Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš teismą stojo programišiai, įtariami pavogę Michaelo Jacksono muzikinius failus

Iš įrašų kompanijos „Sony Music“ programišiai įtariami pavogę didelį kiekį velionio popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono muzikos failų, pirmadienį pranešė su byla susipažinę šaltiniai.
Michaelas Jacksonas
Michaelas Jacksonas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sony“ korporacijos padalinys „Sony Music“ 2010 metais, praėjus metams po garsiojo muzikanto mirties, su M.Jacksono palikimo paveldėtojais pasirašė 250 mln. JAV dolerių sutartį, pagal kurią buvo numatęs išleisti 10 naujų atlikėjo albumų su iki šiol negirdėtomis jo dainomis ir senesniu katalogu.

Penktadienį Didžiojoje Britanijoje prieš teismą stojo du asmenys, kuriems buvo pateikti kaltinimai dėl įtariamo kompiuterinio įsilaužimo. Jie buvo suimti praėjusią gegužę, o kaltinimai jiems pateikti – rugsėjo mėnesį.

Jamesas Marksas ir Jamesas McCormickas jiems pateiktus kaltinimus neigia. Anot Sunkaus organizuoto nusikalstamumo biuro, už užstatą paleisti įtariamieji prieš teismą vėl stos kitų metų sausį.

„Sony Music“ kol kas informacijos apie šią bylą nepateikė. Įrašų pramonės lobistinė grupė IFPI, kol vyksta tyrimas, kalbėti šiuo klausimu taip pat atsisakė. Britų žiniasklaida praneša, kad įsilaužus į sistemą nelegaliai buvo perkelta tūkstančiai įvairaus dydžio muzikinių failų, didžioji dalis kurių priklausė M.Jacksonui.

Nukenčia ne pirmą kartą

Informacija apie šį kompiuterinį įsilaužimą  pasklido praėjus mažiau nei vieneriems metams po kito skandalo dėl kompanijos „Sony“ saugumo sistemos, kai po programišių atakos prieš kompanijai priklausančią pasaulinę sistemą „PlayStation Network“ buvo pagrobti 77 mln. jos vartotojų asmeniniai duomenys.

Vėliau kompanija atskleidė, kad buvo pagrobti 25 mln. vartotojų duomenys iš atskiros kompanijai priklausančios sistemos „Sony Online Entertainment PC“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius