-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV kino kūrėjas Robertas Redfordas atidarė nepriklausomo kino festivalį „Sundance“ (nuotraukos)

JAV kino aktorius ir režisierius Robertas Redfordas ketvirtadienį atidarė kasmetinį nepriklausomo kino festivalį „Sundance“, žadėdamas nenutolti nuo jo kuklių šaknų, atmesdamas Holivudo komercializaciją.
Festivalio įkūrėjas ir krikštatėvis Robertas Redfordas
Festivalio įkūrėjas ir krikštatėvis Robertas Redfordas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vesterne „Bučas Kesidis ir Sandensas Kidas“ (Butch Cassidy and the Sundance Kid) vaidinęs 74 metų aktorius, išsaugojęs šviesių vešlių plaukų kupetą, per atidarymo ceremoniją sakė, kad „Sundance“ visada buvo atviras naujoms idėjoms ir visada toks išliksiantis, kol R.Redfordas stovės prie jo vairo .

„Išlaikyti neturtingo festivalio idėją tapo mūsų esme. Galime tapti didesni, netgi sėkmingesni, tačiau išlaikykime šią mūsų dalelę“, – pareiškė R.Redfordas, atidarydamas dešimt dienų vyksiantį festivalį Jutos slidinėjimo kurorte Park Sityje.

„Viską darome taip pat, kaip ir prieš 25 metus. Programos sudaryme niekas nepasikeitė. Programą sudarinėjame ne dėl komercijos, o dėl galimybių ir naujų gaivių idėjų bei didesnės nepriklausomybės filmuose“, – pridūrė jis.

27–ame kino festivalyje „Sundance“ bus siekiama mesti iššūkį ekonomikos lėtėjimui – jame bus parodyta iki šiol daugiausiai nepriklausomų filmų, sukurtų Jungtinėse Valstijose ir visame pasaulyje.

R.Redfordas šį festivalį įkūrė, siekdamas suteikti daugiau galimybių nepriklausomam kinui ir mesdamas iššūkį Holivudo komercijos mašinai. Atrodo ironiška, tačiau dabar „Sundance“ kelia didelį susidomėjimą komercinio kino pramonės žvalgams, ieškantiems naujų talentų ir idėjų.

Šiemet festivalyje bus parodyta beveik 120 filmų iš 29 šalių; įvyks 95 pasaulinės premjeros; savo juostas pristatys 40 debiutuojančių režisierių. „Sundance“ tapo didžiausiu Jungtinėse Valstijose vykstančiu kino festivaliu, o šiemet jam buvo pateikta iki šiol daugiausiai filmų.

Prasidėjus peržiūroms, R.Redfordas prisiminė šio festivalio istoriją ir sakė norintis išlaikyti bendruomenės jausmą, kuris, pasak jo, nyksta iš šiuolaikinio gyvenimo.

„Savo gyvenime nuolat kai ko pasigesdavau; ateina teatro bendruomenės ir tiesioginės televizijos pabaiga. Manau, kad būtų miela atkurti bendruomenės jausmą, – pabrėžė jis. – Buvo svarbiausia padaryti, ką galime, kad sukurtume galimybių naujiems menininkams. Toks buvo mūsų pažadas ir jis tebėra mūsų pažadas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius