Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Meghan Markle atskleidė patyrusi persileidimą

Itin atvirame rašinyje „The New York Times“ Sasekso hercogienė atskleidė patyrusi persileidimą. Tragedija įvyko vieną įprastą liepos mėnesio rytą, iš lovos jų namuose JAV keliant sūnų Archie.

Leidiniui, kurį cituoja „Evening Standard“, skirtame tekste Sasekso hercogienė kūdikio netektį apibūdino kaip „nepakeliamą sielvartą“.

„Netekti vaiko reiškia su savimi nešiotis nepakeliamą sielvartą, kurį patiria daugelis, bet apie kurį kalba tik keli“, – teigė ji.

Tekste, kurio pavadinimas „Losses We Share“, Meghan Markle rašė, jog rankose laikydama sūnų Archie ji pajuto stiprų skausmą.

„Sukniubau ant grindų su juo rankose, niūniavau lopšinę, kad abu išliktume ramūs – linksmą melodiją, priešingą jausmui, kad nutiko kažkas blogo.

VIDEO: M.Markle patyrė persileidimą: pasidalijo siaubinga patirtimi, kad padėtų kitiems ir panaikintų tabu

Rankose spausdama savo pirmagimį žinojau, kad netenku antrojo. Praėjus kelioms valandoms, gulėjau ligoninės lovoje, laikiau savo vyro ranką. Jo delne pajutau ramybę, pabučiavau krumplius, drėgnus nuo mūsų abiejų ašarų. Spoksant į šaltas baltas sienas man akyse atsirado rūkas. Bandžiau įsivaizduoti, kaip mes su tuo susitvarkysime.“

Toliau princo Harry žmona pasakojo, kaip viešumoje ji stengėsi neparodyti, jog atsitiko tokia nelaimė, ir prisiminė interviu su žurnalistu Tomu Bradby, filmuotą jų kelionės po Pietų Afriką metu. Jam pasiteiravus, kaip hercogienė jaučiasi, ši atsakė: „Dėkui, kad paklausei. Ne daug žmonių teiravosi, ar man viskas gerai.“

„Atsakiau jam atvirai, nežinodama, kad tai palies tiek daug (žmonių – red.past.) – naujas mamas ir vyresnes mamas, ir bet kurį tyliai savaip kentėjusį.

Mano iš anksto neparuoštas atsakymas, rodos, davė žmonėms leidimą pasakoti tiesą. Tačiau man pačiai labiausiai padėjo ne atviras atsakymas, o pats klausimas“, – tęsė ji.

Meghan Markle sakė, kad ligoninėje matydama vyro skausmą „jam bandant suklijuoti sudužusias mano šukes“, ji suprato, kad vienintelis būdas pasveikti – paklausti savęs „Ar tau viskas gerai?“

„The New York Times“ skirtame tekste Sasekso hercogienė prisiminė ir 2020-ųjų teismus, „netektis ir skausmą“, sukeltus sveikatos krizės, ir „Black Lives Matter“ protestus.

„Ten, kur kadaise buvo bendruomenė, dabar egzistuoja susiskaldymas. Mes ne tik kovojame dėl savo nuomonių apie faktus; esame poliarizuojami dėl to, ar faktas iš tikrųjų yra faktas. Nesutariame, ar mokslas yra tikras. Nesutariame, ar rinkimai laimėti, ar pralaimėti. Nesutariame dėl kompromiso vertės“, – rašė Meghan Markle.

Toliau hercogienė prisiminė vieną įvykį paauglystėje, kai važiuodama taksi Niujorke gatvėje pamatė verkiančią moterį. Vairuotojas jai liepė nesijaudinti, mat kas nors jos tikrai pasiteiraus, ar jai viskas gerai.

„Dabar, praėjus šitiek metų, izoliacijoje ir karantine, sielvartaujant dėl vaiko netekties, mano šalies, praradusios bendrą įsitikinimą tuo, kas yra tiesa, galvoju apie tą moterį Niujorke. Kas būtų nutikę, jei niekas nebūtų sustojęs? O jei niekas nematė jos kančios? Kas, jei niekas jai nepadėjo? – tęsė hercogienė.

Norėčiau sugrįžti į praeitį ir paprašyti taksi vairuotojo sustoti. Suprantu, kad tai yra nuo kitų izoliuoto gyvenimo pavojus – kai liūdnos, baisios, ar šventos akimirkos išgyvenamos vienatvėje. Niekas nesustoja paklausti „Ar tau viskas gerai?“

Meghan Markle rašė, jog sužinojusi, kiek daug moterų patiria persileidimus, tačiau pokalbiai apie tai vis dar laikomi „tabu, paženklintais (nepateisinama gėda)“, nusivylė, todėl per ateinančias šventes ji paragino artimųjų ir draugų pasiteirauti, ar jiems viskas gerai?

Praeitą mėnesį už tai, kad papasakojo patyrusi persileidimą ir pasidalijo skausmą įamžinusiomis nuotraukomis iš ligoninės buvo giriama Chrissy Teigen. Moteris socialiniame tinkle rašė, jog sūnaus Jacko neteko 20-ą nėštumo savaitę.

Du vaikus auginanti Chrissy Teigen sakė „žinojusi, kad turi pasidalyti savo istorija“. Sielvartu dalytis kitus ragino ir Meghan Markle.

„Žinome, kad žmonėms pasiteiravus, kaip kuriam nors mūsų sekasi, ir kai jie tikrai klausosi atsakymo – atvira širdimi ir protu, sielvarto krūvis tampa lengvesnis mums visiems. Pakvietus dalytis skausmu, drauge žengiame pirmuosius žingsnius link išgijimo“, – rašė Sasekso hercogienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius