-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Londone įteikti mados „Oskarai“: pagerbtos stiliaus ikonos, modeliai ir dizaineriai

Žvarbus oras Londone nesutrukdė į išskirtinę „Royal Albert Hall“ koncertų salę susirinkti pačioms ryškiausioms mados pasaulio asmenybėms. Gruodžio 2 d. vyko svarbiausi metų mados apdovanojimai, neretai vadinami mados „Oskarais“, kuriuose pagerbiami garsiausi ir labiausiai nusipelnę dizaineriai, modeliai bei stiliaus ikonos. Žinoma, ne ką mažiau dėmesio skiriama ir renginio dalyvių stiliui.
Temos: 1 Mada

Apdovanojimų ceremoniją vesti patikėta aktorei Tracee Ellis Ross. Vakarą ji pradėjo vilkėdama Richardo Quinno kūrinį ir, visų nuostabai, uždainuodama. Dizaineris R.Quinnas Britų mados tarybos buvo nominuotas metų britų moterų aprangos dizainerio kategorijoje.

Vida Press nuotr./Tracee Ellis Ross
Vida Press nuotr./Tracee Ellis Ross

Tačiau minėtas apdovanojimas atiteko kitam dizaineriui – „Bottega Veneta“ atstovaujančiam Danieliui Lee. Būtent jis tapo ryškiausia vakaro žvaigžde, laimėjusia net keturias statulėles, kurių viena – metų dizainerio.

Metų britų vyrų aprangos dizaineriu išrinktas Kimas Jonesas. Jo darbai su „Dior Men“ padėjo jam pritraukti ištikimų gerbėjų, tarp kurių – Davidas Beckhamas bei Robertas Pattinsonas. Į sceną apdovanojimo už jį atsiimti lipo Donatella Versace, mat dizaineris šiuo metu yra Majamyje, kur ruošiasi pristatyti naujausią mados namų vyrams skirtą kolekciją.

Vida Press nuotr./Donatella Versace
Vida Press nuotr./Donatella Versace

Jokia apdovanojimų ceremonija neapsieina be muzikinių pasirodymų. Šiemet savo dainomis susirinkusius džiugino Boy George, Ericas Claptonas, britų reperis Little Simz. Ant scenos lipo ir australų atlikėja Kylie Minogue, kuri pristatė apdovanojimą, bei juodu „Stella McCartney“ deriniu pasipuošusi Janet Jackson. Pastaroji „Royal Albert Hall“ sukėlė tikrą ovacijų audrą, kai atlikėjos Rihannos prekės ženklą „Fenty“ paskelbė nugalėtoju „Urban Luxe“ kategorijoje.

Vida Press nuotr./Rihanna
Vida Press nuotr./Rihanna

Metų modelio titulas atiteko Adut Akech. „Šis apdovanojimas yra didesnis už mane, didesnis už mano darbą industrijoje. Skiriu jį mergaitėms ir berniukams, visiems karo pabėgėliams visame pasaulyje, šiuo metu esantiems sunkioje padėtyje, neišgirstiems ir nematomiems“, – sakė iš Sudano kilusi A.Akech, kuri kaip vieną iš savo įkvėpėjų įvardijo supermodelį Naomi Campbell.

Vida Press nuotr./Naomi Campbell
Vida Press nuotr./Naomi Campbell

Dar vasaros pradžioje paaiškėjo, kad šiam modeliui bus įteiktas mados ikonos apdovanojimas. Nesiginčijama. Ji – tikra podiumų ir žurnalų viršelių ikona, mados pasaulyje dominuojanti daugiau nei 30 metų.

49-erių supermodelis ir filantropė N.Campbell, papuošusi daugiau nei 500 žurnalų viršelius, tapusi pirmąja juodaode moterimi, atsidūrusia ant amerikietiško, britiško ir prancūziško „Vogue“, taip pat „Time“ viršelio, jau ne vieną dešimtmetį yra įvairovės madoje simbolis, gerbiamas ne tik bendraamžių, bet ir gerokai už ją vyresnių bei jaunesnių modelių.

Vida Press nuotr./Giorgio Armani ir Julia Roberts
Vida Press nuotr./Giorgio Armani ir Julia Roberts

Ne ką mažiau svarbus apdovanojimas – nuostabių pasiekimų įvertinimas – įteiktas italų mados maestro Giorgio Armani. Milijardierius dizaineris, dabar jau ir viešbučių bei restoranų savininkas, filantropas, daugiau nei keturis dešimtmečius rūpinosi, kad prekės ženklas „Armani“ taptų ir išliktų prabangos prekės ženklu.

Daugiau akimirkų iš 2019 metų mados apdovanojimų raudonojo kilimo – nuotraukų galerijoje ir vaizdo įraše:

VIDEO: Ryškiausios madų pasaulio asmenybės sužibo ant britų mados apdovanojimų raudonojo kilimo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius