Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Olialia India“ ambasadorė Anca Verma apie kaltinimus korupcija ir kalėjimą: „Tai buvo susidorojimas“

Oksana Pikul-Jasaitienė, savaitės pradžioje paskelbusi, kad „Olialia“ žengia į milijardinę Indijos rinką, pristatė šio prekės ženklo ambasadorę – 29-erių turtuolę Ancą Vermą ir jos vyrą, įtakingą ginklų prekiautoją Abhisheką Vermą (48). Tačiau ne visos Vermų šeimos gyvenimo detalės tąkart buvo atskleistos.
Anca ir Abhishekas Vermos
Anca ir Abhishekas Vermos / Asmeninė nuotr.

29-erių rumunė Anca Verma (mergautinė pavardė – Neacsu) Galacio universitete yra baigusi inžinerijos mokslus. Dar studijuodama Anca pradėjo šmėžuoti Rumunijos televizijoje – ji buvo kelių laidų vedėja. 2008-aisiais ji laimėjo nacionalinį Rumunijos grožio konkursą ir atstovavo savo šaliai „Mis Visatos“ rinkimuose. Tačiau neilgai trukus ji nutraukė modelio karjerą dėl darbo pasaulinės komunikacijų bendrovės „Atlas Telecom“ atstovybėje Rumunijoje, o vėliau prisidėjo prie savo vyro, ginklų prekeivio Abhisheko Vermos, verslo.

Kaip pranešime spaudai rašė A.Vermos komunikacijos vadovė Lietuvai Oksana Pikul-Jasaitienė, „Olialia India“ partneriai – Anca ir Abhishekas Vermos – viena įtakingiausių Indijos šeimų, o pono Abisheko valdoma įmonė yra pasaulinės prekybos ginklais lyderė, rangovė ir gamintoja.

TAIP PAT SKAITYKITE: Oksana Pikul-Jasaitienė: „Olialia“ žengia į milijardinę rinką“

Tačiau internete Žmonės.lt aptiko kur kas daugiau informacijos apie Vermų šeimą. Prieš ketverius metus Vermas užgulė sunkūs įtarimai, aptemdę jų įvaizdį – pora kaltinta korupcija ir pinigų plovimu.

Sutuoktiniai buvo suimti Specialiojo Indijos tyrimų biuro dėl įtariamų papirkinėjus Indijos gynybos pareigūnus siekiant užsitikrinti milijardinės vertės ginklų tiekimo sutartis.

2012-ųjų birželį Abhishekas ir Anca Vermos atsidūrė kalėjime, kuriame be teisės išeiti į laisvę už užstatą turėjo laukti teismo sprendimo ir bausmės. 2015-ųjų kovą Ancos Vermos prašymas išleisti iš kalėjimo už užstatą buvo atmestas. Tačiau šių metų gegužę teismas patenkino jos prašymą ir po ketverių metų, praleistų kalėjime, ji buvo paleista į laisvę. Jos vyras vis dar tebėra už grotų.

Žmonės.lt per Oksaną Pikul-Jasaitienę susisiekė su Anca Verma, ši pateikė savo įvykių versiją.

Anot ponios Ancos, prieš ją ir jos vyrą buvo susimokyta – tai buvęs užsakytas politinis susidorojimas. Anca Verma tvirtina, kad kaltinimus korupcija ir pinigų plovimu jai ir vyrui primetė Vermų šeimos priešininkai, tuo metų buvę valdžioje – šitaip norėta sužlugdyti vieną įtakingiausių Indijos šeimų politikoje ir versle.

Asmeninė nuotr./Anca Verma
Asmeninė nuotr./Anca Verma

„Tos bylos buvo inicijuotos Vermų šeimos politinių priešininkų, kurie tuo metu buvo valdančioji partija. Ministro pirmininko kabinetas diena iš dienos stebėjo visų šių bylų prieš mus eigą. Negirdėta, kad ministro pirmininko kabinetas šitaip sektų bylas, iškeltas individualiems asmenims, nebent, žinoma, valdančiajai partijai būtų aktualu, kad tie žmonės būtų persekiojami ir sunaikinti“, – portalui Žmonės.lt sakė Anca Verma.

„Šių bylų priežastis buvo giliai įsišaknijęs sąmokslas sunaikinti Vermų šeimą ir parklupdyti juos ant kelių tam, kad būtų gauta daugiau politinės naudos, nes per ilgus metus mano vyro šeima tapo labai įtakinga, buvo laikoma viena iš Indijos oligarchų“, – politinio susidorojimo priežastis aiškino Anca Verma.

Kaip anksčiau buvo skelbta Oksanos Pikul-Jasaitienės pranešime apie naujuosius partnerius Indijoje, Vermų šeima buvo pristatyta kaip viena įtakingiausių Indijos politikos ir verslo šeimų, turinti šimtmetines tradicijas. Jau IX a. Abhisheko Vermos proproseneliai buvo žymūs teisininkai, XX a. ši šeima vadovavo Indijos laisvės kovoms. Kai indai atgavo nepriklausomybę, Abhisheko Vermos senelė 1950-aisiais buvo išrinkta į pirmąjį Indijos parlamentą.

Žmonės.lt gautame A.Vermos komentare pabrėžiama, kad nors ji ir praleido kalėjime ketverius metus, už grotų buvo laikoma kaip įtariamoji, o ne nuteistoji - kol vyksta tyrimas ir kol teismas priims sprendimą. Taip pat akcentuojama, kad nei ji, nei jos vyras nėra nuteisti jokioje byloje. Per dvejus metus trys iš penkių Ancai Vermai pateiktų kaltinimų buvo atmesti, o dėl likusių dviejų dar tebevyksta tyrimas.

Kaip tikina pati Anca Verma, ledai pajudėjo 2014-aisiais, kuomet Indijoje pasikeitė valdžia: tuomet ir jos vyras buvo išteisintas dėl trijų jam pateiktų kaltinimų, o tas pats Specialiųjų Indijos tyrimų biuras, suėmęs sutuoktinius, pripažino, kad prieš Vermas surinkti įrodymai buvę sufabrikuoti, o jokių kitų įrodymų per ketverius metus nepavyko rasti, tad tyrimas dėl korupcijos buvo nutrauktas. Neilgai trukus toks pat likimas laukė ir bylos dėl pinigų plovimo.

Asmeninė nuotr./Anca ir Abhishekas Vermos, Felipe Massa
Asmeninė nuotr./Anca ir Abhishekas Vermos, Felipe Massa

„Liūdna, kad buvusi Indijos valdžia pasielgė nesąžiningai, tačiau tai gana paplitusi praktika trečiojo pasaulio šalyse, kur pasitelkiamos vyriausybinės agentūros suklastoja bylas, taip siekiant susidoroti su politiniais oponentais apšmeižiant ir įkalinant politikos ir verslo lyderius tam, kad būtų pakenkta jų reputacijai ir verslo imperijoms“, – sakoma Žmonės.lt gautame Ancos Vermos komentare.

Žmonės.lt žinioms, Indijos pareigūnai bandė užšaldyti Ancos Vermos banko sąskaitas mokesčių rojuje Lichtenšteine, tačiau to padaryti nepavyko.

Portalui Žmonės.lt Anca Verma paaiškino, kad ji, kaip ir visi kiti Europos Sąjungos šalių piliečiai, gali turėti banko sąskaitų ir turto bet kurioje Europos šalyje be jokių pažeidimų – būtent todėl Lichtenšteino teismas atmetė Indijos tarnybų prašymą įšaldyti jos sąskaitas ir atsisakė pateikti bet kokią informaciją apie Ancos turimą turtą, kol nėra jokių įrodymų dėl pinigų plovimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius