Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Melania Trump vizitu Afrikoje bando išlįsti iš vyro šešėlio: „Tai jos kelionė, jos iniciatyva“

Melania Trump pirmadienį išvyko iš Vašingtono – ir iš savo vyro šešėlio – į kelionę po keturias Afrikos šalis, suteiksiančią progą žavingai ir kartais paslaptingai JAV pirmajai poniai praminti savo pačios diplomatinį kelią.
Melania Trump
Melania Trump oro uoste Vašingtone, prieš išvykimą į Afriką / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apsilankymas Ganoje, Malavyje, Kenijoje ir Egipte yra pirmoji didelė tarptautinė kelionė, į kurią ji leidosi viena. Į Vašingtoną Melania Trump grįš spalio 7-ąją.

Kitaip negu populiari jos pirmtakė Michelle Obama, buvusi manekenė Melania daugiausia laikosi antrajame plane, tačiau jos vyras Donaldas Trumpas, anksčiau dalyvaudavęs realybės televizijos šou, darbą JAV prezidento poste pavertė didžiausiu šou pasaulyje, ir tai daugelį glumina arba kelia nerimą.

Melanios Trump atstovė Stephanie Grisham sakė, kad pirmosios ponios kelionė Afrikoje bus „diplomatinis ir humanitarinis vizitas“, didžiausią dėmesį skiriant jos kampanijai „#BeBest“ už „vaikus ir jų gerovę“.

Daug detalių apie šią kelionę neskelbiama. Kaip paprastai, antraštes pelnė Donaldas Trumpas, kuris praėjusią savaitę žurnalistams sakė, kad jo žmona rengia „didelę kelionę į Afriką“.

VIDEO: Melania Trump atvyko į Ganą: vizitu Afrikoje bandys išlįsti iš vyro šešėlio

„Mums abiem labai patinka Afrika. Afrika tokia graži, daugeliu atžvilgių gražiausia pasaulio dalis“, – sakė prezidentas, kuris kartą, kaip pranešta, šį žemyną buvo pavadinęs „sušiktų šalių“ rinkiniu.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Melania Trump oro uoste Vašingtone, prieš išvykimą į Afriką
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Melania Trump oro uoste Vašingtone, prieš išvykimą į Afriką

Tačiau net jei Donaldas Trumpas ir pasiglemžė didžiausią dėmesio dalį, nėra abejonių, kad pradedamas vizitas Afrikoje bus būtent Melanios kelionė.

Tokiu metu, kai jos vyro vyriausybė ragina smarkiai mažinti JAV pagalbą visame pasaulyje, Melania Trump atkreips dėmesį į didžiulės JAV Tarptautinio vystymo agentūros (USAID) darbą, sakė Stephanie Grisham.

„Tai jos kelionė, jos iniciatyva“, – pridūrė atstovė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Melania Trump oro uoste Vašingtone, prieš išvykimą į Afriką
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Melania Trump oro uoste Vašingtone, prieš išvykimą į Afriką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius