-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kvebeko festivaliui minint 50-metį, jame koncertuos „Metallica“, Pink ir garsiausi reperiai

Kvebeko vasaros festivaliui, vienam iš nedaugelio pelno nesiekiančių Šiaurės Amerikos muzikos festivalių, sueina 50 metų ir ta proga jame koncertuos „Metallica“ bei garsiausi reperiai, tarp jų – Kendrickas Lamaras.
Lady Gaga ir Jamesas Hetfieldas iš „Metallica“
Lady Gaga ir Jamesas Hetfieldas iš „Metallica“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Festivalis, kuris prancūziškai vadinasi „Festival d'ete de Quebec“, vyks liepos 6-16 dienomis, Kvebeko miesto Abraomo lauke, kuris vadinamas didžiausia žemyno scena ir gali priimti 100 tūkst. žiūrovų.

Be legendinės „Metallica“, kuri išleido pirmą po beveik dešimtmečio pertraukos albumą ir dabar gastroliuoja, festivalyje koncertuos rokeriai „Muse“ ir „Phantogram“.

Tarp pasirodysiančių reperių yra Lamaras, 2015-aisiais išleidęs kritikų išgirtą albumą „To Pimp a Butterfly“, ir naujesnės hiphopo sensacijos „Migos“ ir Fetty Wapas.

Tarp popmuzikos atlikėjų bus „Backstreet Boys“ ir P!nk.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pink
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Pink

Iš viso pasirodys beveik tūkstantis atlikėjų.

Festivalis, kuris savo ankstyvaisiais metais didesnį dėmesį skyrė prancūzų kalba dainuojantiems atlikėjams, pastaraisiais metais pritraukia pasaulinių žvaigždžių, bet išlieka gerokai pigesnis už daugumą svarbių muzikos renginių. Leidimas visoms 11-ai festivalio dienų kainuoja nuo 95 Kanados dolerių (67 eurų).

„Aš taip didžiuojuosi, kad šiandienos verslo globalizacijos pasaulyje mes išliekame vienu iš nedaugelio didelių, pelno nesiekiančių, nepriklausomų Šiaurės Amerikos festivalių“, – sakoma festivalio generalinio direktoriaus Danielio Gelinas pareiškime.

Festivalį, kaip būdą pritraukti turistų į istorinį Kvebeko miestą, remia visuomenė.

Tarp kitų svarbių pelno nesiekiančių Šiaurės Amerikos muzikos festivalių yra „Summerfest“ Milvokyje Viskonsine ir „Maha Music Festival“ Omahoje Nebraskoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius