Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Netikėtai miręs Avicii pasaulinę šlovę pelnė vos per 4 metus: kokia buvo jo karjeros pradžia

Švedų prodiuseris ir didžėjus Avicii elektroninės šokių muzikos scenoje neabejotinai buvo viena ryškiausių žvaigždžių. Penktadienį Omane miręs 28-erių vaikinas per kelerius metus pelnė milijoninės publikos simpatijas, su juo dirbo ir tokie scenos grandai, kaip Madonna ar „Coldplay“, jis koncertavo prestižiškiausiuose festivaliuose, grojo didžiausiose scenose.
Avicii
Avicii / „Scanpix“ nuotr.

Per dešimt karjeros metų Avicii, kurio tikrasis vardas – Timas Berglingas, pasiekė neįtikėtiną sėkmę.

Kaip jam tai pavyko? Kaip šokių muzikai neabejingas paauglys iš Švedijos sugebėjo prasimušti į pasaulinę rinką?

TAIP PAT SKAITYKITE: Omane netikėtai mirė 28 metų garsus švedų prodiuseris ir didžėjus Avicii

Elektronine šokių muzika Avicii pradėjo domėtis dar paauglystėje. Tuomet jis susižavėjo bičiuliu, kuris naudojo programinę įrangą „FL Studio“ muzikai kurti. Avicii pramoko ja naudotis žiūrėdamas įrašus „Youtube“, skaitydamas diskusijų forumus internete.

O būdamas 18 metų jau ėmė kurti pats, savo miegamajame prie kompiuterio, tuomet jo įkvėpimo šaltiniu tapo tokie kolektyvai kaip „Swedish House Mafia“, „Daft Punk“, taip pat didžėjus Eric Prydz.

Galiausiai Avicii patalpino savo įrašą, kurį tuomet pastebėjo vėliau jo vadybininku tapęs Ash Pournouri. Jiems pradėjus dirbti kartu, Avicii vardas ėmė skambėti vis garsiau. Tuomet dėmesio sulaukė pirmieji jo hitai „Alcoholic“ ir „Penguin“.

VIDEO: Tim Berg - Alcoholic (Original Mix) OFFICIAL
VIDEO: Avicii - 'Penguin' (Club Mix)

2011 metais dienos šviesą išvydo ir Avicii visame pasaulyje išgarsinęs kūrinys „Levels“, šis tapo didžėjaus šlovingos karjeros pradžia. Už šį kūrinį jis net buvo nominuotas „Grammy“ (po metų nominuotas ir dar vienam „Grammy“ už drauge su David Guetta įrašytą kūrinį „Sunshine“).

„Levels“ vėliau remiksus kūrė ir kiti žinomi vardai, tarp jų – Skrillex, Gotye, Flo Rida.

VIDEO: Avicii - Levels

Šie atlikėjai padėjo praplėsti Avicii gerbėjų auditoriją, dar labiau išpopuliarino jį, nors vaikinas tuomet daugeliui buvo žinomas kaip vieno, nors ir visame pasaulyje suskambėjusio radijo hito kūrėjas.

Nepaisant to, vėliau pasirodę „Silhouettes“, „Wake Me Up“, „You Make Me“, „Hey Brother“ padėjo jam ir toliau laikyti aukštą kartelę, Avicii vis labiau populiarėjo.

Šiandien jo muzika „Spotify“ sistemoje buvo ištransliuota daugiau nei 3 mlrd. kartų, per „Deezer“ – 107 mln. kartų, „iTunes“ – 30 mln. kartų ir daugiau nei 3 mlrd. kartų jo VEVO kanale. O per kelerius metus Avicii vardas puikuojasi „Forbes“ sudarytame geriausiai apmokamų pasaulio didžėjų sąrašo viršuje.

Prie Avicii populiarumo daug prisidėjo ir jo vadybininkas A.Pournouri, jo dėka paprastas vaikinas iš Stokholmo tapo pasauline superžvaigžde.

Metai iki 2016-ųjų Avicii buvo ypatingi. 2013-aisiais išleidęs savo debiutinį albumą „True“ jis dar labiau išpopuliarėjo. Tuomet dar labiau padaugėjo gastrolių, koncertų, pasirodymų festivaliuose šalia garsiausių žanro grandų.

Avicii nebuvo tas didžėjus, kurio vardą pasaulis sužinojo per naktį. Jis to siekė ketverius metus iš aštuonerių, kuriuos praleido aktyviai koncertuodamas.

Tačiau neretai lazda turi du galus: nuolatinės gastrolės, intensyvus gyvenimo ritmas, mažai miego, nesveikas maistas, rūkymas, alkoholis...

TAIP PAT SKAITYKITE: 28-erių didžėjaus Avicii mirtis: problemų sveikatai kėlė ir alkoholis

Avicii susigadino sveikatą. 2013 metais jam dėl nesveiko gyvenimo būdo buvo diagnozuotas pankreatitas – kasos uždegimas. Vėliau, 2014 metais, pašalintas apendicitas ir tulžies pūslė.

2016 metų pavasarį Avicii galiausiai paskelbė, kad stabdo koncertinę veiklą, nors kūryba užsiėmė ir toliau.

2017-ųjų rugpjūtį Avicii išleido paskutinį savo mini albumą „Avīci (01)“.

Avicii mirė balandžio 20-ąją. Jo dalindamiesi įrašais socialiniuose tinkluose gedi ir garsūs kolegos muzikantai.

VIDEO: Avicii - For A Better Day
VIDEO: Avicii - Lonely Together ft. Rita Ora

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius