Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos policija nustatė apsinuoginusią Catherine įamžinusį paparacą

Prancūzijos policija nustatė iki pusės nuogos Kembridžo kunigaikštienės Catherine nuotraukas padariusio fotografo tapatybę. Paparacą ketinama suimti.
Karalieškieji rūmai pasmerkė pusnuogės kunigaikštienės Catherine nuotraukas
Karalieškieji rūmai pasmerkė pusnuogės kunigaikštienės Catherine nuotraukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokia informacija Prancūzijoje į viešumą iškilo sekmadienio vakarą, skelbia dailymail.co.uk

Kaip žinia, karališkoji pora rugsėjo pradžioje poilsiavo Provanse esančioje ir karalienės anūkui, vikontui Linley, priklausančioje pilyje. Tuo metu iš tolumos fotografas padarė šimtus nuotraukų, kuriose Catherine matoma iki pusės nuoga. Pirmą kartą nuotraukas paskelbė Prancūzijos žurnalas „Closer“, vėliau jos pasklido kitose šalyse. 

Williamas ir Catherine kreipėsi į teismą ir per savo atstovą ragino atsakingą asmenį nubausti. Anot karališkosios poros, fotografas turėtų būti įkalintas. Prancūzijoje tokia teisinė atsakomybė įmanoma, nes įstatymai yra gana griežti. Kriminalinė policija įtariamajam gali pateikti įtarimus padarius nusikalstamą veiką.

Jei nuotraukas padaręs asmuo bus pripažintas kaltu kaip pažeidęs privatumą, jam gresia vienerių metų kalėjimas ir 36 000 svarų bauda.

„Fotografo vardas žinomas. Jis netrukus bus sulaikytas ir apklausiamas“, – šaltinio patvirtintą naujieną skelbia Prancūzijos spauda.

Šį atvejį tirianti prokurorė Marie Christinė Daubigney patvirtino, kad policijai jau žinomas iki pusės nuogos kunigaikštienės nuotraukas padariusio asmens vardas.

Prancūzijos žurnalo „Closer“ redaktorė Laurence Pieau, kaip teigiama, nusamdė fotografą, kad šis stebėtų porą jų atostogų pilyje metu, tačiau atsisakė atskleisti fotografo vardą.

Redaktorė teigia, kad karališkosios poros reakcija yra per stipri: „Galiu įsivaizduoti, kad šios nuotraukos erzina juos, bet jos nėra žeminančios, pora jose yra džiaugsmingai nusiteikusi – jie įsimylėję ir ji labai graži“.

Pagal Prancūzijos teisę, fotografai yra vertinami kaip žurnalistų tarpininkai su asmenimis ir yra apsaugoti nuo identifikavimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius