Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Karalienės Elizabeth II vyras princas Philipas paguldytas į ligoninę

Didžiosios Britanijos karalienės Elizabeth II vyras princas Philipas (96 m.) buvo paguldytas į ligoninę dėl infekcijos, trečiadienį pranešė Bakingamo rūmai.
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas
Karalienė Elizabeth II ir princas Philipas / „Scanpix“/AP nuotr.

Infekcija išsivystė dėl „ankstesnio sveikatos sutrikimo“, nurodė rūmai, ir į ligoninę jis buvo paguldytas „prevenciškai“.

Edinburgo hercogas buvo hospitalizuotas antradienio vakarą, bet yra „gerai nusiteikęs“, sakoma pranešime.

Prieš patekdamas į ligoninę, princas Philipas antradienio popietę kartu su žmona ir kitais britų karališkosios šeimos nariais dalyvavo tradicinių Askoto žirgų lenktynių atidaryme.

Princas Philipas trečiadienį turėjo lydėti monarchę į parlamento sesijos atidarymą. Vietoje jo karalienę į parlamento rūmus lydėjo poros vyriausiasis sūnus, sosto įpėdinis princas Charlesas.

Tradiciškai princas Philipas per iškilmingą parlamento sesijos atidarymą laiko karalienės ranką, jiems einant per Vestminsterio rūmus sosto link. Karalienei soste skaitant savo vyriausybės įstatymų leidybos programą, jis sėdi šalia jos.

15min primena, kad gegužės pradžioje britų karališkieji rūmai pranešė, jog princas Philipas nusprendė išeiti į pensiją – aktyvią veiklą jis nutrauks ir karališkųjų pareigų nebevykdys nuo rugsėjo.

Jo, kaip 96 metų vyro, sveikata vis dar yra gera, tačiau pastaraisiais metais karališkosios šeimos patriarchas, kuris pernai dalyvavo 219 renginių, palaipsniui mažino savo darbo krūvį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius