-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nelaimingo atsitikimo mirė atlikėja ir translyčių ikona Sophie: jai buvo 34-eri

Būdama 34-erių mirė škotų muzikantė, prodiuserė ir LGBTQ+ bendruomenės ikona Sophie Xeon. Teigiama, kad transseksualumo neslėpusios atlikėjos mirtį lėmė netikėta ir baisi nelaimė, kuri įvyko atlikėjai užsimanius iš arčiau pažvelgti į Mėnulio pilnatį.
Sophie Xeon
Sophie Xeon / Stop kadras

Kaip rašo metro.co.uk, „Grammy“ nominuota atlikėja buvo pelniusi tiek kritikų, tiek daugybės klausytojų pripažinimą ir garsėjo savo eksperimentiniu bei siurrealistiniu stiliumi. Ji taip pat prodiusavo muziką tokiems atlikėjams kaip Madonna, Lady Gaga ar Charli XCX.

Sophie komandos pranešime apie netektį teigiama: „Su dideliu liūdesiu turime pranešti, kad muzikantė ir prodiuserė Sophie mirė 4 valandą ryto Atėnuose. Šiuo metu pagarba ir privatumas šeimai yra prioritetas.

Sophie buvo naujo garso pradininkė, viena įtakingiausių atlikėjų per pastarąjį dešimtmetį. Ne tik už išradingą produkciją ir kūrybiškumą, bet taip pat ir už skleistą žinutę bei matomumą. Ji buvo laisvės ikona.“

VIDEO: SOPHIE — Faceshopping (Official Video)

Tviteryje pasisakė ir su atlikėja dirbusi leidykla „Transgressive Records“, kuri atskleidė detalių apie netikėtą mirtį – anot jos, Sophie mirė po to, kai paslydo.

„Tragiška, kad mūsų gražioji Sophie mirė šį rytą po siaubingo nutikimo. Ištikima savo dvasingumui, ji buvo užlipusi stebėti pilnaties, netyčia paslydo ir nukrito. Ji visada bus čia, su mumis“, – teigė leidybos kompanija.

Sophie gerbėjai prisimins ne tik kaip muzikantę, bet ir kaip translyčių ikoną. Kad yra transseksuali, ji atskleidė 2017-aisiais savo vaizdo įrašu „It's Okay To Cry“, o kitais metais apie tai kalbėjo ir duodama interviu „Paper“.

„Tai reiškia, kad nebėra jokių lūkesčių, susijusių su kūnu, kuriame esi gimęs, – teigė ji. – Transseksualumas perima kontrolę, kad jūsų kūnas labiau atitiktų sielą ir dvasią, taigi, jiedu nebekovoja vienas prieš kitą. Šioje žemėje galite priartėti prie to, kad pajausite savo tikrąją esmę be visuomenės spaudimo, jog būtinai turite atitikti tradicinius vaidmenis, pagrįstus lytimi.“

VIDEO: SOPHIE — It's Okay To Cry (Official Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius