-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plius dydžio modelis T.Holliday davė atvirą interviu apie jai diagnozuotą anoreksiją: „Buvau sutrikusi“

Apie anoreksijos diagnozę neseniai prabilusi amerikietė, plius dydžio modelis Tess Holliday (35) dabar ryžosi atskleisti dar daugiau detalių apie šią nemalonią patirtį. Atvirame interviu ji teigė nė negalėjusi įsivaizduoti, kad serga anoreksija, nes anksčiau ir pati buvo įsitikinusi, kad nuo jos kenčia tik itin liekni žmonės.
Tess Holliday
Tess Holliday / „Scanpix“ ir Vida Press nuotr.

Plius dydžio modelis atvirą interviu davė prieš kelias dienas apsilankiusi ITV laidoje „Good Morning Britain“. Čia ji pasakojo, kad iš gydytojų išgirdusi anoreksijos diagnozę jautėsi „sutrikusi“ ir „pikta“.

„Aš maniau, kad gerai pažįstu savo kūną, todėl išgirsti tokią diagnozę buvo labai skaudu“, – neslėpė T.Holliday.

Plius dydžio modelis laidoje patikino, kad anksčiau nė nenumanė kenčianti nuo tokios problemos, nes turi viršsvorio, o viršsvoris ir anoreksija kai kuriems iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti nesuderinama – juk viešoje erdvėje dažniausiai kuriamas visai kitoks anoreksikų vaizdas.

„Paprastai žiniasklaidoje mums pristatomi žmonės, turintys itin mažą svorį. Tai viena iš priežasčių, kodėl neįsivaizdavau, kad galiu kovoti su anoreksija“, – kalbėjo moteris.

Ji pridūrė, kad tai ir buvo priežastis, paskatinusi apie diagnozę prabilti viešai – Tess norėjo paneigti mitą, kad anoreksija serga tik liekni žmonės, kuriuo anksčiau ir pati buvo įtikėjusi. Jos prisipažinimas dėl to paties mito įplieskė ir neapykantos bangą – Tess buvo kaltinama melu.

Tačiau kaip rašoma metro.co.uk, anoreksijos simptomai – ne tik pernelyg mažas kūno svoris, drastiškas svorio sumažėjimas, bet ir nepakankama mityba, pernelyg didelis fizinis krūvis, melas aplinkiniams apie tai, ką valgėte, didelė baimė dėl savo svorio.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Tess Holliday
AFP/„Scanpix“ nuotr./Tess Holliday

Savo diagnozę paaiškinusi Tess patikino, kad su minėtais valgymo sutrikimais gali susidurti visi žmonės, nepriklausomai nuo jų kūno sudėjimo. Ji pati nuo jų kentėjo beveik visą gyvenimą.

„Kartais visą dieną nieko nevalgydavau ir būdavau alkana, ir aš žinodavau, kad esu alkana“, – prisiminė T.Holliday.

Moters pareiškimas, kad serga anoreksija ir turi valgymo sutrikimų, daug kam buvo netikėtas dar ir todėl, kad anksčiau ji dažnai pabrėždavo, kaip reikia mylėti savo kūną, mylėti save tokį, koks esi. Tačiau dabar Tess iš patirties sako, kad yra ir daugiau tokių žmonių kaip ji, kurie, manę, kad gerai žino savo kūną, iš tiesų kenčia nuo anoreksijos ar kitų panašių problemų.

Vida Press nuotr./Tess Holliday
Vida Press nuotr./Tess Holliday

Plius dydžio modelis pasakojo, kad pandemija jai buvo „palaima“, nes leido pirmą kartą savo karjeroje sulėtinti tempą ir viską apmąstyti, įsigilinti į savo bėdas.

„Ir būtent per prastovas supratau, kad kažkas man ne taip, – prisiminė žinoma moteris. – Nesijaučiau gerai. Aš tiesiog nebuvau aš.“

Tess pasakojo, kad anoreksijos diagnozė į jos gyvenimą atnešė „revoliuciją“ – leido suvokti, kad ji ilgą laiką kenkė savo kūnui: „Dėl diagnozės aš galiausiai supratau, kad esu stora, nes badauju, o tai žmonėms tikrai sunku suprasti.“

Šiuo metu T.Holliday džiaugiasi jau atsigaunanti ir patikino, kad yra „sveikesnė ir laimingesnė“ nei kada nors buvo: „Pagaliau galiu pasirūpinti savo kūnu.“

Visas interviu su Tess Holliday:

VIDEO: Plus-Size Model Tess Holliday Was 'Confused' By Her Eating Disorder Diagnosis | Good Morning Britain

15min primena, kad tai, jog jai taikomas nervinės anoreksijos gydymas, T.Holliday atskleidė tviteryje, kur drąsiai prabilo apie savo kovą su valgymo sutrikimais, pasidalindama nuoširdžia žinute.

„Aš esu anoreksikė ir šiuo metu atsigaunu. Nebesigėdiju to pasakyti garsiai. Esu rezultatas kultūros, kuri aukština lieknumą, bet dabar turiu pasidalinti savo istorija. Aš pagaliau galiu rūpintis savo kūnu, kurį baudžiau visą savo gyvenimą, ir aš pagaliau esu laisva“, – rašė Tess.

Netrukus po to, kai paskelbė šią žinutę, modelį pradžiugino gerbėjų palaikymas, kurio sulaukė.

„Labai ačiū visiems už meilę, kurią man šiandien parodėte. Nesitikėjau, kad mano įrašas susprogdins internetą, bet solidarumas reiškia daugiau nei jūs galite įsivaizduoti. Dievinu, kai internetas mane nustebina gerąja prasme“, – už palaikymą dėkojo T.Holliday.

Visgi ji sulaukė ir neigiamų replikų – kiti anoreksija sergantys žmonės teigė, esą ji meluoja turinti valgymo sutrikimų, nes yra stambesnių kūno formų. Tačiau T.Holliday teigė nuo šios problemos kenčianti ne vienerius metus ir patikino, kad kūno sudėjimas čia – nebūtinai rodiklis. „Negalite žiūrėdami į ką nors pasakyti, ar jie sveiki, ar ne. Jūs tiesiog negalite“, – sakė ji.

TAIP PAT SKAITYKITE: Plius dydžio modeliu tapusi Tess Holliday įkvepia apkūnias moteris pamiršti kompleksus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius