Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorke praūžė didžiausias metų mados renginys: „Met Gala“ pokylį šturmavo pramogų pasaulio elitas

Pirmadienio vakarą Niujorką sudrebino didžiausias metų mados renginys – Metropoliteno muziejaus Kostiumų instituto pokylis, dar žinomas tiesiog „Met Gala“ vardu, subūręs pačias ryškiausias pramogų ir mados pasaulio žvaigždes.
Jennifer Lopez, Katy Perry, Kanye Westas ir Kim Kardashian, Emily Ratajkowski
Jennifer Lopez, Katy Perry, Kanye Westas ir Kim Kardashian, Emily Ratajkowski / „Scanpix“ nuotr.

Kiekvienais metais pokylis turi tam tikrą temą, kuri dažniausiai sutampa su tuo pačiu metu Metropoliteno muziejuje atidaroma paroda. Šių metų „Met Gala“ pokylio tema – „Camp: Notes on Fashion“, kurią įkvėpė fotografės Susan Sontag 1964-aisiais metais parašyta esė. Joje ikoninė autorė ir muziejaus mūza akcentavo meilę nenatūralumui, tad kaip ir jos darbuose, taip ir ant raudono kilimo netrūko ironijos, sarkazmo, parodijos ir teatriškumo,

Paskelbus temą garsiausi mados namai, tarp kurių ir renginio rėmėjais esantys „Gucci“, „Valentino“ ir Demna Gvasalia paviešino „manieringos“ mados pavyzdžius. Tarp jų – rožinis kostiumais ir kaukė su dviem flamingo galvomis.

„Scanpix“ nuotr./Cardi B
„Scanpix“ nuotr./Cardi B
„Scanpix“ nuotr./Jaredas Leto
„Scanpix“ nuotr./Jaredas Leto

Šiemet „Met Gala“ pokylyje dalyvavo tokios pramogų pasaulio žvaigždės kaip Lupita Nyong’o, Jennifer Lopez, trečio vaiko besilaukianti Blake Lively ir Ryanas Reynoldsas, Bradley Cooperis. Renginyje dalyvavo ir mados grandai Tomas Fordas, Donatella Versace, Miuccia Prada ir Pierpaolo Piccioli.

Renginio nepraleido ir kone visa Kardashianų šeimynėlė. Kartu ant raudono kilimo pozaco Kim Kardashian su vyru Kanye Westu, jauniausia klano narė Kylie Jenner, kurią atlydėjo mylimasis Travisas Scottas, Kendall Jenner ir mama Kris Jenner.

„Scanpix“ nuotr./Kris Jenner su draugu Corey Gamble, Kim Kardashian-West su vyru Kanye Westu, Kendall Jenner, Kylie Jenner su draugu Travisu Scottu
„Scanpix“ nuotr./Kris Jenner su draugu Corey Gamble, Kim Kardashian-West su vyru Kanye Westu, Kendall Jenner, Kylie Jenner su draugu Travisu Scottu

Ir nors ant pokylio kilimo žibėjo šimtai pasaulinio lygio žvaigždžių, kone daugiausiai dėmesio susižėrė vakaro žvaigždė Lady Gaga. Atidariusi renginį atlikėja ant kilimo surengė išskirtinį performansą, kurio metu net keturis kartus pakeitė savo apdarus.

Vida Press nuotr./Lady Gaga
Vida Press nuotr./Lady Gaga

Nuo 1995-ųjų renginiui diriguoja amerikietiškojo „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour. Šiemet kartu su ja vakaro šeimininkais buvo atlikėja Lady Gaga, italų dizaineris Alessandro Michele, dainininkas Harry Stylesas ir tenisininkė Serena Williams.

15min galerijoje – garsiausi „Met Gala“ pokylio svečiai:


Renginio svečių sąrašą griežtai kontroliuoja Anna Wintour – į jį patenka tik apie 650–700 rinktinių svečių. O ir tie išrinktieji susimoka apvalią sumelę – bilietas į šiųmetinį pokylį kainavo net 30 tūkst. JAV dolerių (26 tūkst. eurų). „Met Gala“ pokylis yra vienas iš didžiausių labdaros renginių Niujorke, o visi už bilietus surinkti pinigai paaukojami Metropoliteno menų muziejaus Kostiumų institutui.

Vida Press nuotr./Anna Wintour
Vida Press nuotr./Anna Wintour
„Scanpix“ nuotr./Jennifer Lopez ir Donatella Versace
„Scanpix“ nuotr./Jennifer Lopez ir Donatella Versace
VIDEO: Niujorke praūžė didžiausias metų mados renginys: magiškas „Met Gala“ raudonasis kilimas

Metropoliteno menų muziejaus Kostiumų instituto pokylis yra pats svarbiausias vakaras mados renginių kalendoriuje. Šį renginį 1948 metais įsteigė reklamos agentė Eleanor Lambert tam, kad paskatintų Niujorko aukštuomenę aukoti muziejui.

Šiandien šis labdaringas pokylis suburia pačius garsiausius mados, kino, muzikos ir meno pasaulio žmones, kurie remia Kostiumų institutą, o pokylis kasmet turi temą, sutampančią su tais metais rengiama pagrindine paroda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius