-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Latvijos „influencerė“ Evelina Parkerė: „Nėra dienos, kai manęs nepaprašo nusifotografuoti“

Nors latvei Evelinai Parkerei dar tik 18-a metų, pavydėti jai tikrai yra ko. Būdama vos 17-os ji baigė mokyklą, o netrukus baigs pirmą kursą universitete. Tačiau ji išgarsėjo ne dėl to – mergina buvo viena pirmųjų Latvijoje pradėjusi kurti vaizdo dienoraščius, tada jai buvo vos 13-a. Per keletą metų Evelina tapo tokia žinoma, kad dabar vos pasirodžiusi viešumoje nuolat sulaukia prašymų nusifotografuoti.
Evelina Parkerė
Evelina Parkerė / Asmeninio albumo ir Anete Toming nuotr.

Evelina Parkerė kovo pabaigoje lankėsi Prancūzijos sostinėje Paryžiuje. Telefonų „Huawei“ ambasadorė vyko į bendrovės rengiamą naujųjų P30 serijos telefonų pristatymą. Ten mergina 15min papasakojo, kaip tapo viena pirmųjų Latvijos „influencerių“.

„Iš pradžių „Youtube“ platformoje filmavau dienoraščius anglų ir rusų kalbomis, galiausiai supratau, kad Latvijoje paprasčiausiai nėra žmonių, kurie dienoraščius kurtų latvių kalba – čia ir prasidėjo mano sėkmė“, – savo pradžią prisimena E.Parkerė.

Anete Toming nuotr./Evelina Parkerė
Anete Toming nuotr./Evelina Parkerė

Evelina juokauja, kad turbūt gimė su kamera rankose, nes pomėgis filmuoti atsirado dar vaikystėje. Pirmumas E.Parkerei ir atnešė sėkmę, ji net nespėjo pastebėti, kaip prieš šešerius metus jos prenumeratorių skaičius „Youtube“ platformoje perkopė 10 tūkstančių.

Nors mėgo filmuoti, iš pradžių Evelina sau buvo užsibrėžusi visai kitus tikslus – norėjo tapti balerina. Latvijos baleto mokyklą lankiusiai merginai buvo prognozuojama perspektyvi baleto šokėjos ateitis. Tačiau svajones vieną dieną sugriovė patirta trauma – repeticijos metu Evelina susilaužė koją. Tai Eveliną paskatinto imtis naujos veiklos.

Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė
Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė

„Daugiau kaip tris mėnesius negalėjau nei vaikščioti, nei normaliai sėdėti. Man buvo pasakyta, kad toliau šokti nebegalėsiu, tad turėjau palikti baleto mokyklą. Tada mano gyvenime atsirado labai daug laisvo laiko, aš nežinojau, ką veikti, nes buvau pratusi nuolatos repetuoti.

Galiausiai supratau, kad turiu sugrįžti prie to, ką dariau vaikystėje – susikūrusi paskyrą „Youtube“ platformoje, ten pradėjau kelti vaizdo dienoraščius“, – pasakoja E.Parkerė.

VIDEO: Mani augusta favorīti! ;)

Netikėtai užklupęs žinomumas Evelinai nebuvo toks malonus, kaip galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Mergina pasakoja, kad mokykloje ji jautė labai didelį aplinkinių spaudimą, ne tik iš bendraklasių, bet ir iš mokytojų. Mokytojai jai tapo reiklesni, o pavydūs moksleiviai pradėjo naudoti psichologinį smurtą. To neapsikentusi ji nusprendė pradėti mokytis individualiai.

Taip per vienerius metus baigė dvi klases ir jau 17-os studijavo universitete – Latvijos kultūros akademijoje kūrybines industrijas.

Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė
Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė

Prabėgus keleriems metams nuo to, kai pradėjo kurti vaizdo dienoraščius, Evelina susikūrė ir instagramo paskyrą. Tuo metu šis socialinis tinklas Latvijoje dar nebuvo toks populiarus. „Instagram“ paskyrą E.Parkerė naudojo tam, kad galėtų pareklamuoti savo „Youtube“ dienoraščius.

Bet jau kelerius metus Evelina kaip pagrindinę platformą naudoja instagramą (@movieevelina). Čia ji dalijasi savo gyvenimo akimirkomis: kelionių įspūdžiais, makiažo, mados, mitybos patarimais.

„Turbūt sutiksite, kad instagramas – kiek pagražinta pasaulio realybė, tokios ir mano nuotraukos ten, o „Youtube“ dienoraščiuose tiesiog būnu savimi, tai durys į mano privatų gyvenimą“, – teigia Evelina.

Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė
Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė

„Kartais juokaujame, kad kas antras žmogus Latvijoje – tinklaraštininkas arba youtuberis“, – sako E.Parkerė ir priduria, kad nors vis daugiau ir daugiau žmonių šalyje bando tapti „influenceriais“, pavyksta tik nedaugeliui. Tam, kad sukurtum pelną nešančią platformą, pasak Evelinos, reikia daug laiko ir pastangų – pakeisti instagramo profilį iš asmeninio į verslo nepakanka.

„Latvijoje labai ilgai užtruko, kol žmonės suprato, kad nuomonės lyderių reklama prilygsta televizinei reklamai, o kartais net gal ir yra veiksmingesnė. Toks terminas kaip „influenceris“ JAV ar Jungtinėje Karalystėje jau kurį laiką buvo žinomas, o Latvijoje jis tik dabar pradeda įsitvirtinti“, – sako E.Parkerė, kuri darbą su prekiniais ženklais, kaip ir daugelis, pradėjo nuo nemokamų produktų bandymų, vėliau tai peraugo į užmokestį, o dabar jau pasirašomos bendradarbiavimo sutartys.

Anete Toming nuotr./Evelina Parkerė
Anete Toming nuotr./Evelina Parkerė

E.Parkerė jau kurį laiką dirba su „Cocacola“, prieš keletą mėnesių tapo ir „Huawei“ telefonų ambasadorė Latvijoje. „Mobilumas man, kaip influencerei ir tinklaraštininkei, labai svarbus. Su savimi kamerą privalau turėti 24 valandas per parą. Taip pat labai svarbu turėti prietaisą, kuriame visą foto ir vaizdo medžiagą galėčiau redaguoti bet kada panorėjusi“, – apie darbą su mobiliųjų telefonų gamintoju kalba Evelina.

Darbas 24 valandas per parą turi ir savo kainą. Su žinomumu atėjo ir dėmesys, o jis, pasak Evelinos, kartais nebūna malonus: „Latvija – maža šalis. Beveik nėra tokios dienos, kai koks žmogus manęs nepaprašytų nusifotografuoti. Kai tai vysta nuolatos, tiesiog pasidaro nebemalonu. Ir tai ne tik pozityvus dėmesys, kartais prieina ir žmonės, kuriems aš nepatinku.“

Dėl šios priežasties Evelina vis dažniau pagalvoja apie emigraciją. Tai ją daryti skatina ir jos antrasis pomėgis – vaidyba. Ji vaidina reklamose, turėjo keletą vaidmenų kine, o visai neseniai pradėjo vaidinti Latvijos komercinės televizijos „TV3“ seriale „Viss pa jaunam!“.

Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė
Asmeninio albumo nuotr./Evelina Parkerė

E.Parkerės svajonė – tapti kino aktore, o to, jos manymu, ji galėtų pasiekti išvykusi į Didžiąją Britaniją arba JAV. Latvijoje, pasak Evelinos, nedidelė rinka, čia sukuriama mažai kino filmų.

Ieškoti savęs iš naujo merginą skatina ir jausmas, kad savo gimtinėje ji pasiekė „maksimumą“ – jaunam žmogui norisi toliau augti ir tobulėti. Paklausta, ar taip nepraras dalies savo sekėjų, ji sako, kad jaučiasi tvirtai – didžioji dalis jos sekėjų su ja užaugo, todėl susiformavo ir artimas ryšys.

„Nemanau, kad prarasčiau latvių auditoriją, nes mano turinys ir dabar nėra susijęs su viena šalimi. Tie žmonės, kurie mane seka, su manimi užaugo, jaučia tam tikrą artumą. Tą artumą jaučiu ir aš, jis labai svarbus. Latvių neiškeičiau į nieką“, – pokalbį baigia E.Parkerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius