Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ko garsenybės bijo labiausiai? Kai kurių jų fobijos – keistos ir juokingai skambančios

Parodykite bent vieną žmogų, kuris nieko nebijo. Tokį rasti būtų tikrai sunku. Net garsenybės, kino ekranuose vaidinančios bebaimius superherojus, turi vieną kitą, kartais ir labai keistai skambančią fobiją. Bet kad ir kaip juokingai jos atrodo, šios baimės – tikros ir pagrįstos. Tad ko bijo užsienio žvaigždės?
Žvaigždžių fobijos ir baimės
Žvaigždžių fobijos ir baimės / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr. / 15min montažas

Scarlett Johansson

Ši amerikiečių aktorė, superherojė „Marvel“ visatoje, pasirodo, siaubingai bijo paukščių. Įsivaizduokite, kaip sunku turėtų būti S.Johansson kokiame nors parke ar zoologijos sodo paukščių skyriuje, kur bet koks, kad ir mažiausio paukščio, suplazdenimas sparnais sukelia paniką. Tai vadinama ornitofobija.

Aktorė vaidino filme „Mes nusipirkome zoologijos sodą“, kuriame turėjo filmuotis su povais. Žurnalui „New York“ S.Johansson sakė, jog nuo jų visuomet stengėsi laikytis atokiau.

Be to, aktorė bijo ir tarakonų, taip pat turi hipochondriją – psichosomatinį sutrikimą, kuomet sveikas žmogus ieško sau ligų, „Vogue“ atskleidė ji pati.

Megan Fox

AFP/„Scanpix“ nuotr./Megan Fox
AFP/„Scanpix“ nuotr./Megan Fox

Fantastinių veiksmo filmų „Transformeriai“ žvaigždė turi net kelias fobijas, rašo Ibtimes.com. Pavyzdžiui, M.Fox nepatinka liesti sauso popieriaus ir ji siaubingai bijo bakterijų – tai viena priežasčių, kodėl aktorė vengia viešųjų tualetų ir restoranuose naudojamų stalo įrankių.

„Kaskart nuleidus vandenį unitaze, visos bakterijos pakyla į orą, – savo baimes dar 2010-aisiais žurnalui „Allure“ pagrindė ji. – Na o dėti į burną daiktą, kuris buvo milijonuose kitų burnų, žinant, kiek bakterijų jose yra? Šlykštu.“

Tačiau ir tai dar ne viskas. M.Fox bijo tamsos, jai taip pat nemalonu žiūrėti į savo atvaizdą nuotraukose ir vaizdo įrašuose. Viename pranešime teigta, kad prieš filmo „Transformeriai“ premjerą M.Fox taip panikavo, kad tam, jog galėtų išsėdėti porą valandų kino salėje ir stebėti save vaidinančią, ji išgėrė šampano.

Robertas Pattinsonas

Dar viena su gyvūnais susijusi baimė – ekvinofobija (arklių – red.past.), ir ją turi aktorius, „Saulėlydžio“ sagos ir filmo „Vanduo drambliams“ žvaigždė R.Pattinsonas.

„Turėjau būti numestas nuo arklio. Tai buvo siaubinga, nors trūko vos sekundę“, – apie fobiją, trukdžiusią jam vaidinti, prisipažino jis Contactmusic.com.

Britney Spears

„Scanpix“/AP nuotr./Britney Spears
„Scanpix“/AP nuotr./Britney Spears

Popmuzikos princesę kankina herpetofobija – viena labiausiai paplitusių baimių varliagyviams ir ropliams.

Dainininkei B.Spears paniką kelia bet kokia, kad ir nenuodinga, gyvatė, varlė, bet labiausiai ją baugina Komodo drakonai.

Madonna

Vaikystėje turbūt didžioji dalis mūsų bijojo perkūnijos, bet laikui bėgant iš šios baimės išaugome. Tik ne dainininkė Madonna.

Būtent dėl ją kamuojančios brontofobijos popmuzikos karalienės viešumoje nepamatysime lauke lyjant ir griaudint.

Davidas Beckhamas

Britų futbolo žvaigždei svarbu, kad visi daiktai turėtų savo vietą, jį supanti erdvė būtų tvarkinga. Bet kokia netvarka ar ne pagal „dydį, spalvą ir kiekį“ sudėti daiktai D.Beckhamui kelia nerimą. Ataksofobija – taip vadinama į obsesinį kumpulsinį sutrikimą panaši netvarkos baimė.

Pasak pranešimo „The Telegraph“, atleto namuose viskas turi būti sudėta į tiesią liniją arba poromis. Jei šaldytuve „Pepsi“ skardinių nors viena per daug, ją D.Beckhamas padeda į kitą spintelę.

„Viešbučio kambaryje prieš pradedant ilsėtis visus lankstinukus ir knygas sudedu į stalčių“, – pavyzdį pateikė futbolininkas.

Christina Ricci

AFP/„Scanpix“ nuotr./Christina Ricci
AFP/„Scanpix“ nuotr./Christina Ricci

Jei kada nors tektų lankytis Ch.Ricci namuose, pastebėtumėte, kad juose – nei vieno kambarinio augalo. Taip yra todėl, nes aktorė jų paprasčiausiai bijo. Ch.Ricci nuomone, augalai – nešvarūs ir „keisti“.

Aktorės baimė vadinama botanofobija. Ji taip pat bijo plaukioti baseinuose ir ryklių.

Oprah Winfrey

Pokalbių laidų karalienės O.Winfrey baimė turbūt viena įdomiausių. Nuo pat vaikystės moteris neramiai jaučiasi, jei šalia jos yra kramtomą gumą kramtančių žmonių. Kaip rašo Contactmusic.com, ji net uždraudė kramtyti gumą pastate Čikagoje, kur vykdavo jos laidos filmavimai.

„Mano močiutė (kramtomą gumą) saugodavo sudėliojusi ją trumpomis eilutėmis spintelėje. Bijodavau jas paliesti, nes tai atrodė šlykščiai, – fobijos atsiradimo ištakas pasakojo O.Winfrey.

Vienas svečias mano namuose atsisėdęs vakarieniauti prie stalo kramtomą gumą padėjo ant lėkštės krašto. Jam išėjus tą lėkštę išmečiau.“

Kramtomos gumos baimė turi savo pavadinimą – čiklefobija.

Nicole Kidman

Daugeliui drugeliai – vienas gražiausių ir trapiausių sutvėrimų pasaulyje. Tik ne aktorei N.Kidman, kuri jų baisiausiai bijo. Pamačius sparnuotuosius ją ištinka panikos priepuoliai.

Šią keistą fobiją žvaigždė bandė įveikti, bet nesėkmingai, rašo Ibtimes.com.

Pamela Anderson

Ar galite patikėti, kad seksualumo įsikūnijimu vadinama P.Anderson bijo veidrodžių? Taip, tai tikra baimė, vadinama eisoptrofobija. Keista, bet aktorė negali pakęsti savo atspindžio veidrodyje.

„Turiu tokią fobiją – nekenčiu veidrodžių. Ir nežiūriu į save televizoriuje – perjungiu kanalą arba išeinu iš kambario“, – viename interviu sakė ji.

Kelly Osbourne

Metalisto Ozzy Osbourne’o dukros baimė nusipelno atskiro paminėjimo. Kaip rašo Ibtimes.com, ją kamuoja gaptofobija – kitų žmonių prisilietimų prie jos baimė.

„Tereikia paliesti jos raktikaulį. Tai nuostabu – ji pradeda žiaugčioti“, – juokdamasis iš sesers baimės sakė K.Osbourne brolis Jackas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Garsenybės „rekordininkės“: jos skyrėsi ir taikėsi, bet santykių išsaugoti taip ir nepavyko

Daugiausiai kartų sulaikytos užsienio žvaigždės: vienam aktoriui neprilygsta niekas

VIDEO: Beprotiškiausių Ozzy Osbourne’o nuotykių TOP 5: skruzdės vietoj kokaino, nukąsta šikšnosparnio galva ir negailestingas nuosprendis žmonai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius