Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princo Harry mylimoji Meghan Markle – atvirai apie tai, ką reiškia būti mišrios rasės moterimi Holivude

Princo Harry mylimoji Meghan Markle savo esė, kurį publikavo britų žurnalas moterims „Elle“, atvirai prakalbo apie sunkumus, su kuriais jai, mišrios rasės moteriai, teko susidurti siekiant surasti savo vietą Holivude.
Meghan Markle su mama Doria
Meghan Markle su mama Doria / „Vida Press“ ir „Instagram“ nuotr.

35-erių aktorė, kurią išgarsino populiarus serialas „Kostiumuotieji“ („Suits“), rodomas jau šeštą sezoną, yra mišrios rasės – jos tėtis yra baltasis, o mama – juodaodė.

Meghan Markle savo esė rašė, kad jau būdama vaikas susidūrė su sunkumais – ji ilgai jautėsi sutrikusi dėl savo mišrios rasės ir nesijautė esanti nei baltoji, nei juodaodė.

Meghan augo rajone, kuriame vyravo baltaodžiai, ir jos mama dažnai būdavo palaikoma jos aukle ar tarnaite. Mergaitė matė, kaip jos motina kasdien susiduria su diskriminacija, ir dažnai jautėsi sutrikusi nežinodama, kas yra ji pati.​

TAIP PAT SKAITYKITE: Princas Harry su Meghan Markle romantiškoje kelionėje po Norvegiją stebėjo Šiaurės pašvaistę

„Buvau per maža, kad suprasčiau, ką tai reiškė mano tėvams, bet galiu pasakyti, kaip tai buvo man – kaip jie sukūrė mane supantį pasaulį tokį, kad aš jausčiausi ne kitokia, o ypatinga. Kai man buvo maždaug septyneri, norėjau lėlių barbių komplekto. Jis vadinosi „Širdies šeima“ ir susidėjo iš lėlės mamos, lėlės tėčio ir dviejų vaikų. Ši tobulos sudėties šeima buvo parduodama tik (atskiruose) komplektuose iš baltų, ir iš juodų lėlių. Neprisimenu, kad būčiau norėjusi kurio nors (komplekto) labiau, aš tiesiog jo norėjau. Kalėdų rytą aš radau savo „Širdies šeimą“: juodą lėlę mamą, baltą lėlę tėtį ir vaikus skirtingų spalvų. Mano tėtis nupirko abu atskirus komplektus ir iš jų padarė mūsų šeimą.“

Meghan Markle žengiant į paauglystę tėvams ją apsaugoti nuo aplinkos poveikio darėsi vis sunkiau. Savo esė aktorė prisiminė septintą klasę, kai mokykloje atlikdama vieną užduoti privalėjo kvadratėliuose varnele pažymėti savo rasę.

Vida Press nuotr./Meghan Markle
Vida Press nuotr./Meghan Markle

„Baltaodis, juodaodis, lotynų amerikietis ar azijietis. Ir štai aš (su savo garbanotais plaukais, strazdanotu veidu, blyškia oda ir mišria rase) žiūriu į tuos punktus, nenorėdama susimauti, bet nežinodama, ką daryti. Galėjai rinktis tik vieną, bet tai reikštų, kad rinkčiausi tik vieną iš tėvų – ir tik vieną savo pačios pusę. Mano mokytoja liepė man pažymėti varnelę prie „baltaodis“. „Nes tu taip atrodai, Meghan“, – sakė ji. Aš padėjau rašiklį. Tai buvo ne ignoravimas, o labiau sutrikimas. Negalėjau savęs prisiversti to padaryti, įsivaizduodama, kaip blogai jaustųsi mano mama, jeigu tai sužinotų. Taigi, aš nieko nepažymėjau. Savo tapatybės vietą palikau neužpildytą – klaustuką, absoliutų nepilnumą – kaip aš ir jaučiausi. Kai tą dieną grįžau namo, papasakojau savo tėčiui, kas nutiko. Jis pasakė žodžius, kurie visada liko su manimi: „Jeigu tai dar kada nors pasikartos, pasirašyk savo pačios punktą“, – prisiminė Meghan Markle.

Tačiau užaugus ir išmokus priimti save aktorei nepalengvėjo – bandydama prasimušti Holivude Meghan Markle susidūrė su naujais sunkumais, mat ji netikdavo nei juodaodžių, nei baltaodžių vaidmenims.

TAIP PAT SKAITYKITE: Princas Harry ir jo mylimoji Meghan Markle pirmą kartą nufotografuoti drauge

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle

Buvau kažkur per vidurį kaip koks etninis chameleonas, kuris nesugebėdavo gauti darbo

„Būti „etniškai neaiškiai“, kaip mane apibrėžė industrijoje, reiškė, kad aš galiu pretenduoti beveik į bet kurį vaidmenį. Galėjau įsikūnyti į lotynų amerikietę, kai vilkėjau raudonai, ir į afroamerikietę, jei apsirengdavau geltonai. Mano spinta buvo pripildyta drabužiais, kuriais vilkėdama galėjau atrodyti rasiškai skirtinga it aštuoniasdešimtųjų „Benetton“ reklamose, – savo esė rašė aktorė. – Deja, tačiau tai nebuvo svarbu. Aš nebuvau pakankamai tamsi juodaodžių vaidmenims ir nebuvau pakankamai šviesi baltaodžių rolėms, tad buvau kažkur per vidurį kaip koks etninis chameleonas, kuris nesugebėdavo gauti darbo“.

Galiausiai Meghan Markle išlaukė tobulo vaidmens seriale „Kostiumuotieji“, kur prodiuseriams visiškai nebuvo svarbi personažo rasė ir išvaizda.

„Kai kuriuose namuose niekada nėra buvę juodaodžių svečių, arba mišrios rasės. Na, dabar mūsų jau yra daug jūsų televizoriuose ir jūsų namuose kartu su jumis. Ir su „Kostiumuotaisiais“, jūs turite Reičel Zein. Negalėčiau labiau dėl to didžiuotis“, – džiaugėsi aktorė.

Vida Press nuotr./Patrickas J. Adamsas ir Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“
Vida Press nuotr./Patrickas J. Adamsas ir Meghan Markle seriale „Kostiumuotieji“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius