Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parduodama skandalingąjį Vindzoro hercogą kadaise priglaudusi vila Bahamuose

Praėjus keliems metams po to, kai princas Edwardas, Vindzoro hercogas, 1936-aisiais po mažiau nei metų vadovavimo šaliai atsisakė Anglijos karaliaus sosto tam, kad galėtų vesti amerikietę Wallis Simpson, jis tapo Bahamų gubernatoriumi ir įsikūrė pavydėtino grožio viloje, kol oficialioje jiems skirtoje rezidencijoje Bahamuose buvo atliekami remonto darbai. Dabar šie „Sigrist House“ vadinami namai – viena įspūdingiausių vilų salose – yra pardavinėjami už 8,5 mln. dolerių (maždaug 7,5 mln. eurų), skelbia TopTenRealEstateDeals.com
Parduodama vila Bahamuose, kurioje gyveno Vindzoro hercogas Edwardas
Parduodama vila Bahamuose, kurioje gyveno Vindzoro hercogas Edwardas / TopTenRealEstateDeals.com nuotr.

NORITE SUŽINOTI, KAIP GYVENA KITOS ŽVAIGŽDĖS? DAUGIAU GARSENYBIŲ NAMŲ APŽIŪRĖTI GALITE PASPAUDĘ ČIA

Edwardas Albertas Christianas George’as Andrew Patrickas Davidas, Velso princas, karalius Edwardas VIII ir, galiausiai, Vindzoro hercogas buvo nepritapėlis karališkojoje šeimoje. Nuo pat vaikystės jis kartojo, kad už pareigas jam svarbesnė yra laimė, tačiau jo niekas nesiklausė.

Britai buvo šokiruoti sužinoję, kad jis savo gyvenimą nusprendė paskirti ne šaliai ir jos žmonių gerovei, o mylimai moteriai. Tačiau tuo stebėtis nereikėjo, mat visą gyvenimą Edwardas daugiau dėmesio rodė moterims ir labiau mėgo linksmintis vakarėliuose nei diskutuoti apie šalies politines ir kultūrines subtilybes.

Vida Press nuotr./Vindzoro hercogas Edwardas VIII jaunystėje
Vida Press nuotr./Vindzoro hercogas Edwardas VIII jaunystėje

Karalius Edwardas VIII, dabartinės Anglijos valdovės Elizabeth II dėdė, valdė mažiau nei metus (326 dienas) ir sostą iškeitė į gyvenimą Prancūzijoje su mylimąja W.Simpson, dukart išsiskyrusia amerikiete. Nukarūnuotas Edwardas tapo Velso hercogu ir savo šeimai pranešė, kad gyventi į Angliją sugrįš po poros metų, tačiau jo motina karalienė Mary pasakė, jog jei jis sugrįš į gimtinę, ji jo nebeišlaikys finansiškai.

Visiškai sugniuždyta pora nusprendė leistis į gastroles po Vokietiją, nors karalienė joms nepritarė. Ši kelionė nustebino britų visuomenę – pradėjo sklisti gandai, kad hercogas prijaučia naciams. Kaip tik tuo metu jis buvo išsiųstas į Bahamus ir paskirtas jų gubernatoriumi.

Nors ir buvo giriamas už salų gyventojams naudingų sprendimų priėmimą, ten hercogas nesijautė laimingas ir po penkerių metų (1945-aisiais) jis atsistatydino, ir buvo džiugiai priimtas į Šiaurės Amerikos elito bendruomenę. Galiausiai, išėję į pensiją, pora sugrįžo į Prancūziją.

Vindzoro hercogas Edwardas mirė 1972 metų gegužės 28 d.

All Over Press nuotr. /Karalius Edwardas VIII ir Wallis Simpson
All Over Press nuotr. /Karalius Edwardas VIII ir Wallis Simpson

Prieš Bahamuose apsigyvenant gubernatoriaus rezidencijoje, Vindzoro hercogas ir W.Simpson įsikūrė erdvioje, visai šalia Bahamų sostinės Nasau ant kalvos stovinčioje viloje, kurią 4-ajame dešimtmetyje pasistatė britų filmų prodiuseris Frederickas Sigristas, rašo Toptenrealestatedeals.com.

TopTenRealEstateDeals.com nuotr. /Vindzoro hercogo Edwardo vila Bahamuose
TopTenRealEstateDeals.com nuotr. /Vindzoro hercogo Edwardo vila Bahamuose

Beveik 1400 kv. metrų ploto rezidencija išsaugojo britišką įvaizdį – čia gausu medinių dekoro detalių, židinių, kurie į salą buvo atvežti iš kaimų Anglijoje, rašoma nekilnojamojo turto tinklalapyje.

Didžiulėje teritorijoje šalia pagrindinio pastato, kuriame yra keturi miegamieji kambariai, pastatyti trijų kambarių apartamentai ir du svečiams skirti nameliai. Nors ir išsaugojo originalią išvaizdą, vila ne kartą buvo restauruota, siekiant ją paversti modernesne, taip pat pakeisti visi stogai, elektros instaliacija, vandentiekio sistema.

TopTenRealEstateDeals.com nuotr. /Vindzoro hercogo Edwardo vila Bahamuose
TopTenRealEstateDeals.com nuotr. /Vindzoro hercogo Edwardo vila Bahamuose

Šioje viloje apsigyventi norisi ne tik dėl to, kad čia kadaise laiką leido britų karališkosios šeimos narys, bet ir dėl įspūdingų iš jos kiemo atsiveriančių gamtos vaizdų.

„Sigrist House“, pavadintame pirmojo jo savininko vardu, Vindzoro hercogas ir W.Simpson gyveno 1940 metais. Ši vila yra laikoma viena elegantiškiausių Bahamuose ir yra priėmusi ne vieną iškilią asmenybę. Dabar ji pardavinėjama už ne ką mažiau įspūdingą sumą – 8,5 mln. dolerių (maždaug 7,5 mln. eurų).

Pasidairykite po egzotiškuosiuose Bahamuose esančią vilą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius