Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paaiškėjo George'o Michaelo mirties priežastis: pagaliau dainininkas galės būti palaidotas

Dar gruodį miręs dainininkas George'as Michaelas pagaliau galės atgulti amžinojo poilsio – jo kūną kelis pastaruosius mėnesius tyrė ekspertai, mėgindami nustatyti tikslią mirties priežastį, ir tik dabar grąžino jį popmuzikos žvaigždės artimiesiems.
Gerbėjų paliktos gėlės prie George'o Michaelo namų
Gerbėjų paliktos gėlės prie George'o Michaelo namų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša BBC, po du mėnesius trukusio tyrimo paskelbta, kad dainininkas mirė dėl natūralių priežasčių – alkoholis ar narkotikai įtakos tam neturėjo.

Dainininko kūną tyrusios Oksfordšyro koronerio tarnybos vyriausiasis tyrėjas Darrenas Salteris informavo, kad George'o Michaelo mirtį nulėmė kardiomiopatija (širdies raumens liga, lemianti širdies nepakankamumo išsivystymą), miokarditas (širdies raumens uždegimas) ir pariebėjusios kepenys.

„Scanpix“ nuotr./George'as Michaelas
„Scanpix“ nuotr./George'as Michaelas

Galutinai nustačius dainininko mirties priežastį, jo palaikai pagaliau atiduoti artimiesiems, kurie nuo pat Kalėdų buvo priversti laukti ir vis atidėlioti jo laidotuves. Tiksli George'o Michaelo laidotuvių data kol kas dar neskelbiama.

15min primena, kad George'as Michaelas mirė savo namuose per Kalėdas – gruodžio 25-ąją. Iš pat pradžių jo atstovas paskelbė, kad 53-ejų dainininkas mirė dėl širdies nepakankamumo, tačiau pirminis jo palaikų skrodimas aiškių atsakymų nedavė – teko pratęsti tyrimą, kuris truko iki pat šiolei.

Kiek anksčiau buvo skelbta, kad bus surengtos dvejos George'o Michaelo laidotuvės – vienos privačios, skirtos tik artimiesiems ir jo draugams, o kitos – viešos, kuriose su juo atsisveikinti galės ir gerbėjai. Manoma, kad per George'o Michaelo laidotuves jo bičiulis seras Eltonas Johnas planuoja atlikti jų 1991-ųjų duetą „Don’t Let The Sun Go Down On Me“.

Dainininkas greičiausiai bus palaidotas Highgate kapinėse Šiaurės Londone, greta savo motinos Lesley, kuri mirė nuo vėžio 1997-aisiais.

TAIP PAT SKAITYKITE: Geriausios George'o Michaelo dainos: kūriniai, dėl kurių prisiminsime muzikos legendą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius