-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Polanskis šveicarų kalėjime gauna „penkis frankus per dieną“

„Oskaro“ laureatas Romanas Polanskis laikomas „elementarioje“ kalėjimo kameroje Ciuriche ir gauna penkis Šveicarijos frankus (11,5 lito) kišenpinigių per dieną, rašo vienas šveicarų laikraštis.
Romanas Polanskis
Romanas Polanskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galėjome susitikti su juo ne kameroje“, – prancūzų kalba leidžiamam dienraščiui „Le Matin“ sakė Lenkijos konsulas Berne Marekas Wieruszewskis.

„Jis mums pasakė, kad jam nieko netrūksta ir kad elgiamasi labai gerai. Tai visai nereiškia, kad jam patinka jo situacija“, – pridūrė konsulas.

Remdamasis M.Wieruszewskio ir kitų šaltinių informacija, „Le Matin“ rašo, kad 76 metų režisierius laikomas kameroje, kuri yra „elementari, su stalu, lova, sienine spinta, praustuve, tualetu ir televizoriumi“.

Dėvėti jam duoti šilti treningai, per dieną jis gauna penkis frankus kišenpinigių, priduria laikraštis. Pusryčius, kuriuos sudaro kava, duona, sviestas ir džemas, jis valgo kameroje, o pietūs patiekiami valgyklos salėje.

Vakarienei R.Polanskis, kaip ir kiti sulaikytieji, gauna duonos ir sūrio. Lenkų kilmės režisierius, gimęs Paryžiuje, gali valandą per dieną vaikštinėti kieme, o kartais leidžiama paskambinti. Jo žmona aktorė Emmanuelle Seigner lankyti gali vieną valandą per savaitę.

R.Polanskis, kuris Jungtinėse Valstijose laikomas bėgliu, šeštadienį buvo areštuotas Ciuriche, į kurį atvyko atsiimti kino festivalio apdovanojimo už viso gyvenimo pasiekimus.

Šveicarų pareigūnai sako, kad laukia JAV prašymo išduoti R.Polanskį dėl 1977 metų bylos, kurioje jis padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl lytinių santykių su 13 metų mergaite. Prieš nuteisiant, jis pabėgo iš Jungtinių Valstijų.

Šveicarijos aukščiausios instancijos baudžiamųjų bylų teismas antradienį patvirtino, kad R.Polanskis pateikė oficialų skundą dėl arešto Ciuricho oro uoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius