Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip B.Eden vis ieškojo priežasčių netapti „Mano svajonių Džinė“ žvaigžde: nepadėjo ir nėštumas

Praėjo 55 metai nuo tada, kai aktorė Barbara Eden seriale „Mano svajonių Džinė“ pasirodė iš dūmų kamuolio ir prisiekė ištikimybę pasiklydusiam astronautui, kurį vaidino Larry Hagmanas. Juk tai jis išlaisvino ją iš butelio, kuriame kalėjo du tūkstantmečius.
Barbara Eden ir Larry Hagmanas seriale „Mano svajonių Džinė“
Barbara Eden ir Larry Hagmanas seriale „Mano svajonių Džinė“ / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Holivudas Serialas

1965 m. rugsėjo 18 d. pasirodęs komedijinis serialas, gyvavęs penkis sezonus, taip pat pelnė dvi „Auksinių gaublių“ nominacijas. Tiksliau, jomis pagerbta pagrindinį Džinės vaidmenį atlikusi B.Eden, pretendavusi tapti geriausia aktore.

Šiandien šiai Holivudo žvaigždei – 89-eri. Apie ją išgarsinusį projektą daugiau ji sutiko papasakoti „USA Today“.

Pasak B.Eden, apie serialą, kuriam ieškoma pagrindinė, mitinę būtybę įkūnyti galinti aktorė, ji perskaitė spaudoje. Atvykusi į atranką moteris nustebo, kad dėl to paties vaidmens su ja varžysis visiškos jos priešingybės.

„Visos jos buvo brunetės, grožio konkursų nugalėtojos, kas reiškia, kad visos jos buvo beveik 183 cm ūgio, – prisiminė ir juoktis pradėjo aktorė. – Taigi, pamaniau, „Ką gi, tai ne man“ ir apie serialą pamiršau.“

Tačiau serialas nepamiršo jos – jo scenarijus atsidūrė aktorės rankose. Įsivaizduokime, kad taip, kaip prie majoro Nelsono kojų atriedėjo butelis su įkalinta Džine. Iš tikrųjų tai buvo B.Eden agentės darbas.

Perskaičius scenarijų, aktorei serialo idėja, vaidmuo ir visi kiti aspektai labai patiko, bet ji nesiliovė abejojusi, ar vaidmeniui tinka dėl savo išvaizdos. Agentės ji teiravosi, ar kūrėjai žino, kaip ji atrodo – nedidelio ūgio, šviesiaplaukė ir tikrai ne Viduriniųjų Rytų tipo.

Visos B.Eden dvejonės dingo „Beverly Hills“ viešbutyje geriant arbatėlę su serialo kūrėju Sidney Sheldonu. Aktorė sutiko imtis vaidmens ir, kaip pati sakė, jautėsi „itin laiminga“. (Tuo metu kultūros savinimosi problemos nebuvo aktualios, pridūrė „USA Today“.)

B.Eden filmavimo aikštelėje galėjo ir nelikti, mat aktorė pastojo. Beveik visą pirmą sezoną ji vaidino būdama nėščia. Pirmoji serialo serija nufilmuota 1964 m. gruodį, o 1965 m. rugpjūčio 29 d. jai gimė vienintelis sūnus Matthew.

B.Eden su pirmuoju vyru, taip pat aktoriumi Michaelau Ansara vis stengėsi susilaukti vaikų, bet nesėkmingai.

„Tada netikėtai patvirtino serialą ir tą pačią dieną man paskambino gydytojas, ir pranešė, kad laukiuosi“, – pasakojo ji. Šią žinią serialo kūrėjui B.Eden norėjo pranešti pati, todėl iškart nuvyko pas aktorių Bucką Henry į namus, kur tą vakarą leido S.Sheldonas.

Pasakiusi, kad nebegali filmuotis „Mano svajonių Džinėje“, B.Eden apgailestavo, bet tuo pat metu nuo jos veido iš laimės, kad turės vaiką, nedingo šypsena.

Nėštumas S.Sheldono neišgąsdino. Jis liepė greitai pasiruošti filmavimams. „Į pabaigą pradėjau matytis. Buvau kaip vaikščiojanti palapinė. Mane apdėliojo tomis rožinėmis skraistėmis“, – pasakojo dėl nėštumo taip ir nepakeista aktorė.

Paprašius jos įvardinti, ar turi mėgstamiausią seriją, B.Eden atskleidė, kad jai labai patinka pati pirmoji. Vardinant priežastis, tarp kurių „geras scenarijus“ ir neblogas biudžetas (galioja visam serialui), ji paminėjo ir kitą įsimintiną dalyką.

„Ką prisimenu, tai kad buvo labai šalta, – kalbėjo ji apie Zuma paplūdimį Malibu, kuriame nufilmuotas pirmas majoro Nelsono ir Džinės susitikimas. – Ir, žinoma, paplūdimyje visada reikia filmuoti žiemą. Taigi, buvo labai šalta, vilkėjau tą džinės kostiumą, bet buvo nuostabu.“

Vida Press nuotr./Barbara Eden
Vida Press nuotr./Barbara Eden

Kalbant apie kostiumą, jis ir šiandien yra vienas mėgstamiausių per Heloviną. Sužavėjo Džinės apranga ir serialą kūrusios studijos atstovų žmonas, kas apsunkino reikalus 1998 m. filmuojant „Lexus“ reklamą.

Jai buvo nuspręsta atgaivinti ikonišką personažą, tačiau kuo jį aprengti – nebuvo. Pasak aktorės, už kostiumus atsakingas vyras sakė, kad pasiskolinti Helovinui, jie taip ir nebuvo grąžinti.

Na o už originalų Džinės įvaizdį atsakinga Gwen Wakeling. Tik aprangos spalvą ji leido išsirinkti B.Eden.

„Tuo metu buvau rožinės nuotaikos, todėl pasakiau, kad „rožinė“. „Nuostabu“, ištarė ji. Manau, ji nuostabiai pasidarbavo“, – tęsė aktorė.

Pagyrų ji negailėjo ir kolegai L.Hagmanui, labiau žinomam kaip serialo „Dallas“ žvaigždė. 2012 m. jis mirė būdamas 81-erių.

Vida Press nuotr./Larry Hagmanas ir Barbara Eden
Vida Press nuotr./Larry Hagmanas ir Barbara Eden

„Džiaugsmas ir iššūkis, – apie darbą su aktoriumi pasakojo B.Eden. – Jis buvo toks talentingas ir labai mielas man. Jis buvo didžiausias savo paties priešas. Jis turėjo problemų.“

Kaip rašo „USA Today“, L.Hagmanui 1995 m. atlikta kepenų transplantacija. Alkoholį dideliais kiekiais vartojęs vyras sirgo ciroze.

Tačiau B.Eden prisiminimai apie jį – tik šilti: „Man tikrai patiko su juo dirbti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius