Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Blair – apie jai diagnozuota išsėtinę sklerozę: gydytojai manė, kad tai leukemija

Žinoma aktorė Selma Blair paatviravo apie 2018 metais jai nustatytą ligą. Po ilgai trukusios nežinios jai gydytojai diagnozavo išsėtinę sklerozę, tačiau, pasirodyta, prieš tai ilgai manyta, kad ji serga leukemija.
Selma Blair
Selma Blair / Scanpix nuotr.

Selma Blair nevengia atvirai pasakoti apie traumuojančią vaikystę, įskaitant seksualinę prievartą, alkoholizmą ir fizinį skausmą, kuris, kaip dabar žino, buvo ankstyvas išsėtinės sklerozės požymis.

„Turėjau daugybę simptomų, kurie rodė, kad sergu išsėtine skleroze, – apie ankstyvuosius ligos požymius 49 metų aktorė pasakojo „Today“. – Tačiau gydytojai manė, kad man leukemija. Tai buvo netiesa, bet man nuolatos buvo būdingas aukštas karščiavimas“.

„Vaikystėje negalavimai buvo susiję, – pridūrė ji. – Tikrai žinau, kad būdama 23-ejų jau sirgau ja (išsėtine skleroze – red. past.). Ji tikrai buvo čia labai ilgai“.

Tačiau Selmai Blair autoimuninė liga buvo diagnozuota tik 2018 m. Žvaigždė yra pasakojusi, kad kojų tirpimas per mados šou signalizavo, jog su jos kūnu vyksta kažkas negero.

„Nejaučiau žemės ir negalėjau pakelti kairės kojos", – yra rašiusi ji „Instagram" tinkle.

Tada po šešių mėnesių S.Blair buvo nustatyta tiksli diagnozė – išsėtinė sklerozė. Tai lėtinė nervų sistemos liga, kai imuninė sistema pažeidžia nervų skaidulų apsauginį apvalkalą. Ilgainiui liga gali paūmėti ir pasireikšti įvairiais simptomais, įskaitant tirpimą, regos ir kalbos sutrikimus, nuovargį ir skausmą.

Nors vaistų nuo šios ligos nėra, įvairūs gydymo būdai gali padėti. S.Blair buvo atlikta chemoterapija ir kamieninių ląstelių transplantacija, apie kurią ji išsamiai papasakojo savo dokumentikoje „Introducing, Selma Blair".

Joje rodoma, kaip aktorė prisitaiko prie naujų gyvenimo būdų, atskleidusi savo išsėtinės sklerozės diagnozę.

Apie šią moterį kamuojančią sunkią ligą prabilti viešai ji nusprendė dėl to, kad žmonės nemanytų, jog viešumoje ji rodosi apsvaigusi. Taip gali pasirodyti dėl ligos simptomais laikomų nevalingų jos judesių ar nerišlios kalbos.

„Nenorėjau, kad žmonės manytų, jog esu apsvaigusi, nes esu dėl to žinoma, – juokaudama pasakojo S.Blair. – Šiuo metu alkoholio nevartoju ir labai tuo didžiuojuosi. Taigi, tokia ta priežastis. Geriau, kad žmonės galvotų, jog „Ji kada nors atsisės į neįgaliojo vežimėlį“, nei kad laiką leidau prie baro.“

Visą tą laiką žinoma moteris neprarado geros nuotaikos, o apie savo ligą, jos progresą ir bendrą savijautą nuolat informuodavo sekėjus socialiniame tinkle. Šiandien Selma jau yra pasiekusi remisiją.

„Skausmas vis dar jaučiamas", – sakė ji. „Esu remisijoje, man neatsiranda naujų pažeidimų. Vis dar turiu, žinote, tam tikrų smegenų pažeidimų ir kitų dalykų, bet man viskas gerai. Esu dėkinga, nes man sekasi daug geriau".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius