Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princesės Dianos ir princo Charleso neištikimybės: tai kuris išdavė pirmas?

Beveik 30 metų visuomenėje skamba įvairiausios spekuliacijos apie princesės Dianos ir princo Charleso neištikimybes vienas kitam. Dauguma kaltino būtent Charlesą pradėjus romaną su Camilla Parker Bowles, tačiau dabar atsirado informacijos, kad pirmas išdavė ne jis, o būtent princesė Diana.
Princesė Diana, princas Charlesas, Barry Mannake'as
Princesė Diana, princas Charlesas, Barry Mannake'as / Vida Press nuotr.

Liūdnai pagarsėjusiame „Panoramos“ interviu princesė Diana skaudžiais žodžiais atsiliepė jautria tema – poroje esantį dar vieną žmogų: „Na, šioje santuokoje buvome trys, todėl ji buvo šiek tiek perpildyta.“

Anot jos, atsiradusią bulimiją bei savęs žalojimą paskatino princo neištikimybė. Taip pat ir populiariame „Netflix“ seriale „Karūna“ („The Crown“) žiūrovams pateikta, atrodo, galutinė versija – tai Charlesas pirmas ją išdavė.

Tačiau vos prieš kelias dienas į šį ginčą įsitraukė ir dar vienas asmuo, kuris papasakojo apie negirdėtus faktus. Tai – buvęs princesės asmens sargybinis Allanas Petersas, kuris duotame interviu atskleidė, kad princas Charlesas iš naujo užmezgė romantinius santykius su Camilla po to, kai sužinojo apie Dianos artimą ryšį su policijos pareigūnu ir jos apsaugos darbuotoju Barry Mannake, rašo dailymail.co.uk.

Anot A.Peterso, jis pats pranešė princui apie žmonos romaną. Ir nors teiginiai apie B.Mannake nėra naujiena, tačiau A.Petersonas visuomenei pateikė naują įvykių posūkį. Vis dėlto atsirado kalbų, kad buvęs darbuotojas taip elgiasi suprastėjus karalienės Elizabeth II sveikatai, nes mano, kad tokiu būdu priartės prie karaliumi galinčio tapti princo Charleso.

Dauguma mano, kad tokiu būdu šioje istorijoje jis galės pavaizduoti princą kaip nuskriaustąjį, o visuomenė pradės jo gailėti.

„Atrodo neįprasta, kad Allanas Petersas, kuris beveik niekada nekalbėjo apie karališkąją tarnybą, pasirinktų tai daryti dabar ir šia tema. Tai verčia susimąstyti dėl motyvo“, – sakė princesę pažinojęs artimas šaltinis.

Iš tiesų kiti manė, kad A.Peterso prisiminimuose gali būti ir pavydo prieskonių, nes jis nė karto nepratarė jokio žodžio apie princesę nuo savo tarnybos pabaigos 1989 m.

„Populiarus suvokimas, kad Velso princas visą savo santuoką klydo – ir tai tikrai, vienareikšmiškai, nėra tiesa. Pirmasis žmogus, kuris nuklydo, buvo princesė. Jis grįžo pas ponią Parker Bowles, kai sužinojo apie jos romaną su Mannakee“, – pasakojo į pensiją išėjęs A.Petersas.

Vida Press nuotr./Princesė Diana su Barry
Vida Press nuotr./Princesė Diana su Barry

Su princese Allanas dirbo septynerius metus, kai buvo netikėtai pašalintas, tačiau jau tada jis pastebėjo jos keistą elgesį, kai šalia pasirodydavo R.Mannakee. Vyras iš pradžių prisimena Dianos neigimą, kai šis paklausė, ar vyksta kažkas nemalonaus, o tada jam prisipažino – „ji palaikė kažkokius santykius su R.Mannakee“.

Po šio pokalbio į jį kreipėsi dėl savo žmonos sunerimęs princas Charlesas. Jam buvo pasiūlyta pačiam pasikalbėti su princese.

„Na, aš visa tai išbandžiau, ir vienintelis dalykas, kuris, atrodo, ją nuliūdino, yra tai, kad Barry Mannakee grįžta į tarnybą. Ir jei ji taip nusiminusi, Barry gali pasilikti“, – princo Charleso žodžius prisiminė Allanas ir pridūrė, kad po šio sprendimo ir jam pačiam tektų pasitraukti, nes tai pakenktų jo pareigoms.

Vis dėlto gandai apie Dianos ir B.Mannakee artumą sklandė jau seniai. Pasirodo, kai ji iš princo Charleso sužinojo apie Barry tragišką mirtį važiuojant motociklu. Ir tuo metu kartu vykstant į Kanų kino festivalį ji nesulaikomai verkė, draskė drabužius ir raižė savo rankas bei kojas, o atvykus darbuotojams teko iš naujo koreguoti jos chalatą.

Buvo sąmokslo teorijų, kad jo mirtis nebuvo atsitiktinė, o labai gero plano dalis – sakoma, kad karališkieji rūmai norėjo jį nutildyti.

Vida Press nuotr./Princesė Diana ir princas Charlesas nebuvo skirti vienas kitam
Vida Press nuotr./Princesė Diana ir princas Charlesas nebuvo skirti vienas kitam

Po jo mirties Diana atsiliepė apie jį tik pačiais gražiausiais žodžiais ir niekada nieko blogo nepasakė.

„Jis buvo nuostabiausias mano draugas. Buvau laiminga tik tada, kai jis buvo šalia. Taip pat buvau labai laiminga, nes turėjau minčių visko atsisakyti, kad tik išvykčiau gyventi su juo. Ar gali tuo patikėti? Ir jis vis kartojo, kad, jo manymu, tai taip pat gera idėja“, – kartą balso treneriui P.Settelo apie Barry kalbėjo princesė.

Daugelį karališkųjų šeimos darbuotojų jų santykiai su Diana paprasčiausiai erzino. Peraugęs artumas kai kuriems net sukeldavo „gana nejaukius“ jausmus.

„Matėme, kad jai jis patiko. Buvo „Barry tai“ ir „Barry tą“. Bet mes niekada negalėjome įsivaizduoti, kad tarp jų kažkas yra, nes Barry mėgo taukšti... jis būtų tuo pasigyręs“, – sakė viena darbuotoja.

Kaip tik tuo metu princesės Dianos ir Charleso santuoka artėjo prie krizės. Todėl B.Mannakee ne tik buvo geras pašnekovas, bet ir klausytojas. Diana nuolat klausdavo jo nuomonės beveik apie viską. Nors niekada viešai nepaminėjo jo vardo, tačiau buvo sakiusi apie aplinkoje dirbantį žmogų, kurį „labai įsimylėjo“.

Darbuotojai ne kartą matė ją bėgančią į jo glėbį ir verkiančią.

„Aš tiesiog nebegaliu tęsti. Aš tiesiog negaliu“, – nugirstą pokalbį prisiminė rūbų darbuotojas.

Vida Press nuotr./Princesė Diana Angoloje 1997 m.
Vida Press nuotr./Princesė Diana Angoloje 1997 m.

Tokių nutikimų buvo ir daugiau. Pavyzdžiui, 1986 m. liepos 22 d. naktį prieš princo Andrew ir Fergie vestuves, kaip teigiama, Diana pabučiavo savo vaikus prieš miegą ir nuskubėjo į svetainę. Ten jos laukė B.Mannakee. Vienas personalo narys netikėtai įkišo galvą pro duris ir, kaip teigė, matė, kaip jis apsikabino princesę.

Po kelių valandų apie poros elgesį buvo pranešta princui Charlesui, tad neilgai trukus B.Mannakee pareigos buvo nutrauktos. Galima paminėti, kad tai visai ne tokia versija, kurią prisimena buvęs apsaugininkas A.Petersas.

Tuo metu „Mail“ Barry sakė, kad jis buvo perkeltas dėl tokių priežasčių kaip ilgos darbo valandos ir nesilankymas namuose. Prakalbus apie Dianą, jis sakė, kad jie buvo „geri draugai ir nieko daugiau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius