-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prodiuserių gildija visam gyvenimui panaikino į sekso skandalą įsivėlusio H.Weinsteino narystę

Amerikos prodiuserių gildija (PGA) pirmadienį visam gyvenimui pašalino iš savo narių nešlovę užsitraukusį kino magnatą Harvey Weinsteiną ir pažadėjo, kad jos gretose nebebus toleruojamas lytinis priekabiavimas.
Harvey Weinsteinas
Harvey Weinsteinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Leidiniams „The New York Times“ ir „The New Yorker“ prieš tris savaites atskleidus šio prodiuserio, kaip negailestingo, bauginančio seksualinio grobuonio, veidą, jam nuolat metami vis nauji kaltinimai lytine prievarta.

65 metų Harvey Weinsteiną lytine prievarta ir priekabiavimu jau apkaltino daugiau kaip 50 moterų, tarp jų – tokios žvaigždės kaip Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie ir Mira Sorvino, tačiau jis pats neigia, kad yra prie ko nors lindęs prievarta.

„Atsižvelgdama į plačiai aprašytą p. Weinsteino elgesį, naujiems pranešimams rodantis net dabar, Prodiuserių gildijos nacionalinė valdyba vienbalsiai balsavo už draudimą p. Weinsteinui, visam laikui uždrausdama jam būti PGA nariu“, – sakoma Gildijos pareiškime.

„Šis beprecedentis žingsnis atspindi tą rimtumą, su kuriuo Gildija vertina daugybę pranešimų apie p. Weinsteino smerktino elgesio dešimtmečius. Lytinis priekabiavimas nebegali būti toleruojamas mūsų industrijoje ar Prodiuserių gildijos narių gretose“, – sakoma pareiškime.

Jis buvo paskelbtas daugėjant rimtų kaltinimų Harvey Weinsteinui, kurio filmai yra gavę daugiau kaip 300 „Oskarų“ nominacijų ir laimėję 81 statulėlę.

Hope Exiner d'Amore kaltina Harvey Weinsteiną 8-ajame dešimtmetyje išžaginus ją viešbučio kambaryje, rašoma laikraščio „The New York Times“ pirmadienio straipsnyje. Cynthia Burr tvirtina, kad jis užpuolė ją per vieną susitikimą, kuris baigėsi priverstiniu oraliniu seksu koridoriuje.

Dar viena prodiuserio kaltintoja, šokėja Ashley Matthau, pasirodžiusi viename jo filme, sakė, kad jis 2004 metais užpuolė ją, parvertė ant lovos ir apsižergęs ją masturbavosi.

Šeštadienį žurnalas „The New Yorker“ paskelbė interviu su aktore Annabella Sciorra, kuri už vaidmenį seriale „Sopranai: mafijos kronika“ buvo nominuota apdovanojimui „Emmy“. Ji kaltina Harvey Weinsteiną 10-ajame dešimtmetyje įsiveržus į jos butą ir smurtingai ją išžaginus.

Praėjusią savaitę, kaip rašė „The New York Times“, aktorė Dominique Huett iškėlė bylą, kurioje teigia, kad 2010 metais Harvey Weinsteinas privertė ją atlikti oralinį aktą, o buvusi prodiuserio asistentė Mimi Haleyi spaudos konferencijoje Niujorke pareiškė, kad jis ją buvo užpuolęs 2006 metais.

Niujorko, Los Andželo ir Londono policija patvirtino, kad vykdomi kriminaliniai Harvey Weinsteino veiklos tyrimai.

Magnatas buvo atleistas iš savo kompanijos „The Weinstein Company“ vieno pirmininkų postų ir atsistatydino iš jos valdybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius