Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Prancūzų Žmogus voras įkopė į aukščiausią Malaizijos dangoraižį (nuotraukos)

Prancūzas Alainas Robertas, pramintas Žmogumi voru, antradienį buvo suimtas Malaizijos sostinėje, kai iš trečio karto sėkmingai įkopė į vieną iš dangoraižių dvynių „Petronas Towers“, kurie yra aukščiausi pastatai šioje šalyje, pranešė policija.
Žmogus voras Alainas Robertas Malaizijoje
Alainas Robertas Malaizijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

46 metų vyras į 88 aukštų pastatą pradėjo kopti paryčiais, o dangoraižio apsaugininkai jį pastebėjo tik įkopusį į viršūnę, Kvala Lumpūro policijos vadas Muhammadas Sabtu Osmanas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Mes jį atsivežėme į policijos nuovadą apklausti ir patikrinti paso. Jam gali būti pateikti kaltinimai dėl neteisėto įsibrovimo", – nurodė pareigūnas.

A.Robertas pirmąkart į „Petronas Towers" mėgino įkopti 1997 metų kovo 20 dieną. Antrasis bandymas 2007 metais taip pat buvo nesėkmingas – prancūzas buvo sulaikytas, tačiau vėliau paleistas nepateikus kaltinimų.

Prancūzas buvo pramintas Žmogumi voru, nes kopia į aukštus pastatus nesinaudodamas jokia įranga. A.Robertas yra įkopęs į (Eifelio) bokštą Paryžiuje, taip pat užlipęs ant Auksinių vartų tilto San Fransiske.

452 metrų aukščio dangoraižiai dvyniai „Petronas Towers", kurių statyba buvo baigta 1998 metais, kelerius metus buvo aukščiausi pastatai pasaulyje.

Šiuo metu aukščiausiu pastatu pasaulyje laikomas Taivano sostinėje esantis 509 metrų aukščio dangoraižis „Taipei 101". 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius