ir draudėju „Standard Life“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

8 vieta: Danielis Radcliffe'as

27-erių „Hario Poterio“ žvaigždė savo turtą kaupti pradėjo dar būdamas vaikas, o pasibaigus poteriados etapui, ir toliau vaidina kine bei teatre. Danieliui Radcliffe'ui, kuris yra turtingiausias jaunasis aktorius šiame sąraše, priklauso trys butai Manhatane, o bendra jo turto vertė – 78 mln. svarų sterlingų.

„Scanpix“/AP nuotr./Danielis Radcliffe'as
„Scanpix“/AP nuotr./Danielis Radcliffe'as

7 vieta: Rory McIlroy

28-erių golfo žaidėjas pirmąjį turnyrą laimėjo būdamas vos 19-os metų ir nuo tada iškovojo ne vieną įspūdingą pergalę bei reklamos sutartį. Jo turto vertė – 82 mln. svarų sterlingų.

6 vieta: Adele

29-erių Adele, kurios sąskaitoje – 125 mln. svarų sterlingų, yra pati turtingiausia Didžios Britanijos atlikėja moteris istorijoje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adele
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Adele

5 vieta: Pollyanna Gredley

30-metės Pollyannos Gredley turtas vertinamas 194 mln. svarų sterlingų, jai kartu su broliu priklauso tėvo įkurta lenktyninių žirgų imperija.

„Instagram“ nuotr./Pollyanna Gredley
„Instagram“ nuotr./Pollyanna Gredley

4 vieta: Thomas Mackie

29-erių Thomas Mackie 456 mln. svarų sterlingų turtą paveldėjo iš savo senelio, kuris įkūrė Kenilverto miestelyje įsikūrusią elektros didmeninės prekybos bendrovę „CEF Holdings“. Šiandien Thomas vadovauja šiai bendrovei.

3 vieta: India Rose James

Ši 25-erių blondinė 530 mln. svarų sterlingų vertės turtą paveldėjo iš savo senelio, nekilnojamojo turto magnato ir pornografijos barono Paulo Raymondo.

„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./India Rose James
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./India Rose James

2 vieta: Charlotte Wellesley

26-erių ledi Charlotte Wellesley, Velingtono hercogo duktė, jau ir taip buvo turtinga, tačiau 2016-aisiais, ištekėjus už 40-mečio Kolumbijos-Amerikos milijonieriaus Alejandro Santo Domingo, jos turtas išaugo iki įspūdingos 3,8 mlrd. svarų sterlingų sumos.

1 vieta: Vestminsterio hercogas Hugh Grosevenoras

26-erių Hugh Grosevenoras tapo septintuoju Vestminsterio hercogu po to, kai pernai rugpjūtį mirė jo tėvas Geraldas Cavendishas Grosvenoras. Šiandien jaunojo Hugh valdomas turtas vertinamas 9,52 mlrd. svarų sterlingų, o didžiąją dalį jo sudaro nuo 1677 metų iš kartos į kartą paveldima žemė, išsibarsčiusi po visą Jungtinę Karalystę, ir, kaip juokauja britų spauda, „pusė Londono“. Beje, Hugh šeima nuo seno artimai bendravo su britų karališkąja šeima, o pats vaikinas yra princo George'o krikštatėvis.

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Middletonas, Hugh Grosvenoras ir Pippa Middleton princo George'o krikštynose (2013 m.)
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Middletonas, Hugh Grosvenoras ir Pippa Middleton princo George'o krikštynose (2013 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius