-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Branaghas psichologinį trilerį „Mirtis ant Nilo“ apibūdina kaip tamsų ir seksualų

Režisierius bei aktorius Kennethas Branaghas ir jo absoliučiai išskirtiniai ūsai netrukus sugrįš į didžiuosius kino ekranus kaip legendinis Agatos Kristi sukurtas belgų detektyvas Erkiulis Puaro psichologiniame trileryje „Mirtis ant Nilo“ (angl. „Death on the Nile“).
Kadras iš filmo „Mirtis ant Nilo“
Kadras iš filmo „Mirtis ant Nilo“ / Du Kine nuotr.

Prieš trejus metus Kennethas Branaghas režisuoto Agatos Kristi romano „Žmogžudystė Rytų eksprese“ (angl. „Murder on the Orient Express“) sėkmė viršijo visus lūkesčius, todėl buvo uždegta žalia šviesa tęsiniui „Mirtis ant Nilo“. Pirmojo filmo pabaigoje žymusis belgų detektyvas Erkiulis Puaro, kurį suvaidino pats filmo režisierius, pasisako vykstantis atostogų – į prabangų kruizą Nilo upe, tačiau dar nežinojo, kad vietoje atostogų jo laukia itin paini byla.

Kennethas Branaghas tęsinyje subūrė daugybę garsių aktorių, įskaitant Gal Gadot, Letitia Wright, Armie Hammer, Annette Bening, Sophie Okonedo, Tomą Batemaną, Dawn French, Rose Leslie, Jennifer Saunders bei Russellą Brandą.

Režisierius K.Branaghas taipogi pasirinko dirbti su filmų „Ernis 3“ (angl. „Logan“), „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ (angl. „Blade Runner 2049“) bei „Žmogžudystė Rytų eksprese“ scenarijaus autoriumi Michaelu Greenu, šį kartą sukurdami filmą, kuris, pasak režisieriaus, bus daug tamsesnis ir seksualesnis, nei ankstesnė dalis.

Filmo anonsas:

VIDEO: MIRTIS ANT NILO | Kinuose nuo vasario 11 d. | Oficialus anonsas [HD] | 2022

„Agata Kristi tikrai tikėjo tuo, ką rašė. Manau, kad romanai gimė iš asmeninės patirties, atsidūrus sudėtinguose meilės santykiuose. Minkšto viršelio versijos įžangoje ji sako, kad ji tiki, kad jame yra kažkas gyvo ir taip tikrai yra.

Manau, kad tai universalumas kiekvienam, kuris buvo pavojingai įsimylėjęs arba, kaip Puaro sako knygoje, bet kokiuose santykiuose visada yra tas, kuris myli per stipriai ir gali siaubingai įskaudinti“, – sako Kennethas Branaghas.

Filme „Mirtis ant Nilo“ praeito amžiaus trečiojo dešimtmečio Egipte Erkiulis Puaro įstringa prabangiame garlaivyje, kur įvyksta paslaptinga žmogžudystė. Ar jam pavyks išsiaiškinti kas iš tiesų nutiko, kol laivas pasieks uostą? Pasak K.Branagho – žinoma.

Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr./„Mirtis ant Nilo“
Walt Disney Studios Motion Pictures nuotr./„Mirtis ant Nilo“

„Meilė, kaip sako Puaro, nėra saugi ir tikrai nesaugi šioje romano versijoje. [Scenarijaus autorius] Michael Green tikrai pagilino ryšį su personažu [Puaro]. Atsižvelgėme į asmeninį Agatos Kristi“ požiūrį, o vėliau per geismo ir meilės galią ir iš to kylantį seksualumą, sukūrėme labai tamsų, labai seksualų, nerimą keliantį filmą.

Filmas nukelia į dideles ir įdomias vietas. Šis filmas susijęs su meile, turėjimu, geismu, pavydu, didelėmis emocijomis, kurios tikrai trukdo žmonijai“, – sako režisierius ir aktorius Kennethas Branaghas.

Psichologinis trileris „Mirtis ant Nilo“ Lietuvos kinuose nuo vasario 11 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius