-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kino režisieriui Polanskiui gresia nauji kaltinimai dėl nepilnamečių seksualinio išnaudojimo

Kino grandui Romanui Polanskiui gresia nauji kaltinimai dėl "grobuoniško seksualinio elgesio", kai britė aktorė Charlotte Lewis pareiškė, jog jis ją seksualiai išnaudojo paauglystėje.
Romanas Polanskis
Romanas Polanskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ch.Lewis, kuri vaidino R.Polanskio 1986 metų filme „Piratai“ penktadienį spaudos konferencijoje, kurioje taip pat dalyvavo jos advokatė Gloria Allred, teigė, kad režisierius turėjo su ja lytinių santykių prieš 25 metus Prancūzijoje, kai aktorei buvo tik 16 metų.

Ch.Lewis ir G.Allred patvirtino susitikusios su Los Andželo apygardos prokuroro pavaduotoju Davidu Walgrenu ir informavo jį apie tą incidentą.

„Jis pasinaudojo manimi, o man po to įvykio teko gyventi su jo elgesio pasekmėmis, – Los Andžele vykusioje spaudos konferencijoje sakė 42 metų britė. – Aš tenoriu teisingumo.“

Pasak jų, tai įvyko praėjus ketveriems metams po to, kai R.Polanskis pabėgo iš JAV į Prancūziją, kad teismas jam nepaskirtų bausmės už neteisėtus lytinius santykius su 13–mete Samantha Geimer 1977 metais.

Filmo „Rozmari kūdikis“ ir kitų kino šedevrų kūrėjas nuo praeitų metų rugsėjo, kai buvo suimtas Šveicarijos mieste Ciuriche, kovoja, kad nebūtų išduotas Jungtinėms Valstijoms.

Šiuo metu jis laikomas namų arešte savo viloje viename Šveicarijos kalnų kurorte, kol vietos institucijos nuspręs, ar patenkinti Los Andželo prokurorų prašymą išduoti režisierių, kuriam pagaliau turėtų būti paskirta bausmė.

G.Allred sakė žurnalistams: „Jeigu Charlotte's kaltinimai tikri, tuomet Romanas Polanskis sugebėjo tvirkinti dar vieną vaiką, kol slapstėsi nuo teisingumo.“

Los Andželo apygardos prokuratūros atstovas spaudai nepatvirtino, ar Ch.Lewis teiginiai bus panaudoti pagrindžiant reikalavimą jį išduoti arba režisieriaus teismo byloje.

Prancūzijoje teisėti lytiniai santykiai galimi nuo 16 metų, jeigu jie vyksta be prievartos, išskyrus santykiavimą su suaugusiais, su kuriais paauglį sieja globos ryšiai.

R.Polanskis pirmoji kaltintoja S.Geimer prašė pareigūnų nutraukti šią bylą ir nebausti režisieriaus, nes ji jam jau atleidusi, o su R.Polanskis persekiojimu susiję skandalai sukėlę papildomų problemų jai ir jos šeimai.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius