Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino legenda 82-ejų Michaelas Caine’as: „Nebepasiekiu jaunų merginų, bet gaunu gerus vaidmenis“

„Kai pasensti, vienintelė alternatyva mirusiųjų vaidmenims yra vaidinti pagyvenusius žmones. Renkuosi vaidinti pagyvenusius,“ – atvirai apie savo amžių kalba Michaelas Caine’as, 82 metų legendinis britų aktorius. Amžiaus tema itin nagrinėjama naujame Paolo Sorrentino, italų režisieriaus, kūrinyje „Jaunystė“, kuris Lietuvoje bus pradėtas rodyti rugsėjo 18-ąją.
Michaelas Caine'as
Michaelas Caine'as / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 1 Jaunystė

Filme M.Caine‘as vaidina sarkazmo nestokojantį į pensiją išėjusį kompozitorių ir dirigentą Fredą Ballingerį. Vienoje iš filmo scenų jis guli nuogas ant masažo stalo, prisidengęs tik rankšluočiu. Kaip žiūrovas jaučiasi ekrane matydamas seno žmogaus nuogą kūną, kai kine vyrauja jaunumo kultas?

Aktorius tikisi, kad tai veiks kaip įspėjimas jaunesniems žiūrovams. „Toks yra mano kūnas. Tokia yra realybė. Jauni žmonės turėtų žinoti: senatvėje taip nutinka, nereikia to neigti,“ – po filmo peržiūros Kanuose sakė aktorius.

„Jaunystė“ pasakoja apie nuo gyvenimo besiilsiančio kompozitoriaus atostogas prabangiame Alpių kurorte. Čia tarp būrio keistų ir nenuspėjamų poilsiautojų pagrindinis veikėjas reflektuoja savo prabėgusį gyvenimą ir mąsto, kad senatvė – dar ne gyvenimo pabaiga. Kino kritikai „Jaunystę“ vadina ankstesnio P.Sorrentino filmo „Didis grožis“ tęsiniu.

Kino kritikai „Jaunystę“ vadina ankstesnio P. Sorrentino filmo „Didis grožis“ tęsiniu.

Tik perskaitęs filmo scenarijų, M.Caine’as norėjo atsisakyti vaidmens. Tačiau supratęs, kad pasiekė karjeros etapą, kai gali vaidinti arba mirusius, arba pagyvenusius, sutiko vaidinti.

„Pasirinkau pagyvenusius. Tai pasirodė geresnė idėja. Suvokiau, kad mano amžiaus nebepasieksi jaunų merginų, bet dar gali gauti gerus vaidmenis,“ – aktorius pagrindžia, kodėl sutiko vaidinti „Jaunystėje“.

Trečio Oskaro prognozė

M. Caine’as kino žiūrovams pažįstamas daugiau nei pusė amžiaus, o jo vaidyba jau įvertinta ne vienu apdovanojimu. Ir vis tik kino legendai net 50 metų neteko dalyvauti prestižiškiausiame Kanų kino festivalyje. Paskutinį kartą prancūzų rivjeroje aktorius Specialųjį žiuri prizą laimėjusį filmą „Alfis“ pristatė 1966 m. Su „Jaunyste“ aktorius grįžo ant Kanų raudonojo kilimo šių metų gegužę.

Kino kritikai jau dabar pamažu šnibžda, kad vaidmuo „Jaunystėje“ M. Caine’ui gali atnešti geriausio aktoriaus Oskaro nominaciją, o gal net ir trečiąją statulėlę. Įtakingos pasaulio žiniasklaidos – „Variety“, „The Independent“ – kino kritikai M. Caine’o vaidybą naujame P. Sorrentino filme įvertino aukščiausiu balu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Caine'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Caine'as

Pirmąsias dvi Oskaro statulėles aktorius pelnė už vaidmenis Vudžio Aleno režisuotame 1986 metų filme „Hana ir jos seserys“ bei vaidmenį 1999 m. filme „Sidro namų taisyklės“. Jeigu laimėtų trečiąją statulėlę, Michaelas Caine’as patektų į išrinktųjų būrį – tris ir daugiau Oskarų už vaidmenis yra gavę tik šeši aktoriai – Ingrid Bergman, Meryl Streep, Walteris Brennanas, Danielis Day-Lewis, Katharine Hepburn ir Jackas Nicholsonas.

„Jaunystėje“ – įvertintų aktorių būrys

„Jaunystėje“ vaidina ir daugiau Oskarų laureatų. M. Caine’o dukters vaidmenį atlieka Rachel Weisz, gavusi Oskarą už antraplanį vaidmenį filme „Ištikimasis sodininkas“. Filme taip pat pasirodo Jane Fonda, turinti du prestižiškiausius kino apdovanojimus. Minėtiems aktoriais kompaniją palaiko ir Harvey Keitelis, kuris taip pat buvo nominuotas Oskarui.

Lietuvoje kultiniu tapusio  filmo „Didis grožis“ režisieriaus P.Sorrentino naujas filmas „Jaunystė“ kol kas buvo rodytas tik tarptautiniuose Kanų, Toronto ir Karlovy Vary kino festivaliuose bei pristatytas Prancūzijoje ir Italijoje. Rugsėjo 18-ąją lietuviai ji galės išvysti pirmieji pasaulyje.

Filmo „Jaunystė“ anonsas:

VIDEO: Jaunyste/YOUTH Lietuva

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius