-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Johnas Travolta apie nepamirštamą šokį su princese Diana: „Ji pakeitė mano gyvenimą“

Filmuose „Šeštadienio nakties karštligė“ ir „Briliantinas“ išvydę į ritmą puikiai judantį Johną Travoltą įsitikinome, kad jis yra ne tik puikus aktorius, bet ir neblogas šokėjas. Tačiau labiausiai jam įsiminusi akimirka šokių aikštelėje nėra susijusi su jo karjera Holivude. Kaip pasakojo pats aktorius, tai nutiko jam išpildžius vienos labai gerai žinomos princesės norą.
Johnas Travolta, princesė Diana
Johnas Travolta, princesė Diana / Vida Press nuotr.

1985-aisiais J.Travolta buvo pakviestas į prabangią puotą Baltuosiuose rūmuose, kur kartu pašokti jis pakvietė pačią princesę Dianą. Visų aktoriaus ir buvusios karališkosios šeimos narės gerbėjų džiaugsmui, kino filmų žvaigždė nusprendė papasakoti apie vieną jo įsimintiniausių akimirkų gyvenime.

Pakviestas į prestižinį tuometinio JAV prezidento Ronaldo Reagano suorganizuotą renginį, J.Travolta nesitikėjo, kad jame taip pat bus bene žinomiausia to laikotarpio moteris princesė Diana, kurios santuoka su vyru princu Charlesu, taip pat dalyvavusiu pokylyje, jau buvo pradėjusi byrėti, tačiau pora stengėsi to neparodyti. Nepaisant to, princesė Diana nenorėjo praleisti progos pasilinksminti, tad su keletu šventėje buvusių garsių asmenų ji sugalvojo pašokti.

Diana nebuvo prasta šokėja. Vaikystėje ji šoko baletą, tačiau dėl to, kad buvo gan aukšta, tolimesnės profesionalios šokėjos karjeros siekti atsisakė.

„Dianos sieloje visada karaliavo šokiai. Supratau, kokį džiaugsmą jie jai teikė. Ji mėgavosi judesių ir šokių jai suteikiama laisve. Pastebėjau, kad tai padėdavo pataisyti jos emocinę būseną“, – 2017 metų britų dokumentiniame filme „Diana: In Her Own Words“ kalbėjo buvusi princesės šokių mokytoja Anne Allan.

Vida Press nuotr./Johno Travoltos šokis su princese Diana
Vida Press nuotr./Johno Travoltos šokis su princese Diana

Diana ir anksčiau yra šokusi su garsiais žmonėmis. Princo Andrew gimtadienio vakarėlyje susirinkusius svečius linksmino atlikėjas Eltonas Johnas. Susipažinę juodu nusprendė kartu sušokti čarlstoną. Po to Diana ir E.Johnas tapo labai gerais draugais.

Baltųjų rūmų pokylyje į šokių aikštelę princesė Diana iš pradžių pakviesti nusprendė aktorius Tomą Sellecką ir Clintą Eastwoodą. Sausį viename interviu T.Selleckas prisipažino, kad tąkart garsios britės savo šokių judesiais jam sužavėti vis dėlto nepavyko.

„Kai mokiausi mokykloje, turėjome užsiėmimus, kuriuose mokė teisingai šokti. Aš jų nelankiau, – kalbėjo aktorius. – Visą tą laiką (kol šoko su Diana – red. past.) aš atsiprašinėjau už savo judesius. O ji buvo kerinti, miela.“

Pokylyje Diana taip pat norėjo pašokti su baleto ikona Michailu Barišnikovu, tačiau princesės noro išpildyti neleido skaudanti jo kulkšnis. Vietoje to jos partneriu šokių aikštelėje princesė paprašė pabūti kitą dėl savo judesių ekrane išgarsėjusį žmogų – J.Travoltą.

„Nesitikėjau šokti su princese Diana, – 2007-aisiais viename interviu sakė aktorius. – Tačiau prezidento žmona Nancy Reagan man pasakė, kad ji (Diana – red. Past.) labai to trokšta.“

Vida Press nuotr./Johno Travoltos šokis su princese Diana
Vida Press nuotr./Johno Travoltos šokis su princese Diana

Tad sulaukęs tinkamos akimirkos, J.Travolta išpildė Dianos norą. „Vidurnaktį patapšnojau jai per petį ir pakviečiau šokiui. Ji atsisuko ir nuleido galvą taip, kaip sugeba tik ji. Mes šokome 15 minučių. Niekada to nepamiršiu, – pasakojo Johnas. – Man didelė garbė, kad galėjau tai patirti. Esu įsitikinęs, kad tai buvo geriausia jos vizito Jungtinėse Valstijose dalis. Jaučiuosi padėjęs jos gyvenimą paversti geresniu, ji manąjį tikrai pakeitė ir labai apgailestauju, kad jos čia nebėra.“

Apie įsimintiniausią vakarą gyvenime aktorius kalbėjo ir su „The Daily Telegraph“ žurnalistais. Žvaigždė teigė, kad dėl šokio su princese jis nesijaudino. „Mačiau, kaip ji prieš tai šoko su Charlesu. Žinojau, kad ji stipri. Atrodė, kad tai ji jį vedė. Kadangi mus stebėjo visas pasaulis, privalėjau parodyti Dianai, kad žinau, ką darau. Ranką uždėjau ant jos nugaros, o jos delną pastūmiau šiek tiek žemiau, kad jos ranka nebūtų taip aukštai iškelta ir suteikčiau jai paitikėjimo savimi patikindamas, kad viskas bus gerai“, – apie tą vakarą pasakojo aktorius, kuriam šokiai su Diana tapo aukščiausiu jo karjeros pasiekimu.

Apie J.Travoltos susitikimą su princese smulkiau pasakojama ir Tinos Brown knygoje apie karališkosios šeimos narę „The Diana Chronicles“. „Mano širdis daužėsi. Nancy nuvedė mane prie jos. Princesė į mane nežiūrėjo, ji kalbėjo su prezidentu. Ją pakvietus šokiui, aikštelė ištuštėjo. Norėjau, kad viskas vyktų sklandžiai, tad parodžiau jai, kad viskam vadovauju ir jai nereikia dėl nieko jaudintis“, – tęsė Johnas.

Šią, kaip pats aktorius teigė, svarbiausią jo gyvenimo akimirką įamžinusios nuotraukos tapo legendinėmis. Kaip ir jos tą vakarą vilkėta mėlyno velveto suknelė, 2013 metais aukcione parduota už, kaip skelbia Scribol.com, 360 tūkst. dolerių (maždaug 329 tūkst. eurų).

Vida Press nuotr./Princesės Dianos suknelė, kurią ji vilkėjo šokdama su aktoriumi Johnu Travolta
Vida Press nuotr./Princesės Dianos suknelė, kurią ji vilkėjo šokdama su aktoriumi Johnu Travolta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius