Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komikai pasibaisėjo W.Smithui nesusitvardžius per „Oskarų“ teikimo ceremoniją

Incidentas per sekmadienį įvykusią „Oskarų“ teikimo ceremoniją, kai Willas Smithas scenoje ranka sudavė per veidą komikui Chrisui Rockui, sulaukė daugybės komentarų internete, ypač iš komikų, kurie palaikė tai įžeidimu jų žanrui.
Kathy Griffin, Juddas Apatow, Markas Hamillas, Willas Smithas, Chrisas Rockas
Kathy Griffin, Juddas Apatow, Markas Hamillas, Willas Smithas, Chrisas Rockas / Vida Press ir „Scanpix“ nuotr.

„Leiskite man kai ką pasakyti. Labai bloga praktika lipti ant scenos ir suduoti komikui, – tviteryje parašė JAV komikė Kathy Griffin. – Dabar mums visiems komedijų klubuose ir teatruose reikės nerimauti, ar kas neužsinorės būti kitas Willas Smithas.“

VIDEO: Skandalingas įvykis „Oskaruose“ – W.Smithas užvožė vedėjui C.Rockui per galvą

Konfliktas kilo, kai Ch.Rockas, pristatydamas geriausio dokumentinio filmo prizą, palygino trumpai kirptus W. Smitho žmonos Jados Pinkett Smith plaukus su aktorės Demi Moore išvaizda 1997 metų filme „Eilinė Džein“ (G.I. Jane).

„Jada, aš tave myliu, negaliu sulaukti „Eilinės Džein 2“, – pasakė jis.

D.Moore herojė filme nusiskuto plaukus, kad galėtų tarnauti specialiose jūrų pajėgose, tuo metu J.Pinkett Smith serga alopecija, nuo kurios slenka plaukai.

Po šios replikos W.Smithas užlipo ant scenos, delnu garsiai pliaukštelėjo Ch.Rockui per veidą ir sugrįžo į savo vietą, o paskui dar piktai pareikalavo, kad komikas paliktų jo sutuoktinę ramybėje. Ch.Rockas paaiškinus, kad jis tik bandė pajuokauti apie „Eilinę Džein“, W.Smithas vėl ėmė ant jo rėkti.

W.Smithui šūkaujant, kad Ch.Rockas „laikytų jo žmonos vardą kuo toliau nuo jo [keiksmažodis] burnos“, ceremonijos žiūrovai nuščiuvo supratę, kad šis įvykis nėra programos dalis. Vėliau W.Smithas buvo pakviestas atsiimti „Oskaro“ geriausio aktoriaus kategorijoje.

„Scanpix“ nuotr./Willas Smithas, Chrisas Rockas
„Scanpix“ nuotr./Willas Smithas, Chrisas Rockas

Ch.Rockas nusprendė nerašyti pareiškimo policijai.

„Willas Smithas yra skolingas Chrisui Rokui didžiulį atsiprašymą. Nėra jokio pateisinimo tam, ką jis padarė. Jam pasisekė, kad Chrisas nepateiks kaltinimų dėl užpuolimo“, – socialiniame tinkle „Twitter“ komentavo prodiuseris, režisierius ir aktorius Robas Reineris.

Aktoriaus George'o Takei teigimu, blogai, kad W.Smithas prarado savitvardą stebint daugybei žmonių.

„Daugelis žmonių, ypač vaikų, lygiuojasi į aktorius. Todėl mūsų pareiga yra bandyti rodyti pavyzdį. Su žinomumu ateina ir atsakomybė“, – parašė jis.

J.Pinkett Smith 2018 metais viešai atskleidė, kad jai buvo diagnozuota alopecija. Socialiniame tinkle „Instagram“ ir kitose platformose ji dažnai pasakojo apie iššūkius, su kuriais susiduria dėl plaukų slinkimo.

Kai kurie komentatoriai atkreipė dėmesį, jog ši liga yra skausminga, todėl nereikėtų juokauti apie ja sergančias juodaodes moteris. Ch.Rockas ir pats yra dalyvavęs kuriant dokumentinį filmą „Geri plaukai“ (Good Hair), pasakojantį apie afroamerikietes ir jų santykį su savo plaukais.

„Scanpix“ nuotr./Willas Smithas, Jada Pinkett Smith
„Scanpix“ nuotr./Willas Smithas, Jada Pinkett Smith

Kad ir koks nevykęs buvo Ch.Rocko juokelis, jį galima palyginti su kitais pastarųjų metų liapsusais per apdovanojimų teikimus, kurių neišvengė ir britų komikas Ricky Gervaisas, laidęs juokelius apie tokias žvaigždes kaip Leonardo DiCaprio, Judy Dench ar Felicity Huffman.

Humoristas Juddas Apatow savo ruožtu labai kritiškai įvertino W.Smithą tviterio komentare, kurį vėliau ištrynė. Jo išpuolį jis pavadino „nekontroliuojamo pykčio ir smurto“ proveržiu. J.Apatow pabrėžė, kad įžymybės yra pajuokiamos dešimtmečius: „Jos yra girdėjusios milijoną juokelių apie save per pastaruosius tris dešimtmečius. Jos nėra naujokės Holivudo ir komedijos pasaulyje. Na, o jis tiesiog pamišo.“

Kita filmų žvaigždė Markas Hamillas šį incidentą pavadino visų laikų bjauriausiu „Oskarų“ teikimo momentu.

Janai Nelson, NAACP Teisinės gynybos ir švietimo fondo pirmininkė, parašė: „Žinau, kad mes visi vis dar bandome suvokti [kas įvyko], bet tai, kaip atsitiktinį smurto protrūkį šį vakarą priėmė kolektyvinė nacionalinė auditorija, sukels pasekmių, kurių dabar net negalime suvokti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius