-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mirė Guntherį seriale „Draugai“ vaidinęs Jamesas Michaelas Tyleris

Sekmadienį mirė amerikiečių aktorius Jamesas Michaelas Tyleris, geriausiai žinomas dėl Guntherio vaidmens seriale „Draugai“. Jam buvo 59-eri.
Temos: 1 „Draugai“

„J.M.Tyleris mirė ramiai savo namuose Los Andžele sekmadienio rytą, – sakoma jo atstovės Toni Benson pranešime. – Jei susipažinote su juo vieną kartą, tai susiradote draugą visam gyvenimui.“

Aktoriui 2018 m. buvo diagnozuotas pažengęs prostatos vėžys, kuris vėliau išplito į jo kaulus.

„Norėdamas padėti kuo daugiau žmonių, jis drąsiai dalijosi savo istorija ir kovojo, kad žmonės nedelstų pasitikrinti dėl šios ligos“, – sakė jo atstovė.

Nors J.M.Tyleris ekrane nebuvo matomas tiek, kiek pagrindiniai šeši „Draugų“ veikėjai, Guntheris išlieka populiari figūra tarp šio garsaus serialo gerbėjų, rašo BBC.

J.M.Tylerio vaidintas Guntheris dirbo padavėju ir vadybininku kavinėje „Central Perk“, kurioje pagrindiniai serialo veikėjai praleido itin daug laiko.

Viso serialo metu Guntheris buvo įsimylėjęs Jennifer Aniston kurtą personažą Rachel, kuri ten taip pat dirbo padavėja kelis pirmuosius sezonus.

„Pasaulis jį pažinojo kaip Guntherį – septintąjį draugą... Tačiau Michaelo artimieji jį pažinojo kaip aktorių, muzikantą, mylintį vyrą ir aktyvistą, siekusį informuoti apie vėžio prevenciją“, – sakė jo atstovė.

Gegužę J.M.Tyleris trumpai pasirodė specialiame serialo „Draugai“ susibūrimo renginyje.

„Nuoširdžiai, tai buvo 10 įsimintiniausių mano gyvenimo metų, – specialiame epizode sakė aktorius, – Negalėčiau įsivaizduoti geresnės patirties. Visi šie žmonės buvo fantastiški ir su jais buvo malonu dirbti. Tai buvo labai, labai ypatinga patirtis."

Seriale, kuris buvo kuriamas ir rodomas NBC kanale nuo 1994 iki 2004 m., J.M.Tyleris pasirodė beveik 150 serijų.

„Warner Bros Television“, viena iš šio serialo prodiuserinių kompanijų, sakė, kad J.M.Tyleris yra „mylimas aktorius ir neatsiejama „Draugų“ šeimos dalis“.

„Michaelas mylėjo gyvą muziką, palaikė savo [amerikietiškojo futbolo komandą] „Clemson Tigers“ ir dažnai atsidurdavo linksmuose ir neplanuotuose nuotykiuose. Kartą jį sutikę, turėjote draugą visam gyvenimui “, – sakė T.Benson.

J.M.Tyleris sukūrė daugybę kitų vaidmenų tokiuose serialuose kaip „Daktariūkščiai“ (Scrubs), „Sabrina – jaunoji burtininkė“ (Sabrina the Teenage Witch) ir „Modern Music“.

Nors gydėsi nuo vėžio, aktorius pastaraisiais metais vis dar vaidino.

Jis vaidino dviejuose 2020-aisiais pasirodžiusiuose trumpametražiuose filmuose – „The Gesture and The Word„ (Gestas ir žodis) bei „Processing“ (Apdorojimas) – ir pelnė geriausio aktoriaus apdovanojimus įvairiuose kino festivaliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius