-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestuojanti atlikėja Halsey akis į akį susidūrė su siaubu JAV: pataikė guminė kulka, gavo ašarinių dujų

JAV jau ne vieną dieną vykstant protestams, kuriuos sukėlė praeitą savaitę Mineapolio policijos pareigūno Dereko Chauvino nužudytas George’as Floydas, prie aktyvistų virtualiu ar tiesioginiu būdu prisijungė ir žvaigždės. Jos ragino pasirašyti peticijas, aukoti nukentėjusiais besirūpinantiems fondams, taip pat žygiavo mitinguose laikydamos plakatus ar net globojo aršių mitingų centre atsidūrusius sužeistuosius.
Nickas Cannonas, Camila Cabello, Shawnas Mendesas, Emily Ratajkowski, Halsey
Nickas Cannonas, Camila Cabello, Shawnas Mendesas, Emily Ratajkowski, Halsey / Vida Press ir „Instagram“ nuotr.

Praeivių išmaniųjų telefonų kameromis įamžintas pasaulį sukrėtęs įvykis, kai maždaug aštuonias minutes ant kaklo sulaikytam George'ui Floydui klūpėdamas pareigūnas jį nužudė, netruko išplisti internete, socialiniuose tinkluose ir įvairiuose forumuose bei tapo „Black Lives Matter“ demonstracijų visoje šalyje priežastimi.

Policininkas Derekas Chauvinas sulaikytas ir apkaltintas trečio laipsnio žmogžudyste bei netyčiniu nužudymu, tačiau tai neapramino protestuotojų, į gatves JAV miestuose išėjusių siekti teisingumo ir įkvėpti pokyčiams policijos sistemoje.

Kaip skelbė Insider.com, prie protestuotojų gyvai prisijungė ir dainininkė Halsey, socialiniuose tinkluose, kuriuose ją seka milijonai internautų iš viso pasaulio, viešinusi nuotraukas ir tiesioginius komentarus iš Los Andželo. Ji rašė, kad pačiai teko susidurti su nepagrįstu daugelio svajonių vadinamo miesto policijos smurtu.

„Į mus paleido gumines kulkas. Mes neperžengėme linijos. Rankos buvo iškeltos. Nejudėjome. O jie paleido dujas ir kulkas“, – tviteryje šalia nuotraukų iš Los Andželo gatvių rašė atlikėja.

„Nežinau, kaip perteikti šiandienos siaubus, – tęsė ji sekmadienį. – Kariai ir pareigūnai šaudė į klūpančią minią. Savo pusėje neturime daug medikų. Rūpinausi sužeistaisiais, nors neturiu kvalifikacijos. Pralieta tiek daug kraujo. (...)

O jei esate baltieji sąjungininkai, kurie stovės ir šauks, ir priešinsis pareigūnams bei kariams, o tada slėpsis už afroamerikiečių kūnų, kai pradės šaudyti, eikit š***. Jūs nė truputį nesuprantate priekinėse linijose stovinčių afroamerikiečių drąsos. Dėkoju visiems, kas likote.“

View this post on Instagram

It’s become very clear to me that some of you need to see what I’ve seen. Please swipe through this. These pictures and videos don’t even scratch the surface. It’s easy from the comfort of your home to watch looting and rioting on television and condone the violent measures being taken by forces. But what you don’t see is innocent peaceful protestors being shot at and tear gassed and physically assaulted relentlessly. You think it’s not happening, it’s only the “thugs” and the “riots”, right? The police are keeping you safe right? You’re wrong. This is happening everywhere. And innocent people exercising their rights to speech and assembly are facing violence and abuse of power. With all of our medical professionals being CONSUMED and EXHAUSTED with Covid, there is little to no medical attention available. I have first hand treated men women and children who have been shot in the chest, the face, the back. Some will lose vision some have lost fingers. I have been covered in innocent blood. My father is a black man. My mother is an EMT. This week I had to put those two associations together in ways that have horrified me. This is NOT a virtue signaling post. But I HAVE to show you what I am witnessing with my own eyes. With Trump’s decision today to enforce the mobilization of armed forces on our own citizens, this has escalated beyond your privilege and comfort to not care. Please care. We are begging you to care. This is war on Americans. This is everyone’s problem. Everyone’s. #BLACKLIVESMATTER

A post shared by halsey (@iamhalsey) on

Mišrioje šeimoje gimusi 25-erių atlikėja proteste dalyvavo su buvusiu mylimuoju ir artimu draugu atlikėju Yungblud.

„Asmeniška padėka Yungblud, kuris neprisidengęs bėgo į kulkas, kad į saugią vietą nė negalvodamas partemptų sužeistuosius“, – tęsė Halsey.

Taip pat skaitykite: Internautai išjuokė nevykusį didžėjaus Davido Guettos bandymą pagerbti George'ą Floydą

Protestų epicentre JAV gyvenanti Neringa Šiaudikytė neslepia baimės: „Mes nežinome, kuo tai baigsis“

Tame pačiame Los Andžele protestuojančius palaikė ir kita garsi atlikėja Ariana Grande. Apsirūpinę „Black Lives Matter“ plakatais ir apsauginėmis kaukėmis, ji žygiavo drauge su bičiuliu Dougu Middlebrooku ir vaikinu Daltonu Gomezu, rašė Insider.com.

Popmuzikos žvaigždė skatino žiniasklaidą dėmesį atkreipti ne tik į aršią, bet ir taikią protestų pusę.

„Valandos ir mylios taikių protestų vakar, kurie sulaukė trupučio arba jokio dėmesio. Per visą Beverli Hilsą ir vakarų Holivudą mes skandavome, žmonės pypsėjo ir kartu sveikino“, – mintimis tviteryje dalijosi 26-erių Ariana Grande.

Pasak Dailymail.co.uk, taikiame proteste Majamyje dalyvavo ir šiuo metu ten laiką leidžiantys atlikėjai Shawnas Mendesas (21) ir Camila Cabello (23). Prieš tai juodu savo asmeninėse socialinių tinklų paskyrose pasidalijo nuorodomis į peticijas.

„Mums reikia pokyčių, negalime sau leisti tylėti, negalime turėti visuomenės, kuriai nerūpi kitų skausmas“, – rašė dainininkė.

„Man darosi negera. Girdint (George’o Floydo) pagalbos prašantį balsą, sukrečia iki pat kaulų ir tai drasko širdį“ – pridūrė Shawnas Mendesas.

Tarp aktyvistų buvo galima sutikti ir reperį Chance the Rapper. Gimtojoje Čikagoje atlikėjas gatvėse protestavo prieš policijos naudojamą smurtą ir neteisingus neginkluotų afroamerikiečių vyrų nužudymus, rašo Newsweek.com. Ketvirtadienį suorganizuotame mitinge reperis prisiminė paties bauginančius susidūrimus su teisėsauga.

„Manau, dauguma į mane žiūri kaip į daug pinigų turintį žmogų, tą, kuris turi įtakos, galios ir nesusiduria su problemomis, bet man vis dar atsiranda potrauminis streso sindromas po susidūrimų su pareigūnais. Man į nugarą buvo įremti keliai“, – sakė Chance the Rapper.

Netylėti ir veikti visus skatino ir Beyonce (38). „Reikalingas teisingumas George’ui Floydui. Tapome jo mirties vidury dienos liudinininkais. Esame sugniuždyti ir pasišlykštėję. Negalime normalizuoti šio skausmo“, – sakė ji instagrame paviešintame vaizdo įraše, kreipdamasi į visų rasių žmones.

„Per daug sykių matėme žiaurius žudymus ir jokių pasekmių. Taip, kažkas buvo apkaltintas, bet iki įvykdyto teisingumo dar toli“, – tęsė ji.

Tuo tarpu Jennifer Lopez ir Lady Gaga bei kitos žinomos asmenybės priminė savo sekėjams apie būtinus pokyčius politikoje ir paragino dalyvauti ateinančiuose prezidento rinkimuose.

„Ilgą laiką žinojome, kad prezidentas Trumpas susimovė. Jam priklauso galingiausios pareigos pasaulyje, tačiau jis nepasiūlo nieko, išskyrus neišmanymą ir išankstinį nusistatymą, toliau atiminėjant gyvybes iš afroamerikiečių. Žinojome, kad jis kvailys ir rasistas nuo tada, kai pradėjo eiti pareigas. Jis skatina sistemą, kuri įsišaknijusi rasizme ir rasistinėje veikloje, ir mes visi matome, kas vyksta. Laikas pokyčiams“, – rašė Lady Gaga.

Socialiniuose tinkluose akimirkomis iš protestų įvairiuose JAV miestuose dalijosi kitos juose dalyvavusio garsios asmenybės – aktorius Timothee Chalametas, Nickas Cannonas, atlikėjai Madison Beer, Machine Gun Kelly, Tinashe, Kehlani ir modelis Emily Ratajkowski.

Jų gerbėjai dėkingi, kad savo balsus ir auditorijas žinomi žmonės naudoja siekdami pokyčių kovoje su rasizmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius