Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kanų kino festivalio atidaryme – būrys ryškiausių Holivudo žvaigždžių

Šiandien startavo kasmetinė ir viena didžiausių kino pasaulio pramogų – Kanų kino festivalis. Įspūdingoje raudonojo kilimo ceremonijoje susirinko garbingiausi kino ir kitų industrijų svečiai, kurie demonstravo išskirtinę madą bei stilių.
Kanų kino festivalio atidarymas
Kanų kino festivalio svečiai / Scanpix nuotr.

Prancūzijoje prasidėjo 75-asis tarptautinis Kanų kino festivalis ir kino industrijai skirta mugė „Marché du Film“.

Šiemet festivalis, apimantis ir didelę kino industrijos mugę, troško nusikratyti pandemijos šešėlio. Nuo šiol jame nėra privalomos nei kaukės, nei „sveikatos pasai“, taip pat nėra jokių suvaržymų šventėms ir vakarėliams.

Po pandemijos renginių išsiilgusios žvaigždės pademonstravo išskirtinius mados akcentus. Nuo pat pirmų akimirkų tapo aišku – laukia ne ką mažiau už „Met Gala“ įspūdingas reginys.

Scanpix nuotr. /75-asis Kanų kino festivalio atidarymas
Scanpix nuotr. /75-asis Kanų kino festivalio atidarymas

Kanų kino festivalyje galioja itin griežtas aprangos kodas, dėl kurio festivalio raudono kilimo ceremonija pelnė pagrindinės aukštosios mados ir įspūdingų juvelyrinių dirbinių virtinos vardą.

Šį vakarą ant raudonojo kilimo sublizgo būrys garsenybių. Tarp jų buvo galima pamatyti aktorę Evą Longorią, vilkinčią permatomą juodą dizainerio Alberta Ferretti suknelę su subtiliais raukiniais ir blizgučiais, kurią papildo brangakmeniais puoštas vėrinys.

Scanpix nuotr. /Eva Longoria
Scanpix nuotr. /Eva Longoria

Ne ką mažiau įspūdingai atrodė ir modelis Lori Harbey, kuri su savo ryškiai geltona suknele į festivalį atnešė saulės spindulius. Garsenybė buvo pasipuošusi Alexandre Vauthier kurta suknele be petnešėlių ir blizgančiais „Messika" papuošalais.

Scanpix nuotr. /Lori Harvey
Scanpix nuotr. /Lori Harvey

Aukštąją madą pademonstavo ir aktorė Julianne Moore su elegantiška juoda „Bottega Veneta" suknelę ir puošniu „Bulgari" vėriniu bei prie jo derančiu žiedu. Nuo jos neatsiliko ir kita ekranų žvaigždė – Katherine Langford, vilkinti sidabriniais blizgučiais siuvinėtą „Prada" suknelę.

Scanpix nuotr. /Julianne Moore
Scanpix nuotr. /Julianne Moore

O štai Rebecca Hall nusprendė išsiskirti ir pasipuošė spalvinga 7-ojo dešimtmečio glamūrine „Gucci" suknele ir įvaizdį pagyvino raudonais lūpų dažais.

Scanpix nuotr. /Rebecca Hall
Scanpix nuotr. /Rebecca Hall

Šiais metais 21 filmas varžysis dėl pagrindinio festivalio prizo – „Auksinės palmės šakelės“. Festivalio direktorius Thierry Fremaux pažadėjo, kad viso renginio programa „padarys įspūdį“.

Festivaliui davus startą, kino gerbėjai galės kibti į naujų, įskaitant konkursinius, filmų repertuarą. Festivalio publika garsėja savo tvirta nuomone ir niekada nevengia per seansus sveikinti patikusių ar nušvilpti nepatikusių juostų.

Scanpix nuotr. /Lashana Lynch
Scanpix nuotr. /Lashana Lynch

Šiemet nekantriai laukiama australo Bazo Luhrmanno pastatytos Elvis Presley biografijos, tikintis, kad ji sukels tokį patį sujudimą kaip tada, kai režisierius prieš 20 metų atvežė į Kanus „Mulen Ružo“ (Moulin Rouge!) kankaną.

Filme „Elvis“, kuris bus parodytas nekonkursinėje programoje, Karalių vaidina naujokas Austinas Butleris, o Tomas Hanksas įkūnijo E.Presley prastos reputacijos vadybininką Tomą Parkerį.

Scanpix nuotr. /Patricia Contreras
Scanpix nuotr. /Patricia Contreras

Konkursinėje programoje varžosi tik penkios režisierės moterys, norinčios pakartoti „Titanės“ (Titane) kūrėjos Julie Ducournau praėjusių metų sėkmę – ši prancūzų režisierė tapo vos antrąja moterimi, laimėjusia „Auksinę palmės šakelę“.

Viena svarbiausių ir netikėčiausių žinių – festivalyje įvyks Mariupolio mieste, Ukrainoje, kovo pabaigoje nužudyto kino režisieriaus, kultūros antropologo Manto Kvedaravičiaus dokumentinio filmo „Mariupolis 2“ pasaulinė premjera. Filmo premjera oficialioje specialių seansų programoje „Kanų premjeros“ įvyks gegužės 19-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius