-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados prekės ženklui vadovaujanti Victoria Beckham sukritikuota už darbuotojų išleidimą atostogų

Siekiant išsaugoti darbo vietas, Jungtinės Karalystės vyriausybė pristatė pagalbos planą darbdaviams, pagal kurį šalis padengs 80 proc. darbuotojo atlyginimo, jei likusią dalį, žinoma, jei tik įmanoma, atlygins kompanija, kurioje jis dirba. Skamba neblogai, tiesa? Tačiau žinia, kad darbdaviai, o šiuo konkrečiu atveju Victoria Beckham, naudojasi šia valstybės parama toje pačioje Jungtinėje Karalystėje buvo sutikta nevisai teigiamai.
Victoria Beckham
Victoria Beckham / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo Independent.co.uk, laidos „Good Morning Britain“ vedėjas Piersas Morganas atskleidė, kad futbolininko Davido Beckhamo žmona, mados dizainerė Victoria Beckham, kurios turtai vertinami 350 mln. svarų sterlingų, šia valstybės parama ragina pasinaudoti savo įmonės darbuotojus.

„Kalbant apie altruizmą ir dosnumą, kaip gera savaitgalį buvo skaityti, kad Victoria Beckham nusprendė išleisti neapmokamų atostogų 30 savo nesėkmingo mados verslo darbuotojų – to, kuris neuždirba jokio pelno, to, kuris metai po metų praranda pinigus. To, kurį iki šiol gelbėjo jos pasakiškai turtingas vyras Davidas Beckhamas, – sakė eterio metu Piersas Morganas.

Tačiau Victoria Beckham nusprendė, kad jos dovana tautai bus pasinaudojimas mokesčių mokėtojų pinigais, kad darbuotojai išeitų neapmokamų atostogų. Svarstau, kada pasirodys kitas jų, geriančių dviejų tūkstančių vertės šampaną ar besigiriančių savo naujais 17 mln. svarų sterlingų vertės namais Majamyje vaizdo įrašas.“

Laidos vedėjas nepaminėjo, kad neapmokamų atostogų išėjo ir pati Victoria Beckham, kurios atlyginimas taip pat bus apmokėtas pagal minėtą schemą, taip pat, kad atostogų išleisti tik 25 iš 120 jos darbuotojų ir kad 20 proc. savo pelno ji šios krizės metu aukoja maisto bankams visoje šalyje.

Tačiau tai nesustabdė Pierso Morgano nuo tolimesnių komentarų, susijusių su Victorios Beckham pasirodymu „One World“ koncerte, skirtame palaikyti NHS darbuotojus.

„Atleiskite, bet mane tai pykina. Jei tau taip rūpi NHS, Victoria Beckham, tai kodėl tu naudojiesi mokesčių mokėtojų pinigais, kurių taip reikia NHS, o ne tau, kad galėtum išleisti savo darbuotojus neapmokamų atostogų ir išlaikyti savo verslą?“ – tviteryje rašė žinoma britų asmenybė.

„Scanpix“ nuotr./Piersas Morganas
„Scanpix“ nuotr./Piersas Morganas

Pierso Morgano komentarai įsiutino televizijos žiūrovus ir internautus. Kai kurie jų piktinosi, kodėl pagalbos sulaukė Victorios Beckham įmonė, o tie, kurie dirbti pradėjo po vasario 28 d. nepretenduoja į šią paramą.

Kiti palaikė Piersą Morganą ir jam pritarė. „Mane siutina daugybė žmonių, ypatingai Beckhamai. Neapmokamų atostogų schema nėra skirta milijonieriams kaip judu, vadovaujantiems nepavykusiam tuštybės verslui, neuždirbančiam jokių pinigų“, – rašė tviteryje viena moteris.

Žinoma, kur panaudojami mokesčių mokėtojų pinigai sprendžia ne Victoria Beckham, nors jos šeima ir yra viena iš kelių turtingų, mokančių mokesčius. Pasak Independent.co.uk pernai Beckhamai atsidūrė Jungtinės Karalystės TOP 50 mokesčių mokėtojų sąraše, valstybei sumokėję daugiau nei 12,7 mln. svarų sterlingų.

„Scanpix“ nuotr./Brooklynas Beckhamas, Davidas Beckhamas ir Victoria Beckham
„Scanpix“ nuotr./Brooklynas Beckhamas, Davidas Beckhamas ir Victoria Beckham

Palyginimui, milijardierius Richardas Bransonas iš pradžių savo vadovaujamos „Virgin Atlantic“ aviakompanijos darbuotojus išleido 8 savaičių trukmės neapmokamų atostogų, o vėliau liepė jiems prašyti pašalpų dėl ligos.

Jis taip pat kreipėsi į vyriausybę dėl 500 mln. svarų finansinės pagalbos aviacijos industrijai, nepaisant to, kad jo turtų vertė yra nepalyginamai didesnė už Victorios Beckham – net 4,2 mlrd. svarų sterlingų, rašo Independent.co.uk.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius