Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Milda Govedaitė apie karantino šukuosenų madas: pilkėjantys D.Trumpo plaukai ir stebimi Lietuvos politikai

Pastarąją savaitę privačiame interneto ratelyje su draugais begėdiškai apkalbėjome tuos, kurie karantino metu nepaiso draudimų ir jausdamiesi gudresni už kitus nelegaliai lanko grožio specialistus ir atlieka grožio procedūras.
Donaldas Trumpas ir jo karantino šukuosena
Donaldas Trumpas ir jo karantino šukuosena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Na, kaip kad viena mūsų estrados žvaigždė, kuriai viename užrakintame grožio salone karantino metu žūtbūt reikėjo įsigyti gydomojo tepalo. (Atleiskit, kad tai priminiau, nesusilaikiau.)

Keletas to ratelio draugų yra grožio paslaugų sferoje dirbantys profesionalai. Šiuolaikiškiau sakant – plaukų stilistai.

Visiems žinoma tiesa, jei esi paklausus meistras, klientai apsilankymams užsirašo mėnesiui į priekį. Tokio kalibro specialistai darbo gausa nesiskundžia, dėl to nedejuoja, laikosi taisyklių ir sąžiningai moka mokesčius. Bent jau mano rate visi jie būtent tokie. Pavyzdingi ir darbštūs.

Jei moki išlaikyti savo klientus daugybę metų – šie tikrai palauks karantino pabaigos ir užsirašys procedūroms, kai tik bus įjungta žalia šviesa.

Simonos Kuzminskaitės nuotr./Milda Govedaitė
Simonos Kuzminskaitės nuotr./Milda Govedaitė

„Atsitikus karantinui“, kaip jie patys įvardija, daugelis išėjo Bonifacijaus atostogų – gamina maistą, sportuoja, ilsisi tinginiaudami ir leidžia buitinį laisvalaikį kaip ir dauguma mūsų šioje COVID-19 eroje. Karantino metu jų darbinė veikla yra draudžiama. Bent jau ta, kuri reikalauja fizinio kontakto su klientais.

Supratau, kad ji yra visiškai teisi.

Verslesni kirpėjai jau atrado būdą, kaip dirbti ir nuotoliniu būdu – pradėjo ruošti siuntinius. Į juos deda viską, kas reikalinga dažymui – sumiksuoja dažus, oksidantą įpila į atskirą indelį, uždengia folija ir pristato klientams prie namų durų. Šie per keliolika minučių nuo pristatymo skuba dažytis. Ir jei kyla neaiškumų jungiasi internetu ir konsultuojasi su specialistu.

Viena iš tokių klienčių tapo ir mano draugė, kuri jau užsisakė tokią paslaugą ir bandys pati šviesinti plaukų šaknis.

Man ironiškai nusistebėjus „ką jau negali mėnesio kito pakentėt nepasidažius?“, ji mane lygioj vietoj sugėdino pasakius, kad tokia forma finansiškai palaiko savo kirpėją. Šioje vietoje nutilau ir supratau, kad ji yra visiškai teisi.

Jei negali finansiškai šiuo metu palaikyti savo mylimų specialistų, tai bent pradžiugink juos užsirašymu procedūrai mėnesiui į priekį. Kaip ten internetai motyvuoja – „nukelk užrašymą, bet neatšauk“.

iš pozityvesnės pusės, pasigirsta minčių iš valdžios atstovų, kad karantinas šios profesijos atstovams galėtų būti ir sušvelnintas. Tad, belieka palinkėti visiems kantrybės ir išgyvent kažkaip iki tol.

Šioje vietoje norėčiau baigti rimtąją teksto dalį apie grožio procedūras ir lenkti viską link linksmesnių dalykų.

Kasdienybei paįvairinti, keletas draugų pradėjo stebėti mūsų valdžios atstovų šukuosenas žiniasklaidoje ir jų kitimą karantino metu. Su mintimi, ar laikomės visi išvien karantino taisyklių.

Tai šiuo metu yra stebimi:

  • Vieno miesto meras. Mero šukuoseną profesionalai įvardino kaip „ant ribos“ ir „tuoj jau ant ausų lipsiančią“. Dar keletą dienų ir jau pagal visus vadovėlius reikės skubių kirpėjo paslaugų. Spėjimas, kad su kirpimo procedūromis jam pagelbės žmona. Tokio būdo tas meras. Laikysis išvien su visais besikarantinuojančiais ir į pogrindį niekada nelįs;
  • Stebima ir viena ministrė. Šioji daugiausia diskusijų kelianti stebimoji. Situacija įvardijama kaip „mėtanti pėdas“, nes net ir kirpėjams ekspertams jos padėtis yra neišsprendžiama lygtis. Kasdieniniai pasirodymai eteryje yra visiškame pro lygyje. Atrodo, kad šiai ministrei karantinas neegzistuoja. Plojimai jai pačiai arba kažkam iš šeimos narių, kas jai gelbėja šiuo laikotarpiu;
  • Yra stebimas ir vienas iš aukščiausių valdžios pareigūnų. Jei atvirai, trūksta medžiagos nuodugnesniam tyrimui, nes matomas eteryje rečiau, bet dirbame su tuo, ką turime. Situacija įvardijama, kaip „solidarizuojasi su visuomene, nesigražina ir laikosi karantino“.

Ir žinokit, ne vieni mes žaidžiam šį „stebėjimo“ žaidimą. Šią savaitę amerikietiškas „Vogue“ žurnalas stebėjo prezidentą Donaldą Trumpą ir pristatė savąsias įžvalgas.

Istorikai, biografai ir net konspiracijų teoretikai teikė savo spėjimus, kodėl šalies vadovas iš blondino tapo lengvai žilstelėjęs. Kai visiems yra žinoma, kaip griežtai jis daugybę metų laikosi savo, kad ir abejonių keliančio, įvaizdžio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir jo karantino šukuosena
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas ir jo karantino šukuosena

Daugybė spėjimų susijusių su prezidento rinkimais ir įvaizdžio švelninimu krizės akivaizdoje. Tačiau daugelis šių ekspertų neatmeta minties, kad tai gali būti specialiai suplanuotas solidarizavimosi su besikarantinuojančiais piliečiais, ženklas.

Visgi, komunikacijų specialistai sarkastiškai priduria, kad, matyt, ne jo paties sugalvota būtų ši idėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius