-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karališkos vestuvės Brunėjuje spindėjo prabanga

Kai išteka Brunėjaus sultono dukra, palyginti vestuves su bet kuriomis kitomis, sudėtinga, skelbia spiegel.de.
47RS120923A567
Karališkoji šeima, pricesė su vyru ir savo tėvais. / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Brunėjus

Aukso ir brangakmenių spindesys, 3000 svečių, 1700 rūmų menių, 17-ka šventinių salvių: Pietryčių Azijoje, Borneo saloje įsikūrusios Brunėjaus valstybės sultono, vieno turtingiausių žmonių planetoje, dukros vestuvės sekmadienį pasiekė kulminaciją.

Monarcho princesė Hadschah Hafizah Sururul Bolkiah ir jos jaunikis Pengiranas Haji Mohammedas Ruzaini 1700  kambarių rūmuose buvo pristatyti šalies aukščiausiems pareigūnams ir 3000 kviestinių svečių. Tarp kurių buvo ir Tailando ministras pirmininkas Yingluckas Shinawatra, Filipinų prezidentas Benigno Aquino ir Kambodžos ministras pirmininkas Hunas Senas, taip pat Saudo Arabijos princas bei kiti garbingi Azijos šalių atstovai.

32 metų nuotaka, pasidabinusi kristalais dengta smėlio spalvos skraiste ir suknele, spindėjo sidabru tviskančiame soste ir salėje. Ją saugojo 16 sargybinių su ietimis ir skydais. Paskui ją žengė smėlio ir aukso karališku kostiumu vilkintis, dviem metais jaunesnis sužadėtinis, už kurio ji oficialiai ištekėjo ketvirtadienį.

66 metų sultonas Hassanalas Bolkiah paėmė savo žento ranką ir padėjo ją ant savo dukters kaktos. Šis  gestas simbolizuoja palaiminimą ir meilę. 

Hafizah, kuri yra įgijusi verslo administravimo išsilavinimą, yra penktas sultono ir karalienės Salehos vaikas; ji dirba pareigūne Finansų ministerijoje. P.H.M.Ruzaini yra valstybės tarnautojas ir dirba premjero biure. Abiejų bosas yra nuotakos tėvas, kuris yra ir premjeras, ir finansų ministras, ir gynybos ministras.

Sultonas iš trijų santuokų turi 12 vaikų – penkis sūnus ir septynias dukteris, o Hafizah santuoka yra pirmosios jo vaikų vestuvės nuo 2007 metų. 

Brunėjaus populiacija siekia mažiau nei 400 tūkst. gyventojų. Šalį, kuri yra turtinga, nes turi daug naftos ir suskystintų dujų, jau 600 metų valdo viena šeima.  

AFP/Scanpix nuotr./Princesė Hadschah Hafizah Sururul Bolkiah
AFP/Scanpix nuotr./Princesė Hadschah Hafizah Sururul Bolkiah

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius