-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Liverpulyje atidengtas paminklas „The Beatles“ lyderiui Lennonui, minint jo 70-ąsias gimimo metines (nuotraukos)

Minint nužudyto legendinės britų grupės „The Beatles“ lyderio Johno Lennono gimimo 70-ąsias metines, šeštadienį jo gimtajame mieste Liverpulyje buvo atidengtas naujas paminklas, įkūnijantis dainininko pastangas skleisti taiką pasaulyje.
Paminklo atidengimo ceremonijos akimirka
Paminklo atidengimo ceremonijos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ceremonija, kurioje dalyvavo J.Lennono sūnus Julianas ir jo pirmoji žmona Cynthia, vyko viename parke prie Mersio upės šiame Anglijos šiaurės vakarų mieste, kuriame „The Beatles“ ketvertukas pradėjo karjerą.

Šis renginys buvo vienas iš daugelio, organizuojamų pasaulyje, pagerbiant J.Lennono palikimą per jo gimtadienį, praėjus 30 metų nuo dainininko ir dainų kūrėjo nužudymo 1980 metų gruodį prie jo namų Manhatane.

„Atvykome čia savo širdimis pagerbti tėtį, taip pat melstis už taiką ir pasakyti ačiū kiekvienam iš jūsų bei visiems, susijusiems su šiandienos švente“, – sakė 47 metų Julianas Lennonas.

Jo 71 metų motina Cynthia, susipažinusi su J.Lennonu studijuodama Liverpulio meno koledže, pridūrė, kad žmonės turėtų ne gedėti šio dainininko, o džiaugtis jo gyvenimu.

„Nebūkit paniurę – mėgaukitės džiaugsmu, kuris jį lydėjo ir kurį mums visiems teikia jo muzika“, – moteris sakė garbingiems svečiams ir gerbėjams iš viso pasaulio, susirinkusiems Chavasse'ų parke, kuriame buvo atidengtas paminklas.

Monumentas, kurį Amerikos menų organizacijos „Global Peace Initiative“ užsakymu sukūrė JAV menininkė Lauren Voiers, vaizduoja gaublį su virš jo besisukančiais įvairiaspalviais taikos ir muzikos simboliais.

Gaublio viršuje pavaizduotos dvi į dangų ištiestos rankos, taikos balandžiai, pianino klavišai ir balta plunksna, kuri, pasak Juliano Lennono, yra jo tėvo dvasios simbolis.

„Be kita ko, tėvas yra man sakęs, kad jeigu mirtų, jis man praneštų, jog viskas gerai, tam tikru pavidalu ar forma perduodamas man baltą plunksną“, – sakė atlikėjo sūnus.

Atidengus šį paminklą Liverpulyje prasidės du mėnesius truksiantis J.Lennonui atminti skirtų renginių ciklas jo nuo gimimo iki mirties metinių, kurios bus minimos gruodžio 8 dieną.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius