Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Princo Harry uošviai: Holivudo profesionalas ir socialinė darbuotoja, kurios protėviai – vergai

Pranešus apie princo Harry sužadėtuves su amerikiečių aktore Meghan Markle, jos gyvenimas imtas narstyti po patį mažiausią kaulelį. O viena iš užsienio žiniasklaidą sudominusių temų – kas tokie yra princo nuotakos tėvai, t.y. jo būsimi uošviai.
Meghan Markle tėvai Thomas Markle'as ir Doria Ragland
Meghan Markle tėvai Thomas Markle'as ir Doria Ragland / „Vida Press“ ir „Scanpix“ nuotr.

Meghan Markle tėvai Thomas Markle'as ir Doria Ragland netrukus po oficialaus pranešimo apie dukters sužadėtuves su princu išplatino bendrą sveikinimą, linkėdami jai ir būsimam žentui „visą gyvenimą trunkančios laimės“.

Aktorė apie savo tėvus ankstesniuose interviu atsiliepdavo vien gražiausiais žodžiais – mamą vadindavo „didžiausiu savo įkvėpimu“, o tėvą – „sunkiausiai dirbančiu tėvu, kokį tik įmanoma įsivaizduoti“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paaiškėjo princo Harry ir Meghan Markle vestuvių vieta ir laikas

Kad Meghan Markle yra mišrios rasės – jos mama juodaodė, o tėtis – baltaodis, žinoma jau seniai, ne paslaptis ir tai, kad jiedu – išsiskyrę. Tačiau dabar karališkosios šeimos gerbėjams vien tokios informacijos apie būsimus princo uošvius nebepakanka, tad užsienio žiniasklaidoje bandoma kaip įmanoma išsamiau nušviesti, kas tokie yra Meghan Markle tėvai.

Įdomu tai, kad Meghan Markle protėviai iš mamos pusės buvo vergai, dirbę medvilnės plantacijose Džordžijoje. 1865 metais JAV prezidentui Abrahamui Lincolnui panaikinus vergiją aktorės protėviai tapo laisvi. Kadangi iki tol vergai turėjo tik vardus, jiems buvo leista patiems susigalvoti pavardes – Meghan Markle proproproprosenelis pasirinko Wisdom pavardę, kas angliškai reiškia išmintį.

Vida Press nuotr./Meghan Markle mama Doria Ragland
Vida Press nuotr./Meghan Markle mama Doria Ragland

O Meghan Markle tėvo giminės medis siekia Jungtinę Karalystę, kurios piliete Meghan neilgai trukus taps. Viena tolima aktorės giminaitė net dirbo Vindzoro rūmuose, kur ateinančią gegužę Meghan ištekės už britų princo!

Meghan Markle mamai Doriai tebuvo 20 metų, kai ji filmavimo aikštelėje (mergina dirbo grimuotojos asistente) Holivude susipažino su 32-ejų Thomu – išsiskyrusiu dviejų vaikų tėvu. Tuo metu Thomas jau buvo padaręs sėkmingą karjerą – jis buvo gerbiamas televizijos operatorius, dirbęs prie populiarių serialų, tokių kaip, pavyzdžiui, „Vedęs ir turi vaikų“, bei rūpinosi tokių svarbių renginių kaip 1984-ųjų olimpiada Los Andžele ar 1986-ųjų „Oskarų“ ceremonija apšvietimu. Jis už savo darbą taip pat buvo apdovanotas „Emmy“ statulėle.

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle vaikystėje su mama Doria
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle vaikystėje su mama Doria

Doria ir Thomas susituokė 1979 metais, o po dvejų metų gimė Meghan. Iš pradžių šeima gyveno gražiame name su vaizdu į jūrą, vėliau persikėlė į nedidelį miestelį Los Andželo apylinkėse.

Mažoji Meghan lankė privačią „Little Red Schoolhouse“ mokyklėlę Holivude, kurią vaikystėje lankė ir kino legenda Elizabeth Taylor, o vėliau mokslus tęsė privačioje katalikiškoje „Immaculate Heart“ mokykloje, kurioje vieni mokslo metai kainavo 15,5 tūkst. JAV dolerių.

TAIP PAT SKAITYKITE: Meghan Markle kraustosi pas princą Harry – Kensingtono rūmai ruošiasi priimti naują gyventoją

„Instagram“ nuotr./Meghan Markle su tėčiu
„Instagram“ nuotr./Meghan Markle su tėčiu

Nors abu buvo nepaprastai atsidavę savo dukrai, tačiau didžiulis Thomo darbo krūvis pakenkė sutuoktinių santykiams – 1986 metais, keli mėnesiai iki šeštojo Meghan gimtadienio, jos tėvai išsiskyrė. Jiedu dalijosi dukters globa – mergaitė darbo dienomis gyvendavo su mama, o savaitgaliais būdavo tėčio namuose. Iki pat šiolei Doria ir Thomas palaiko draugiškus santykius.

Neseniai Doria įgijo magistro laipsnį socialinio darbo srityje (Meghan labai didžiavosi savo mama, kuri brandžiame amžiuje pasiryžo grįžti į universiteto suolą ir krimto mokslus) ir šiuo metu dirba socialine darbuotoja, padedančia žmonėms su psichikos problemomis. Ji taip pat dirba jogos mokytoja.

Na o Meghan Markle tėvas jau išėjo į užtarnautą pensiją ir persikėlė gyventi į Meksiką, netoli JAV sienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius