-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Markle švenčia 40-ąjį gimtadienį: nuo aktorės iki karališkosios šeimos narės

Rugpjūčio 4 d. Meghan Markle švenčia savo 40-ąjį gimtadienį. Ir panašu, kad vos per 10 metų moters gyvenimas pasikeitė neatpažįstamai, nes sumažėjus aktorystei, į jos gyvenimą įsiliejo karališkosios šeimos kasdienybė. O vos prieš dvejus metus šių pokyčių buvo dar daugiau. Tad gimtadienio proga 15min atrinko ryškiausias Meghan gyvenimo akimirkas ir kviečia kartu jas prisiminti.
Meghan Markle gyvenimo akimirkos
Meghan Markle gyvenimo akimirkos / Vida Press ir 15min klijuotė nuotr.

Dar prieš daugiau nei septynerius metus karjeros viršūnėje atsidūrusi Meghan išpopuliarėjo po Amerikoje itin žinomo serialo „Kostiumuotieji“. Visgi netrukus žiniasklaidoje jos vardą dažniau buvo galima perskaityti po santuokos su pirmuoju vyru Trevoru.

Ir seriale vieną iš pagrindinių vaidmenų atlikusi aktorė netikėtai apvertė savo pasaulį aukštyn kojomis, kai 2017 m. paskelbė apie sužadėtuves su princu Harry.

Prie Kalifornijos gyvenimo pripratusi moteris persikėlė gyventi į Didžiąją Britaniją, kur netrukus jos draugų sąrašą papildė tokie žmonės kaip Justino Trudeu žmona Sophie, buvusio Kanados premjero Briano dukra ir dar daugelis kitų aukštuomenės narių.

Tačiau nors jos gyvenime įvyko neįtikėtinai didžiulių permainų, visgi ji nenutuokė, kas toliau jos laukia. O laukė ne tik džiaugsmingos akimirkos kaip pažintis su britų karališkąja šeima, paramos organizacijos, sūnaus Archie ir dukros Lilibet Dianos gimimas, bet ir nenuilstamas žiniasklaidos dėmesys, konfliktai tarp šeimos narių ir galiausiai – pasitraukimas iš karališkosios šeimos.

Meilė ir šeima

2011 m. rugsėjo 10 d. apie Meghan Markle vardą sužinojo daugiau amerikiečių, nes būtent šią dieną ji ištekėjo už prodiuserio Trevoro Engelsono. Jų vestuvės įvyko Jamaikos kurorte, į kurį susirinko apie 100 svečių.

Poros pažintis įvyko tada, kai merginai buvo vos 23-eji, ji tik neseniai buvo baigusi teatro mokyklą, o jis dar tada kopė kino prodiuserio karjeros laipteliais. Vis dėlto po kelių metų jų santykiai išaugo į kai ką daugiau ir net virto į santuoką.

Vida Press nuotr./Meghan Markle su buvusiu vyru Trevoru Engelsonu (2011 m.)
Vida Press nuotr./Meghan Markle su buvusiu vyru Trevoru Engelsonu (2011 m.)

Netrukus po pažinties Meghan persikėlė gyventi pas Trevorą ir jo padrąsinta pradėjo dirbti nedidelio biudžeto filmuose bei televizijos serialuose, pavyzdžiui, tokiame kaip „Deal Or No Deal“, kur atliko portfelio merginos vaidmenį.

Tačiau 2013 m. rugpjūtį pora paskelbė apie skyrybas. Teismo dokumentuose buvo nurodoma, kad sutuoktiniai išsiskyrė dėl „nesuderinamų skirtumų“.

Praėjus 3 metams į Meghan gyvenimą pasibeldė nauji vėjai, nes britų žiniasklaidoje vis dažniau pradėjo šmėžuoti jos vardas. Ir viskas dėl to, nes ji vis dažniau pasirodydavo su princu Harry.

Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Pasirodo, pirmą jų susitikimą, kuris įvyko 2016 m. vasarą, organizavo princo vaikystės draugė Violet von Westenholz. Ir pažintis buvo lemiama – jau 2017 m. pora paskelbė apie sužadėtuves, o jau po metų Vindzoro pilyje vienas kitam ištarė „taip“.

Praėjus 3 metams po vestuvių Meghan gali džiaugtis gausia šeima. Kartu su princu Harry ji augina sūnų Archie, neseniai gimusią dukrą Lilibet Dianą ir globoja ne vieną šunį bei vištas.

Karjera

Nuo pat mažumės Meghan buvo laikoma aktyvia mergaite, kuri net tada aršiai gynė savo teises. Tad suaugusi gilinti žinias ji nutarė viename iš Ilinojaus valstijos universitetų, kur studijavo teatrą ir tarptautinius santykius. Vėliau ji stažavosi Amerikos ambasadoje Buenos Airėse.

Siekdama karjeros kine, ji grįžo į Los Andželą, tačiau pasirodydavo tik mažuose epizoduose. Viename filme jos personažas net vardo neturėjo. Jos žinomumas pradėjo kilti po serialo „Kostiumuotieji“, kuriame ji atliko vieną iš pagrindinių vaidmenų.

Vida Press nuotr./Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“
Vida Press nuotr./Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“

Tapus karališkosios šeimos nare jai teko kuriam laikui pamiršti aktorystę ir visus savo talentus nukreipti kita linkme. Tačiau neilgam. 2020 m. pareiškus, kad atsisako karališkosios šeimos „aukšto rango“ narių statuso, buvo galima numatyti, kad Meghan ir vėl grįžta ten, nuo ko ir pradėjo.

Tad kaip tik šiuo metu Meghan Markle kuria animacinį serialą „Perlas“, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas 12-os metų herojei, kurią įkvepia įtakingų moterų istorijos. Ir tai bus antrasis projektas, kuris bus paskelbtas kaip poros sutarties dalis su „Netflix“.

„Scanpix“/AP nuotr./Meghan Markle
„Scanpix“/AP nuotr./Meghan Markle

Tiesa, apie animacinį serialą paskelbta praėjus trims mėnesiams po to, kai kompanija „Archewell Productions“ pranešė kursianti dokumentinį serialą apie sužeistų ir sergančių karių bei tarnaujančių ir veteranų moterų sporto renginį.

Namai

Ryškius pokyčius Meghan gyvenime turėjo ir jos gyvenamosios vietos. Kol filmavosi seriale „Kostiumuotieji“, ji keletą mėnesių praleido Niujorke. Vėliau įsikūrė Toronte, kur buvo tęsiami serialo filmavimai. Tačiau po skyrybų su Trevoru ir pasibaigusių filmavimų, ji nusprendė išvykti namo į Kaliforniją, kur galėjo pasimatyti su savo šeima.

Anksčiau moteris gyveno prabangiame name Los Andžele, kurį prieš dvejus metus pardavinėjo už 1,6 mln. eurų.

Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle
Vida Press nuotr./Princas Harry ir Meghan Markle

Po pažinties su princu Harry moters gyvenamosios vietos nuolat keitėsi, nes gyvendama Didžiojoje Britanijoje, ji pirmiausia apsistojo Notingemo kotedže, kuris yra Kensingtono rūmų teritorijoje. Būtent čia pora praleido pirmuosius savo mėnesius kartu.

Netrukus pora persikėlė gyventi į Frogmoro kotedžą, esantį Vindzoro pilies teritorijoje. O kai pora nusprendė išvykti ir palikti karališkąją šeimą, persikėlė į aštuonių miegamųjų dvarą Vankuverio saloje, Kanadoje. Po kelių mėnesių jie dar kartą persikėlė į Kaliforniją, kur nusipirko dvarą už 11 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius