-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popmuzikos žvaigždės Jacksono gydytojas delsė kviesti pagalbą mirštančiam atlikėjui

JAV popmuzikos žvaigždės Michaelo Jacksono gydytojas, supratęs, kad dainininkas nebekvėpuoja, ilgiau nei valandą delsė kviesti pagalbą, o po to dar kelias valandas jo nebuvo įmanoma rasti, sakoma penktadienį paviešintame kratos orderyje.
Conradas Murray
Conradas Murray / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dokumentai, kuriuos policijos pareigūnai pateikė rugpjūtį, argumentuodami savo prašymą leisti apieškoti vieną vaistinę Las Vegase, atskleidė naujų faktų apie tai, kas vyko M.Jacksono viloje Los Andžele birželio 25 dieną, kai 50 metų atlikėjas mirė, patyręs širdies smūgį.

Orderyje nurodoma, kad Las Vegase dirbantis M.Jacksono asmeninis gydytojas Conradas Murray praėjus kelioms dienoms po atlikėjo mirties sakė pareigūnams, jog skyrė jam stipraus anestetiko propofolio tik išmėginęs daugelį kitų vaistų, kurie dainininkui turėjo padėti užmigti. Gydytojas taip pat nurodė, kad M.Jacksonas „nuolat reikalavo arba prašė“ būtent to vaisto.

M.Jacksono širdis sustojo praėjus apie 20 minučių po propofolio injekcijos, kai C.Murray buvo išėjęs į tualetą, gydytojas sakė jį apklaususiems pareigūnams.

Policijai duotuose gydytojo parodymuose sakoma, kad jis iškvietė pagalbą tik 12.22 val. – praėjus ilgiau nei valandai po to, kai suprato, kad M.Jacksonas nebekvėpuoja.

Mobiliojo telefono skambučių įrašai rodo, kad C.Murray nuo 11.18 val. iki 12.05 val. kalbėjosi su trimis skirtingais asmenimis 47 minutes, nors gydytojas sakė, jog tuo metu atliko dainininkui dirbtinį kvėpavimą.

„Murray to neminėjo jį apklausiantiems detektyvams“, – sakoma policijos dokumente. Tačiau policija neatskleidė, su kuo tada kalbėjosi gydytojas.

Policija prie M.Jacksono lovos ir jo namuose rado bent aštuonių rūšių raminamųjų. Patikrinus propofolio įsigijimo šaltinį, buvo nustatyta, kad tų vaistų C.Murray gegužės 12 dieną nupirko vaistinėje „Applied Pharmacy Services“ Las Vegase.

56 metų C.Murray kol kas nepateikti kaltinimai dėl kokio nors nusikaltimo, tačiau paviešinti dokumentai rodo, jog pareigūnai įtarė gydytoją dar tada, kai M.Jacksonas buvo išvežtas į Kalifornijos universiteto Los Andžele (UCLA) klinikas, mėginant jį atgaivinti.

C.Murray buvo paprašytas pasirašyti mirties liudijimą, tačiau jis dingo iš tos ligoninės.

„Atvykus į UCLA medicinos centrą, nei koronerio tarnybos tyrėjai, nei detektyvai negalėjo rasti Murray ir dar kartą jį apklausti“, – sakoma policijos dokumentuose. Vėlesni mėginimai susisiekti su gydytoju taip pat nebuvo sėkmingi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius