-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusų aktyvistai atakavo Leonardo DiCaprio instagramą: prašo išgelbėti Baikalo ežerą

Vienas iš žinomiausių Holivudo aktorių Leonardo DiCaprio (44) dažnai pasinaudoja savo asmeniniu instagramu, kad galėtų visuomenę skatinti rūpintis planeta. Tačiau pastaruoju metu po jo įrašais komentuoja Rusijos piliečiai, kurie prašo žvaigždės atkreipti dėmesį į Baikalo ežero likimą.
Leonardo DiCaprio
Leonardo DiCaprio / „Scanpix“ nuotr.

Norėdami išsaugoti Sibire esantį Baikalą, aktyvistai pradėjo atakuoti „Oskarą“ pelniusio aktoriaus asmeninę „Instagram“ paskyrą. Komentaruose socialinio tinklo vartotojai rašo tik rusų kalba. Tokiu būdu jie siekia atkreipti žvaigždės dėmesį, kad šis paremtų Baikalo ežero kampaniją.

Baikalo ežeras laikomas Unesco paveldo objektu, nes yra pats seniausias ir giliausias ežeras pasaulyje. Visgi kampanijos šalininkai ir „Pasaulio gamtos fondas“ įsitikinę, kad ežeras, kurį rusai praminė „Sibiro perlu“, turi realią grėsmę būti užterštas ir sulaukti brakonierių.

„Scanpix“ nuotr./Baikalo ežeras
„Scanpix“ nuotr./Baikalo ežeras

Panašu, kad aktorius Rusijoje turi ir savitą pravardę – „Levuška“. Todėl nenuostabu, kad pagalbos prašoma būtent šiuo vardu.

„Levuška! Išgelbėk mūsų Baikalą! Mes tavęs to prašom vardan visos Rusijos!“, – rašė vienas socialinio tinklo vartotojas.

Komentarai su pagalbos šauksmais atkeliauja iš specialiai tam sukurto instagramo profilio, kuris skatina aktyvistus komentuoti po aktoriaus įrašais. Anketa sukurta apžvelgti Ulan Udės miesto regiono naujienas, į kurių akiratį pateko ir pats Baikalo ežeras.

Visgi rusai į aktorių kreipiasi ne šiaip sau, jis pastaraisiais metais paaukojo milijonus eurų aplinkai apsaugoti. Šiuos pinigus aktorius skyrė per savo paramos fondą „Leonardo DiCaprio Foundation“, kurį įkūrė 1998 metais.

Aktorius ne vieną kartą minėjo, kad klimato kaita yra didžiausia problema, su kuria šiomis dienomis susiduria jaunimas.

Nors žvaigždė šiuo metu naujo filmo „Kartą Holivude“ įkarštyje, kuriame vaidino kartu su aktoriais Bradu Pittu ir Margot Robbie, tačiau vis tiek nepamiršta rūpintis pagrindinėmis planetos problemomis. Akivaizdu, kad aktyvistai šį laiką puikiai išnaudojo komentarais dėl pagalbos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius