Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Pasaulio žvaigždės, kurios alkoholiui sako griežtą „ne“

Pramogų pasaulyje knibždėte knibžda įvairiausių pagundų, kurioms kartais neatsilaiko ir skaudžiai suklumpa ne viena žvaigždė. Tačiau taip pat netrūksta ir tokių, kuriems už pašėlusias linksmybes ir trumpalaikį malonumą daug svarbiau jų sveikata, gyvenimo kokybė bei šeimos gerovė – kviečiame susipažinti su garsenybėmis, kurios alkoholiui sako „ne“.
Eminemas, Jennifer Lopez, Kim Kardashian ir Cristiano Ronaldo
Eminemas, Jennifer Lopez, Kim Kardashian ir Cristiano Ronaldo / „Scanpix“ nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietuvos garsenybės, išsižadėjusios alkoholio: kas lėmė tokį jų sprendimą?

Štai Kim Kardashian (35 m.) žurnalui „People“ yra sakiusi, kad jai atrodo labai neatsakinga gerti be saiko: „Aš nevartoju alkoholio. Mano seserys mėgsta juo pasimėgauti ir kai jos įsiaudrina, aš visada esu ta, kuri jas nuramina, nes esu blaivi.“

Alkoholio realybės šou žvaigždė neatsisako visiškai, tačiau jo išgeria labai retai ir labai mažai, jos žodžiais tariant – „po tris taureles degtinės kartą per trejus metus“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Kardashian

Tarytum nesenstanti aktorė ir dainininkė Jennifer Lopez (46 m.) žurnalui „InStyle“ atviravo, kad viena iš jos grožio paslapčių – visiška abstinencija.

„Alkoholio vartojimas labai kenkia odai. Aišku, daug kas priekaištauja, kai per tostus aš noriu kelti vandens taurę, tad tuomet įsipilu šampano, pasveikinu ir vos gurkšteliu“, – sakė ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nijolė Pareigytė prieš du mėnesius visiškai atsisakė alkoholio: „Gera atsibusti neskaudančia galva“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Jennifer Lopez
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Jennifer Lopez

„Oskaro“ laureatas Anthony Hopkinsas (77 m.) su alkoholiu atsisveikino prieš 40 metų – per tą laiką jis neišgėrė nė lašo.

Kino legenda tik prieš keletą metų prisipažino, kad buvo alkoholikas ir daugumoje jo pirmųjų filmų, dėl kurių jis ir išgarsėjo, jis vaidino būdamas girtas.

„Nustoti gerti mane paskatino tai, kad nebegalėdavau prisiminti, kur buvau praėjusią naktį. Vieną dieną tiesiog supratau – man to jau gana. Tai buvo paprasta – aš tiesiog nebenorėjau blogai jaustis. Nepasiilgstu alkoholio, nė kiek. Niekada gyvenime nenoriu prie to grįžti“, – žurnalui „Live“ yra sakęs aktorius.​

AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Hopkinsas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Anthony Hopkinsas

Dainininkė Demi Lovato (23 m.) su alkoholiu ir narkotikais susipažino paauglystėje, tačiau laiku suprato, kokią žalą kvaišalai jai daro, ir kreipėsi pagalbos į specialistus.

Nebesmagu, kai geri vienas pats, pasislėpęs

„Į oro uostą 9 val. ryto nešdavausi „Sprite“ buteliuką, pripildytą degtinės. Galėjau gauti visą reikiamą pagalbą, bet aš jos nenorėjau. Galiausiai supratau, kad visai nebesmagu, kai geri vienas pats, pasislėpęs. Būdama 19-os supratau, kad elgiuosi kaip alkoholikė – tai jau nebėra paaugliškas maištavimas ar būdas pasilinksminti. Supratau, kad privalau susiimti“, – yra atviravusi dainininkė.

Demi Lovato neslepia praradusi privilegiją alkoholiu mėgautis atsakingai, su saiku, tad jo atsisakė visiškai. „Kai kurie žmonės gali rūkyti ir gerti dėl pramogos, bet aš ne iš tų žmonių. Aš labai greitai prarandu kontrolę“, – yra sakiusi ji.

Tačiau dabar mergina džiaugiasi būdama pavyzdžiu jauniems gerbėjams ir siekia įrodyti, kad puikiai leisti laiką ir linksmintis galima ir be alkoholio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Demi Lovato
AFP/„Scanpix“ nuotr./Demi Lovato

Serialo „Liežuvautoja“ („Gossip Girl“) žvaigždė gražuolė Blake Lively (28 m.) žurnalui „Allure“ yra prisipažinusi, kad ji negeria alkoholio ir niekada nėra vartojusi narkotikų. Anot aktorės, jai tiesiog nekyla noras to daryti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ligoninėje atsidūręs Igoris Kofas prabilo: „Padauginau alkoholio“

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Blake Lively
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Blake Lively

Reperis Eminemas (43 m.), ilgai kovojęs su priklausomybe kvaišalams, su alkoholiu atsisveikino prieš 9 metus.

„Tada neįrašydavau nė vienos dainos būdamas blaivus. Net nepamenu, kad neišgėręs ar ko nors nepavartojęs būčiau filmavęsis vaizdo klipe. Reikėjo priprasti kitaip įrašinėti dainas ir klipus“, – žurnalui „Vibe“ yra pasakojęs reperis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Eminemas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Eminemas

Reperis Macklemore'as (32 m.) nebegeria alkoholio jau septynerius metus, mat pripažino, kad tiesiog neturi saiko.

„Pasiekiau tokią ribą, kai suvokiau, kad tai kenkia mano gyvenimui, mano potencialui“, – viename interviu yra sakęs reperis, kuriam sugrįžti į doros kelią padėjo tėvas, paskatinęs atsigulti į reabilitacijos kliniką.

„Scanpix“ nuotr./Macklemore'as
„Scanpix“ nuotr./Macklemore'as

Daugiausia pasaulyje uždirbantis didžėjus Calvinas Harrisas (31 m.) nuolat sukasi audringiausiuose vakarėliuose, kur alkoholis liejasi laisvai, tačiau jau šešerius metus jis nebegeria svaigiųjų gėrimų.

„Nustojau gerti, nes tai iš tiesų kenkė mano sveikatai. Tai padaryti sunku, nes nuolat esi apsuptas alkoholio – visur mėtosi „Jack Daniels“ buteliai. Stoji prie pulto – ten padėti du buteliai, koncertuoji su grupe – autobusiuke randi šešis butelius. Kažkas juk turi juos išgerti. Tai ir yra problema, alkoholio tiesiog neturi būti“, – viename interviu yra sakęs pasaulinius hitus kuriantis didžėjus.

„Scanpix“/AP nuotr./Calvinas Harris
„Scanpix“/AP nuotr./Calvinas Harris

TAIP PAT SKAITYKITE: Negeriantis alkoholikas Rokas Žilinskas: „Kiekvienas turi pasiekti savo dugną“

Futbolo žvaigždė Cristiano Ronaldo (30 m.) visiškai negeria, nes nuo priklausomybės alkoholiui mirė jo tėvas. Be to, futbolininkas įsitikinęs, kad alkoholis gali trukdyti jo gebėjimui žaisti aikštėje, kuo jis, žinoma, visai nenori rizikuoti.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Aktoriui Bradley Cooperiui (40 m.) lūžio tašku tapo vienas vakarėlis, kurio metu jis padauginęs alkoholio parkrito ir stipriai susitrenkė galvą. Tuo metu jam buvo 29-eri.

„Jeigu būčiau tęsęs, tai tikrai būtų pakenkę mano gyvenimui“, – žurnalui GQ pernai sakė aktorius.

„Scanpix“/AP nuotr./Bradley Cooperis
„Scanpix“/AP nuotr./Bradley Cooperis

Daugiausia pasaulyje uždirbantis aktorius Robertas Downey jaunesnysis (50 m.) gražiausiais savo gyvenimo metais buvo kone nurašytas: nesibaigiantys vakarėliai, problemos su policija, dažnos viešnagės reabilitacijos klinikose ir apmirusi karjera. Tačiau aktorius prieš maždaug 10 metų nutarė pakeisti savo gyvenimą iš esmės ir gelbėtis, kol dar nevėlu.

„Laikau save žmogumi, kuris nenori, nemato tam reikalo ir sąmoningai neprisimena to gyvenimo laikotarpio, – žurnalui „Playboy“ yra sakęs jis. – Tačiau tuo pačiu metu aš neapsimetu, kad viso to nebuvo.“​

Kadras iš filmo/Robertas Downey jaunesnysis filme „Geležinis žmogus 3“
Kadras iš filmo/Robertas Downey jaunesnysis filme „Geležinis žmogus 3“

Šių metų kino teatrų hito „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ („Mad Max: Fury Road“) žvaigždė Tomas Hardy (38 m.) anksčiau buvo priklausomas nuo alkoholio ir narkotikų, o atsikvošėjo vieną rytą pabudęs gatvėje savo paties kraujo ir vėmalų baloje – tą pačią dieną jis atsigulė į reabilitacijos kliniką ir jau 12 metų yra visiškai švarus.

„Man buvo pasakyta: „Tomai, jeigu eisi tuo keliu, sugrįžti nebegalėsi“. Tie žodžiai neapleidžia manęs iki šiol ir, nuoširdžiai kalbant, man labai pasisekė, kad esu gyvas. Buvo metas, kai dėl kreko būčiau pardavęs savo paties motiną“, – prisimindamas juodžiausią gyvenimo periodą be užuolankų kalbėjo aktorius.

Kadras iš filmo/Tomas Hardy filme „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“
Kadras iš filmo/Tomas Hardy filme „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“

Aktorė Nicole Kidman (48 m.) viename interviu yra prisipažinusi, kad nevartoja alkoholio ir vietoje jo Holivudo renginiuose ir vakarėliuose renkasi gazuotą vandenį.

„Aš negeriu – matote, kokia nuobodi esu?“ – kartą ji juokaudama atsakė į klausimą, ar ruošdamasi apdovanojimų ceremonijai neišgėrė taurės šampano, kaip kartais daro jos kolegės.

Alkoholio aktorė vengia, mat kuo puikiausiai žino, kokią žalą jis gali padaryti – jos vyras kantri dainininkas Keithas Urbanas (48 m.) ilgus metus nesėkmingai kovojo su alkoholizmu ir būtent žmonai dėkoja už tai, kad padėjo jam susigrąžinti savo gyvenimą ir galutinai atsisveikinti su svaigalais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicole Kidman ir Keithas Urbanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nicole Kidman ir Keithas Urbanas

Modelis ir televizijos žvaigždė Tyra Banks (41 m.) alkoholio pirmą ir paskutinį kartą paragavo būdama 12-os metų. Savo asmeniniame interneto puslapyje Tyra Banks yra rašiusi, kad visiškai negeria alkoholio ir niekada nėra bandžiusi jokių narkotikų bei ragino taip pat elgtis ir savo gerbėjas.

„Scanpix“ nuotr./Tyra Banks
„Scanpix“ nuotr./Tyra Banks

Holivudo žvaigždės Willo Smitho žmona aktorė Jada Pinkett Smith (44 m.) viename interviu prisipažino, kad suvokė turinti problemą tuomet, kai atkreipė dėmesį, jog kiekvieną dieną išgeria po du butelius vyno.

„Norėjau atsikratyti skausmo, o alkoholis tapo vienu iš būdų tai padaryti“, – atviravo Jada Pinkett Smith. Supratusi turinti problemą aktorė rado kitų būdų, kaip nusiraminti, ir jau beveik 10 metų visiškai nebegeria.

„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Jada Pinkett Smith
„Scanpix“/Xposurephotos.com nuotr./Jada Pinkett Smith

Anksti išgarsėjusi aktorė Christina Ricci (35 m.) išgyveno audringą paauglystę, kuomet alkoholis liejosi per kraštus, tačiau tai, anot jos, tebuvo kvailas bandymas pritapti prie kitų. Laiku susiprotėjusi aktorė nusprendė visiškai atsisakyti alkoholio.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Christina Ricci
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Christina Ricci

Seksualusis aktorius Joe Manganiello (38 m.) jaunystėje turėjo problemų dėl alkoholio ir nusprendė mesti gerti kai suprato, kad tai rimtai kenkia jo karjerai.

„Mano gyvenime buvo periodas, trukęs maždaug ketverius metus, kai man labai reikėjo mesti gerti. Tai trukdė mano karjerai ir aš turėjau susiimti, kad pašalinčiau tą kliūti nuo savo kelio – tai tikrai labai sunkus darbas“, – viename interviu atviravo „Magiškojo Maiko“ žvaigždė.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Sofia Vergara ir Joe Manganiello
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Sofia Vergara ir Joe Manganiello

Seras Eltonas Johnas (68 m.) į alkoholį atsigręžė, nes jam trūko jo tėvo meilės ir palaikymo. Dainininkas yra sakęs, kad sunkiausiais savo gyvenimo metais „yra išgėręs tiek alkoholio, kad pakaktų padegti visą Naująjį Orleaną“. Šiemet dainininkas pasidžiaugė, kad jau 25 metai, kai jis nėra išgėręs nė lašo.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Eltonas Johnas
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Eltonas Johnas

Serialo „Draugai“ žvaigždė Matthew Perry (46 m.) prieš 25 metus gydėsi priklausomybę nuo vaistų ir tuo pačiu metu visiškai atsisakė alkoholio, savo priklausomybės aktorius niekad neslėpė.

„Labiausiai gyvenime didžiuojuosi tuo, kad vieną dieną prie manęs priėjo nepažįstamasis ir pasakė: „Aš negaliu liautis gėręs. Negaliu sustoti. Ar gali man padėti?“ Ir aš jam atsakiau: „Taip, aš galiu tau padėti“.

Noras padėti šią problemą įveikti ir kitiems paskatino aktorių savo namus Malibu paversti blaivaus gyvenimo centru, kur teikiama profesionali pagalba nuo alkoholio priklausomiems vyrams.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Matthew Perry
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Matthew Perry

Apie kovą su alkoholizmu yra prisipažinęs ir britų aktorius Ewanas McGregoras (44 m.), kuris nebegeria jau 14 metų.

Iš pradžių aš buvau tiesiog laimingas girtuoklis. Bet vėliau tapau labai apgailėtinu ir nelaimingu

„Iš pradžių aš buvau tiesiog laimingas girtuoklis. Bet vėliau tapau labai apgailėtinu ir nelaimingu, nes tai slegia ir kelia depresiją, – žurnalui „Playboy“ yra sakęs aktorius. – Aš tiesiog gėdijausi savęs, tikrai.“

Aktorius taip pat prisipažino, kad jį labai stebino tai, jog jo problemą matę kolegos jam niekada nieko nesakė: „Nė vienas iš režisierių, su kuriais dirbau, nėra man pasakęs: „Žinai, gal tu geriau negerk dirbdamas“. Nė vienas. Ir jie tikrai turėjo tai žinoti, nes aš tiesiog dvokiau alkoholiu“.

Alkoholio Ewanas McGregoras atsisakė dėl baimės, kad per jį gali prarasti viską, dėl ko tiek daug ir sunkiai dirbo: „Žinojau, kad man gyvenime pasisekė, ir žinojau, kad jeigu nesustosiu, viskas gali apsiversti aukštyn kojom – prarasiu savo karjerą, šeimą, viską.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ewanas McGregoras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ewanas McGregoras

Anksčiau blogiuko reputaciją turėjęs aktorius Colinas Farrellas (39 m.) prisipažįsta, kad jam stigo pasitikėjimo savimi ir jis nuolat vaidindavo išgėręs. Dėl to aktorius baiminosi mesti gerti, nes manė, kad blaivus nesugebės taip gerai vaidinti ir žiūrovai jo nebemėgs.

„Tačiau pasirodo, kad mano nuogąstavimai buvo tik iš piršto laužti, – yra sakęs aktorius. – Aš jau devynerius metus nevartoju alkoholio, esu labai tuo patenkintas ir laimingas. Džiaugiuosi, kad į gyvenimą dabar žvelgiu blaiviu žvilgsniu.“​

AFP/„Scanpix“ nuotr./Colinas Farrellas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Colinas Farrellas

Buvęs „The Beatles“ būgnininkas Ringo Starras (75 m.) po grupės iširimo kone dvidešimčiai metų paniro į alkoholizmo liūną ir kartu nusitempė savo žmoną aktorę Barbarą Bach.

„Kai kurie iš tų metų yra visiškai išsitrynę iš mano atminties, – apie tamsųjį gyvenimo periodą yra kalbėjęs muzikantas. – Tai palaipsniui vis blogėjo, mano sąmonės aptemimai darėsi vis sunkesni – aš nebeprisimindavau, kur buvau ir ką veikiau. Daug metų žinojau, kad turiu problemą, tačiau alkoholizmas apsuka tau galvą. Alkoholis yra labai klastingas“.

Laimei, vieną 1988-ųjų dieną jiedu abu su žmona atsitokėjo ir kartu atsigulė į reabilitacijos kliniką gydytis nuo alkoholizmo – nuo tada jie ir nebegeria.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ringo Starras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ringo Starras

Aktorė ir dainininkė Jennifer Hudson (34 m.) iš viso nežino alkoholio skonio – ji niekada nėra jo ragavusi. Būtent dėl to jai buvo sunkoka įsijausti į nuo alkoholio ir narkotikų priklausomą heroję, kurią jai teko vaidinti filme „The Inevitable Defeat of Mister & Pete“.

„Niekada gyvenime nesu ragavusi alkoholio. Esu abstinentė. Būdama aktore turiu mokėti įsijausti į vaidmenį ir pasitelkti savo išgyvenimus, tačiau aš tokių niekada neturėjau“, – vienoje pokalbių laidoje yra sakiusi ji.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Hudson
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Jennifer Hudson

Serialo „Seksas ir miestas“ („Sex & The City“) žvaigždė Kristin Davis (50 m.) alkoholio atsisakė, kai jai buvo 22-eji, nes pajuto, kad jis kiša koją jos vaidybai ir ji klimpsta į alkoholio liūną.

„Aišku, kartais pasiilgstu to. Būna, kad sėdėdama draugų kompanijoje pagaunu save nekaltai pamąstančią, kad viena ar dvi taurės gero raudono vyno nieko nepakeistų. Gal ir būtų visai nieko pasimėgauti, bet tada paklausiu savęs, ar tikrai verta rizikuoti?“ – „The Week“ yra sakiusi aktorė, kuri nė už ką nenori grįžti prie senų įpročių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kristin Davis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kristin Davis

Kristin Davis kolegė iš „Sekso ir miesto“ Kim Cattrall (59 m.) taip pat „nedraugauja“ su alkoholiu: „Vos išgeriu kelias taures, tuoj pat pradeda kankinti galvos skausmai. Negeriu ir nevartoju narkotikų, todėl mano nuotaiką pakelti gali tik drabužių pirkimas.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Cattrall
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kim Cattrall

Seriale „Seselė Džekė“ („Nurse Jackie“) narkomanę vaidinanti Edie Falco (52 m.) alkoholio nevartoja jau 23 metus. Interviu „New York Post“ aktorė yra sakiusi: „Tai – lyg iš naujo mokytis važiuoti dviračiu. Turi išmokti, kaip elgtis įvairiuose renginiuose, kuo mėgautis vietoj taurės vyno ar šampano.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edie Falco
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edie Falco

Dainininkė Leona Lewis (30 m.) alkoholio negeria, nes jai jis labai neskanus, o kai yra kokia nors proga, atlikėja pakelia tik nealkoholinio šampano taurę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Leona Lewis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Leona Lewis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius