Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių „Netflix“ žiūrėjimo įpročiai: populiariausi filmai, serialai ir kiek laiko prie jų praleidžiame

2020-ųjų pabaigoje „Netflix“ perkopė 200 mln. už turinį mokančių vartotojų kartelę. Tai reiškia, kad naudodamasi šia platforma filmus ir serialus žiūri 2,7 proc. pasaulio populiacijos, rašo Comparitech.com. Tačiau kurioje šalyje įsijungę „Netflix“ vartotojai praleidžia daugiausiai laiko bei koks turinys populiariausias? O kokie filmai ir serialai populiariausi Lietuvoje?
Kadras iš „Netflix“ filmų ir serialų
Kadras iš „Netflix“ filmų ir serialų / Vida Press nuotr. / 15min montažas

Iš pradžių aptarkime bendrus rezultatus. Išnagrinėjus net 24 796 „Netflix“ vartotojų peržiūrų istorijas apskaičiuota, kad nuo paskyros susikūrimo kiekvienas jų žiūrėdamas „Netflix“ praleidžia maždaug 67 796 minutes (1130 valandų arba 47 dienas).

Iš jų filmams žiūrėti skiriamos maždaug 11 824 minutės (197 valandos arba 8 dienos), o serialams – net 55 972 minutės (932 valandos arba 39 dienos).

Daugiausiai laiko žiūrėdami „Netflix“ siūloma turinį praleidžia Pietų Amerikos žemyno šalių gyventojai, o labiausiai išsiskyrė perujiečiai, tam vidutiniškai skirdami net 1922 valandas arba 80 dienų.

Nuo jų nedaug atsilieka argentiniečiai, Čilės ir Meksikos, Kubos gyventojai.

Tuo tarpu europiečiai – mažiausiai laiko žiūrėdami „Netflix“ praleidžiantys šios platformos vartotojai. Paskutinėje vietoje atsidūrė slovakai, vidutiniškai tam skiriantys vos 34 716 minučių (578 valandas arba 24 dienas)– net 56 dienomis mažiau nei perujiečiai.

Tai pat tarp mažiausiai „Netflix“ žiūrinčių yra kroatai ir čekai. Šiek tiek daugiau už pastaruosius laiko filmams ir serialams skiria lietuviai, atsidūrę ketvirtoje nuo apačios vietoje. Nuo paskyrų susikūrimo jie tam skiria vidutiniškai 40 387 minutes (673 valandas arba 28 dienas), teigia Comparitech.com.

123RF.com nuotr./„Netflix“
123RF.com nuotr./„Netflix“

Kalbant apie lietuvių žiūrėjimo įpročius, didžiąją dalį minėto laiko – net 86 proc. – lietuviai skiria serialams. Tiesa, ne visų jų epizodus peržiūrime nuo pradžios iki galo. Pasak Comparitech.com, populiariausias serialas, kurio nei vienos serijos nėra praleidęs didžiausias vartotojų kiekis yra „Ginny & Georgia“. Mažiausiai peržiūrime animacinio serialo „Rikas ir Mortis“ epizodų – vos 28, 1 proc.

TOP 10 tarp lietuvių populiariausių„Netflix“ serialų:

10. „The 100“
9. „Atypical“
8. „Never Have I Ever“
7. „Emily in Paris“
6. „Rikas ir Mortis“
5. „13 Reasons Why“
4. „Bridgerton“
3. „Riverdeilas“
2. „Draugai“
1. „Ginny & Georgia“

Jei renkasi žiūrėti serialus, mėgstamiausias lietuvių žanras yra komedija. Filmus taip pat renkasi pralinksminančius arba dramas, o tarp dešimties populiariausių – šie:

10. „To All The Boys: P.S. I Still Love You“
9. „Puikybė ir prietarai“
8. „The Social Dilemma“
7. „The Kissing Booth“
6. „Holidate“
5. „Draugiškas seksas“
4. „365 dienos“
3. „Grinčas“
2. „To All The Boys: Always and Forever“
1. „Enola Holmes“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius