-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji Prancūzijos ponia Carla Bruni viešai paneigė apie jos santuoką sklandančius gandus

Prancūzų politikai ketvirtadienį negailėjo pagyrų pirmajai poniai Carlai Bruni-Sarkozy, kuri viešai paneigė gandus apie jos byrančią santuoką su prezidentu Nicolas Sarkozy.
Pirmoji Prancūzijos pora Nicolas Sarkozy ir Carla Bruni-Sarkozy
Pirmoji Prancūzijos pora Nicolas Sarkozy ir Carla Bruni-Sarkozy / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi manekenė ir dainininkė trečiadienį pasisakė per radiją, siekdama nuraminti šalies žiniasklaidą, kuri pastaruoju metu buvo labai susidomėjusi pirmosios šalies poros santuokos reikalais ir prezidento aplinkoje pasklidusiomis kalbomis apie rengiamą sąmokslą prieš šią porą.

„Dabar šis klausimas išspręstas“, – sakė vyriausybės atstovas spaudai Lucas Chatelis.

Tuo tarpu šeimų reikalų ministrė Nadine Morano pirmąją šalies ponią pavadino „valstybės moterimi“.

„Manau, kad ji buvo ypač įspūdinga ir galima sakyti, kad ji turi pareigos jausmą. Aš manau, kad vakar ji kalbėjo dėl to, kad prezidento pareigos nusipelno pagarbos“, – sakė N.Morano interviu televizijos kanalui LCI.

Po to, kai kovo 9 dieną „Newsweb“ paskelbė ir netrukus išėmė šią informaciją, „Newsweb“ vadovas ir informaciją paskelbęs asmuo buvo priversti atsistatydinti.C.Bruni-Sarkozy per radiją pasisakė po to, kai Europos spaudoje pasklido gandai apie asmeninį poros gyvenimą, o N.Sarkozy aplinkos žmonės prabilo apie neįvardintų jėgų užsakymu pradėtą prezidento šmeižto kampaniją.

„Tai nereikšmingi gandai, kurie nieko nereiškia. Mes niekada nebandėme su jais kovoti. Tokie gandai yra nemalonūs, tačiau jie neturi jokios reikšmės“, – sakė ji interviu radijo stočiai „Europe 1“.

„Nemanau, kad mes esame kokio nors sąmokslo aukos. Manau, kad gandai visada egzistavo ir, deja, jie yra neatsiejama žmogiškosios prigimties dalis“, – sakė ji viešai kalbėdama apie savo reakciją į kilusį skandalą.

„Mes su vyru nusprendėme jiems neteikti jokios reikšmės. Čia nėra jokio sąmokslo. Nebus jokio keršto. Tai mūsų nejaudina ir mes jau seniai užvertėme šį lapą“, – atviravo pirmoji šalies ponia.

C.Bruni-Sarkozy buvo paklausta kodėl, jei jau nebuvo sąmokslo, N.Sarkozy viešųjų ryšių patarėjas Pierre'as Charonas pritarė policijos tyrimui ir iškėlė versiją, kad tokius gandus galėjo paskleisti užsienio investuotojai.

„Pierre'as Charonas suskubo pasisakyti iš draugiškumo. Jis labai tai priėmė į širdį. Jis tai priėmė giliau, nei mes“, – atsakė C.Bruni.

Beje, Prancūzijos vidaus saugumo tarnybos DCRI vadovas Bernardas Squarcini patvirtino, kad tarnybos agentai mėgina atsekti šių gandų šaltinį.

„Nacionalinės policijos vadovas Fredericas Pechenardas, kurio valdžioje esame, kreipėsi į mano departamentą kovo pradžioje“, – sakė B.Squarcini žurnalistams.

Vyriausybės atstovas L.Chatelis pagyrė C.Bruni-Sarkozy, akcentavusią, „kad su naujomis šių dienų technologijomis gandai gali pasiekti naujas aukštumas“.

„Mes turime atsiriboti nuo kai kurios informacijos“, – sakė jis.

Praėjusį mėnesį Belgijos, Britanijos, Vokietijos ir Šveicarijos spauda pranešė apie Prancūzijos prezidento N.Sarkozy santuoką gaubiančius gandus.

Nors šie gandai Paryžiaus politikos ir žiniasklaidos sluoksniuose sklandė jau ne vieną savaitę, tačiau platesnio dėmesio susilaukė, kai buvo žurnalistų paviešinti socialiniame tinkle „Twitter“ ir prancūzų savaitraščio „Le Journal du Dimanche“ tinklalapyje.

Vėliau „Journal du Dimanche“ policijai pateikė pareiškimą, kuriame teigia, kad „apgaulingus duomenis“ įdėjo už savaitraščio tinklaraščio turinį atsakingos įmonės „Newsweb“ darbuotojas.

Kaip skelbia savaitraštis „Le Nouvel Observateur“ ir dienraštis „Le Monde“, šį skundą savaitraštis „Journal du Dimanche“ pateikė spaudžiamas N.Sarkozy aplinkos. Tačiau prezidento padėjėjai šią informaciją paneigė.

Po to, kai kovo 9 dieną „Newsweb“ paskelbė ir netrukus išėmė šią informaciją, „Newsweb“ vadovas ir informaciją paskelbęs asmuo buvo priversti atsistatydinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius