-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos prezidento buvusi partnerė Segolene Royal pašiepiama dėl netikėtos nuotraukos

Buvusi Prancūzijos prezidento Francois Hollande partnerė Segolene Royal ketvirtadienį buvo sukritikuota internautų už tai, kad pasinaudojo daugeliui šventu Marianne – laisvos Prancūzijos simbolio – įvaizdžiu.
Segolene Royal nuotrauka, sukėlusi kritikos bangą Prancūzijoje
Segolene Royal nuotrauka, sukėlusi kritikos bangą Prancūzijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Socialistė S.Royal, kuri 2007 metais pralaimėjo prezidento rinkimus Nicolas Sarkozy, pozavo žurnalui „Parisien“. Nuotraukoje, kurioje siekiama atkurti garsųjį Eugene Delacroix paveikslą „La Liberté guidant le peuple“, ji pozuoja vilkėdama baltą apdarą ir laikydama rankose Prancūzijos vėliavą.

Daugeliui žinomame paveiksle Marianne ryžtingai žengia apnuoginta krūtine, vienoje rankoje laikydama vėliavą, o kitoje – šautuvą. Ji veda žmones per žemę, nuklotą kūnais kovotojų, kurie žuvo per Antrąją Prancūzijos revoliuciją 1830 metais, nuvertusią karalių Charlesą X.

S.Royal nuotraukoje krūtų nematyti, tačiau politikė tvirtai laiko iškėlusi vėliavą, o jos atgal vėjo plaikstomi plaukai „simbolizuoja politinę drąsą“, – rašoma žurnalo anonse, paskelbtame prieš penktadienį pasirodysiantį numerį su jos straipsnius „Išdrįsk, pone Prezidente!“.

Segolene Royal
Segolene Royal

Nuotrauka nedelsiant sulaukė internautų pašaipų tinkle „Twitter“; netrukus pasirodė ir kiti šmaikštūs foto montažai, kuriuose S.Royal vaizduojama su tuo pačiu apdaru ir Prancūzijos vėliava.

Viename tokių garsiajame „Titanike“ ją prie širdies glaudžia Leonardo DiCaprio, kitame – ji stovi Bakingamo rūmų balkone, princui Williamui bučiuojant savo sutuoktinę Kate.

Kitoje kompozicijoje prancūzų futbolo komanda pasipiktinusi žiūri, kaip teisėjas S.Royal skiria raudoną kortelę, arba ji žengia šalia buvusio savo partnerio F.Hollande'o, su kuriuo yra susilaukusi keturių vaikų.

Ji tapo vienu labiausiai aptarinėjamų žmonių Prancūzijos „Twitter“ tinkle, daugelis interneto vartotojų šaipėsi iš jos nuotraukos.

„Manau, kad Segolene Royal turėtų atleisti savo viešųjų ryšių patarėją. Ir dar atsiimti atleidimo išmoką“, – parašė @Chob59.

Tačiau būta ir tokių, kurie ją palaikė.

„@RoyalSegolene yra politikė, valstybės veikėja. Ji turi valdžią ir drąsos.. Tiesa, kartais ji erzina, bet yra dora“, – mano @tfsalomon said.

Remiantis žurnalo numerio anonsu, „Parisien“ straipsnyje S.Royal gina savo polinės drąsos viziją sakydama, kad labai svarbu žinoti, kaip „pasipriešinti dominuojančiai ideologijai“.

Ji taip pat palaiko šiuo metu kritikuojamą F.Hollande'ą dėl jo tvirtos pozicijos Malyje, kur šiemet buvo įvestos prancūzų pajėgos, ir Sirijos konflikte.

„Istorija jam bus teisinga“, – rašo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius