Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Reaguodamas į skandalą, Tomas Cruise’as grąžino jam įteiktas „Auksinių gaublių“ statulėles

Reaguodamas į šiuo metu „Auksinių gaublių“ laureatus renkančią Holivudo užsienio spaudos asociaciją (HEPA), aktorius Tomas Cruise’as grąžino jam įteiktas šias prestižines statulėles, rašo „The Hollywood Reporter“.
Tomas Cruise'as 1997 m. „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremonijoje
Tomas Cruise'as 1997 m. „Auksinių gaublių“ apdovanojimų ceremonijoje / Vida Press nuotr.

„Auksinius gaublius“ Tomas Cruise’as laimėjo 1990 ir 1997 m. už pagrindinio aktoriaus vaidmenį atitinkamai filmuose „Gimęs liepos 4-ąją“ ir „Džeris Magraivas“ bei 2000 m. už geriausią antraplanio aktoriaus vaidmenį filme „Magnolija“.

HFPA skandalo centre atsidūrė po detalios „Los Angeles Times“ publikacijos apie tai, kad organizacijoje, kurią sudaro 87 tarptautiniai žurnalistai ir kurie renka „Auksinių gaublių“ laureatus bei nugalėtojus, nėra nė vieno juodaodžio asmens.

Praeitą savaitę HFPA nariai balsavo už pritarimą siūlomoms reformoms, kurios atkreipia dėmesį į įvairovės trūkumą ir kitas etines problemas, tačiau dauguma Holivudo atstovų, įskaitant „Time’s Up“ ir viešųjų ryšių firmos pabrėžė, kad minimos reformos apima nepakankamai problemų.

Su HFPA laikinai bendradarbiavimą nutraukiančios paskelbė ir „Netflix“ bei „Amazon Studios“, o kanalas NBC pranešė netransliuosiantis 2022 m. apdovanojimų ceremonijos tol, kol nebus įgyvendinti organizacijos planai, o tai gali užtrukti.

Šiek tiek anksčiau nei Tomas Cruise’as nepritarianti HFPA paskelbė aktorė Scarlett Johansson, nominuota net keturiems „Auksiniams gaubliams“. Ji ragino Holivudą „atsiriboti“ nuo HFPA.

Tuo tarpu kitas „Auksinio gaublio“ laureatas Markas Ruffalo pranešime teigė: „Dabar metas žengti žingsnį ir ištaisyti praeities klaidas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas