-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Karališkųjų vestuvių svečiai perspėti atsinešti savo užkandžių

Jei esate vienas iš nedaugelio laimingųjų, pakviestų į gegužės 19 dieną Vindzoro pilyje įvyksiančias karališkąsias vestuves, galėtumėt tikėtis karaliaus verto pokylio.
Meghan Markle ir princas Harry
Meghan Markle ir princas Harry / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau svečiai, pakviesti atvykti į Vindzoro pilies teritoriją per Didžiosios Britanijos princo Harry ir Meghan Markle vestuves, buvo perspėti tokio dalyko nelaukti.

Kensingtono rūmai – oficialioji princo Harry rezidencija – naujienų agentūrą AFP ketvirtadienį informavo, kad svečiams buvo patarta atsivežti savo pikniko užkandžių, nes bus patiekta tik lengvų gėrimų ir užkandžių.

Atsipalaidavimas saulutėje, jeigu ji, žinoma, teiksis pasirodyti, ir savi gėrimai bei naminis maistas turėtų sukurti karališkosioms vestuvėms namų atmosferą.

Tarp 2 640 pakviestųjų yra 1 200 „visuomenės narių“ iš visų socialinių grupių ir Jungtinės Karalystės kampelių.

Vestuvininkų atvykimą ir procesiją po jungtuvių ceremonijos galės stebėti ir 12-metė Amelia Thompson, likusi gyva per mirtininko išpuolį Mančesterio arenoje, pernai gegužę pareikalavusį 22 į koncertą atėjusių žmonių gyvybių.

Svečių sąraše taip pat yra 30 metų ginkluotųjų pajėgų veteranas Philipas Gillespie, kuris per sprogimą Afganistane neteko dešinės kojos.

21 metų Saeedas Atcha, vieno jaunimo labdaros fondo steigėjas, dienraščiui „The Guardian“ sakė, kad kai kuriuos žmones, kuriems padeda jo organizacija, suglumino rūmų sprendimas.

„Jie klausė, kaip čia yra, kad (karališkoji šeima) turi tiek daug pinigų, o tau reikia atsinešti pikniko užkandžių, – sakė jis. – Aš esu tokios pačios nuomonės. Tai nesuvokiama.“

Be visuomenės atstovų, į karališkąsias vestuves buvo pakviesti 200 žmonių iš labdaros organizacijų, kurios yra artimos princo Harry ir M.Markle širdims.

Į Vindzoro pilies parką taip pat pakviesti maždaug 610 Vidzoro bendruomenės narių, 530 karališkųjų rūmų darbuotojų, mokiniai iš netoliese esančių mokyklų.

Karališkieji rūmai paskelbė, kad stebėti pačios jungtuvių ceremonijos Šv. Jurgio koplyčioje pakviesti 600 svečių. Jie taip pat kviečiami į karalienės Elizabeth II Vindzoro pilyje rengiamą priešpiečių priėmimą.

Vakare taip pat įvyks priėmimas 200 svečių, kurį Frogmoro rezidencijoje maždaug kilometras nuo vestuvių vietos rengia princas Charlesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius