Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mirė žymus pasaulio baritonas, Metropolitano operos žvaigždė Dmitrijus Chvorostovskis

Mirė vienu gražiausių pasaulio baritonų tituluojamas operos solistas, Metropolitano operos žvaigždė Dmitrijus Chvorostovskis. Neseniai 55-erių metų jubiliejaus sulaukusiam dainininkui prieš keletą metų buvo diagnozuotas smegenų vėžys.
Dmitrijus Chvorostovskis
Dmitrijus Chvorostovskis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Londone gyvenęs Dmitrijus Chvorostovskis mirė lapkričio 22-ąją, 3.36 val. ryto. Apie garsaus solisto mirtį agentūrai „Ria Novosti“ pranešė dainininkas Dmitrijus Malikovas.

„Man apie tai pranešė poetė Lilija Vinogradova, kuri buvo artima su D.Chvorostovskiu ir buvo ten su juo. Man ji parašė, kad Dmitrijus mirė 3.36 val. ryto Londono laiku“, – sakė D.Malikovas naujienų agentūrai.

Vėliau šią žinią socialiniame tinkle „Facebook“ patvirtino ir D.Chvorostovskio šeima.

„Chvorostovskių šeimos vardu su didžiuliu liūdesiu pranešame, kad būdamas 55-erių mirė Dmitrijus Chvorostovskis – mylimas operos baritonas, vyras, tėvas, sūnus ir draugas. Po dvejų su puse metų kovos su smegenų vėžiu, jis mirė šį rytą, lapkričio 22-ąją, apsuptas artimiausių šeimos narių savo namuose Londone. Tegu jo balso šiluma ir jo dvasia amžiams būna su mumis“, – rašoma dainininko „Facebook“ paskyroje.

Pranešama, kad likus kelioms dienoms iki mirties dainininkas paniro į komą.

15min primena, kad spalio 11-ąją buvo kilęs sujudimas dėl Dmitrijaus Chvorostovskio – internete pasklido gandas apie jo mirtį, tačiau netrukus duotame interviu dainininkas patikino, kad jaučiasi gerai ir net planuoja grįžti į sceną.

Dmitrijus Chvorostovskis 55 metų jubiliejų minėjo vos prieš mėnesį, spalio 16-ąją.

Lemtingi 2015-ieji

Kad Dmitrijus Chvorostovskis turi smegenų auglį, pranešta jo „Facebook“ paskyroje dar 2015 metais. Susirgęs D.Chvorostovskis viename savo atvirų interviu pasakojo, kad dar prieš ligą tarsi jautė, kad turi susirgti.

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Koncerto akimirka

„Mane apėmė apatija, labai pesimistiškas požiūris į viską, nebuvo nei džiaugsmo, nei pasitenkinimo savo darbu. Aš buvau labai pavargęs, pesimistiškas. Aš tarsi jau nebemylėjau gyvenimo. Aš tai jutau psichologiškai, – prisipažino D.Chvorostovskis. – Žinoma, kai pradedi kovoti, kitaip vertini gyvenimą ir jau norisi išgyventi. Mane įkvėpė ir neįtikėtina publikos meilė.“

2016 m. pabaigoje D.Chvorostovskis skaudama širdimi nutarė atsisakyti pasirodymų ir rimtai gydytis.

„Mieli draugai, gerbėjai ir kolegos, su dideliu liūdesiu esu priverstas atsisakyti dalyvavimo operos pastatymuose. Dėl ligos turiu pusiausvyros problemų, todėl man sunku dalyvauti spektakliuose. Aš bandysiu koncertuoti ir įrašinėti naujus albumus. Dainavimas yra mano gyvenimas. Ir aš labai noriu teikti džiaugsmą savo gerbėjams visame pasaulyje“, – tuomet rašė D.Chvorostovskis.

VIDEO: Dmitri Hvorostovsky - Tenderness

Prieš operą – rokas

D.Chvorostovskis į operą pateko toli gražu ne iš karto – inžinieriaus ir gydytojos sūnus gimtajame Krasnojarske lankė muzikos mokyklą. Muziką jo šeima mylėjo, tačiau ne visai tą, kurią tuomet pradėjo groti Dmitrijus: jis prisijungė prie vietinės roko grupės „Vaivorykštė“. Jei nebūtų palikęs šios grupės dėl „didesnės“ karjeros, galėjo tapti roko žvaigžde – išvaizda ir duomenys labai tam tiko.

D.Chvorostovskis buvo gerbiamas operos artistas ne tik filharmonijos bendruomenėje, bet ir toli už jos ribų, išvaizdus vyras sulaukdavo spalvingų epitetų, buvo vadinamas ir sekso simboliu, ir operos popžvaigžde.

Aukštas, charizma spinduliuojantis žilaplaukis dainininkas buvo patekęs į žurnalo „People“ gražiausių žmonių 50-tuką, o ten itin retai patenka klasikinės muzikos atstovai.

Vienas žymiausių pasaulio baritonų

Pamatyti ir išgirsti Metropolitano operos žvaigždės pasirodymą gyvai ne kartą galėjo ir Lietuvos publika.

TAIP PAT SKAITYKITE: Pažaislio festivalyje koncertavusi Metropolitano operos žvaigždė Dmitrijus Chvorostovskis: „Aš esu už bet kurį geresnis“

Operos solistas 2013 vasaros pabaigoje muzikos gurmanams surengė išskirtinį koncertą Pažaislyje, kur pasirodė su Barbara Frittoli, Stefano Secco, Constantine Orbelian, Kauno miesto simfoniniu orkestru bei Kauno valstybiniu choru, taip pat koncertavo Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Per savo karjerą D.Chvorostovskis dainavo su tokiais muzikos grandais kaip Luciano Pavarotti, Anna Netrebko, Lara Fabian ir kitomis žvaigždėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Į Kauną atvykusi Metropolitano operos žvaigždė Dmitrijus Chvorostovskis: „Kai esu alkanas, tampu piktas – tad klausinėkite greičiau“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius