Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 03 08 /09:27

Sasekso hercogų interviu netikėtumai: nuo antro vaiko lyties atskleidimo iki nesutarimų su Catherine paaiškinimo

Vos tapusi britų karališkosios šeimos dalimi Meghan Markle sužinojo, ką teks išbraukti iš kasdienio gyvenimo: jokių asmenukių ir autografų dalijimo, taip pat jokių nuogų kojų. Tačiau labiausiai buvusią aktorę varžė apribota žodžio laisvė. Todėl vos tik Sasekso hercogai pranešė apie planus atsiskirti nuo karališkosios šeimos, Meghan pasijuto išsilaisvinusi, rašo Eonline.com.

„Nekantrauju tapti viso to dalimi, – anksčiau ji sakė Emily Ramshaw, su kuria kalbėjosi apie socialinio teisingumo reformas ir kitus politinius klausimus, apie kuriuos draudžiama turėti nuomonę tiems, kurie priklauso karališkajai šeimai. – Taip pat naudotis savo balsu taip, kaip pastaruoju metu, negalėjau.“

Savo laisve dalytis nuomone buvusios Karališkosios Didenybės Meghan Markle ir princas Harry pasinaudojo kovo 7 d. susėsdami išskirtiniam interviu su kaimyne Oprah Winfrey.

„Esu pasiruošusi kalbėti“, – sakė hercogienė.

Kviečiame susipažinti su svarbiausiomis pokalbio ištraukomis.

Meghan nenutuokė, koks gyvenimas jos laukia…

Apie britų karališkąją šeimą Meghan žinojo, tačiau monarchijos struktūros net po pažinties su princu Harry smulkiau nenagrinėjo, o ir išnaršyti visą internetą, siekiant išsiaiškinti, į kur veliasi, pagundos jai nekilo.

„Niekada neskaičiau apie savo vyrą internete. Nebuvo prasmės, nes viskuo, ką turėjau žinoti, su manimi jis dalijosi. Tiesa? Na, viskuo, ką, manėme, aš turėjau žinoti“, – sakė Meghan.

Pasirodo, pora neskyrė daug laiko ir būsimų atsakomybių aptarimui. „Nevisiškai supratau, koks tai darbas. Ką reiškia būti karališkosios šeimos nariu? Kokios tavo pareigos?“ – tęsė hercogienė, kuriai pirmas susitikimas su būsima kasdienybe įvyko susipažįstant su pačia karaliene.

Susitikimas su Elizabeth II nebuvo suplanuotas iš anksto. Meghan Markle ir princas Harry pietavo su Sarah Ferguson ir princese Eugenie (Meghan ją pažinojo dar prieš susipažindama su princu), kai sužinojo, kad namuose po mišių bus galima sutikti ir Elizabeth II.

Pirmas klausimas, kurį po tokios žinios žmonai uždavė princas Harry, buvo „Ar žinai, kaip daryti reveransą?“ – pritūpti atiduodant pagarbą. Nustebusi, kad ši taisyklė galioja ir neformalioje aplinkoje, Meghan ir Harry puolė repetuoti.

Žinoma, kaip pirmą kartą, hercogienės pritūpimas buvo per gilus, nors Meghan teigia, kad tos akimirkos neprisimena. Toliau pokalbis su karaliene, kaip sakė ji, buvo lengvas ir malonus.

Mes iš tikrųjų nematėme, kaip Meghan ir Harry tapo sutuoktiniais

Taip, princas Harry ir Meghan Markle iš tikrųjų susituokė ne tą įsimintiną 2018 m. gegužės 19 d., o trimis dienomis anksčiau. Kad ir kaip smagu planuoti vestuves, kurias stebės milijoninė minia, neribojant biudžeto, pora troško intymios ceremonijos, todėl, kaip teigė Oprah, jie paskambino arkivyskupui ir pasakė, kad nori tik jiems dviem skirtų vestuvių.

Nesutarimai tarp Meghan ir hercogienės Catherine

Prieš pat karališkąsias vestuves pasirodžiusiuose pranešimuose buvo teigiama, kad Meghan savo elgesiu pravirkdė hercogienę Catherine. Šiame interviu moteris tikino, kad nutiko atvirkščiai – tai pastaroji pravirkdė Meghan.

„Nesakau to, norėdama ką nors paniekinti, buvo tikrai sunku, bet ji (Kate Middleton – red.) dėl kažko buvo nusiminusi ir tai pripažino, atsiprašė, atsiuntė gėlių bei laišką. Ji pasielgė taip, kaip būčiau pasielgusi pati, jei sužinočiau, kad kažką įskaudinau – ne tik prisiimčiau atsakomybę“, – tęsė buvusi aktorė.

Oprah Winfrey pabandė iš Meghan išgauti, dėl ko Kate Middleton teko atsiprašyti. Ji užsiminė apie vestuvių ceremonijoje dalyvavusių gėlių mergaičių sukneles.

„Tai mane pravirkdė ir užgavo jausmus. Maniau, kad tomis dienomis iki vestuvių nebuvo gerai elgtis bet kaip, kaip elgėsi visi kiti, tačiau reikėjo stengtis palaikyti, žinant situaciją dėl mano tėčio ir kitų dalykų“, – pasakojimą tęsė ji ir pabrėžė, kad hercogienė Catherine jos atsiprašė ir ji jai atleido. Tačiau šios istorijos niekaip nenorėjo paleisti britų žiniasklaida – po pusmečio ji vėl buvo aptarinėjama pirmuosiuose puslapiuose, neleidžiant Catherine paneigti to, kas skelbiama.

„Niekas jai neleido paneigti, kad ne aš pravirkdžiau, nes Kate geras žmogus. Daug galvoju apie tą supriešinimą, juk jei mylite mane, neturite nekęsti jos. Arba jei mylite ją, nebūtina neapykantos jausti man“, – sakė Sasekso hercogienė.

Meghan jautėsi neapsaugota ir tildoma

Prieš apsigyvendama Jungtinėje Karalystėje Meghan dirbo, buvo nepriklausoma. Prisijungusi prie karališkosios šeimos ji sutiko su joje galiojusiomis taisyklėmis, iš kurių viena – į bet kokį žiniasklaidos klausimą atsakyti dviem žodžiais – jokio komentaro. Žinoma, kad moteris sutiko su tokiomis sąlygomis, mat karališkoji institucija jai pažadėjo viską, apsaugą taip pat.

Žiniasklaidos Meghan neskaitė, tačiau su jos turiniu supažindindavo draugai, paskambindavę ir pasiteiraudavę, ar moteris žino, ką apie ją rašo. Hercogienė jiems atsakydavo nesijaudinti, mat ji bus apsaugota.

„Tačiau po labiausiai aptarinėtų vestuvių intensyvaus planavimo viskas pradėjo blogėti. Supratau, kad ne tik neturiu apsaugos, bet kad jie yra linkę meluoti, jog apsaugotų kitus šeimos narius, tačiau nenori atskleisti tiesos tam, kad apsaugotų mane su vyru“, – sakė Meghan.

Lemtingu įvykiu tapo be paliovos publikuojami tekstai apie jos ginčą su Kembridžo hercogiene, kurie, pasak pačios Meghan, tapo jos asmenybės naikinimo pradžia. „Jie žinojo, kad tai melas. Pamaniau, jei jie to nesustabdys, ką mes darysime?“ – kalbėjo ji.

Pokalbiai apie Archie odos spalvą

2019 m. gegužę gimus Archie paaiškėjo, kad jam nebus suteiktas karališkas titulas. Pasirodo, tai nusprendė ne berniuko tėvai – šiuo klausimu jie jokios įtakos neturėjo. Labiau nei tai šokiravo Meghan spėjimai, jog viena iš titulo nesuteikimo sprendimo priežasčių buvo Archie odos spalva. Pasirodo, pirmojo Meghan nėštumo metu buvo „nerimaujama ir kalbama apie tai, kokios spalvos bus vaiko oda“.

Norėdama pasitikslinti, Oprah Winfrey pertraukė Meghan. Ji atskleidė, kad Harry turėjo keletą pokalbių su šeimos nariais, Oprah žodžiais, dėl to, „kokio tamsumo“ bus Archie oda.

„Galimai. Ir dėl to, ką tai reikštų ir kaip tai atrodytų“, – tęsė Meghan, nors atskleisti, su kuo apie tai kalbėjo Harry, pora nenorėjo, mat tai gali jiems labai pakenkti.

Omenyje turėdama pokalbius, kuriuose Meghan Markle nedalyvavo, Oprah dar kartą pasiteiravo: „Ar jiems kėlė nerimą, jog vaikas gali būti per daug tamsus ir tai gali sukelti problemų? Ar taip sakai?“

„Negalėjau pasitikslinti, kodėl, tačiau, jei darai tokią prielaidą, manau, galima taip sakyti“, – teigė hercogienė.

Dar kartą buvo patikslinta, kad ji ir Harry prie sprendimo nesuteikti Archie princo titulo neprisidėjo. Tai taip pat reiškė, kad berniukui be titulo „nebus užtikrinta apsauga“.

Bauginančios mintys

Buvo naktų, kai nėščia ir nuolat su patyčiomis susidurianti Meghan niekaip negalėdavo atsikratyti pačių baisiausių minčių. Tuo metu moteriai buvo gėda prisipažinti, o dar nemaloniau – kalbėtis apie tai su Harry, žinant, kokias netektis jis išgyveno, tačiau hercogienė žinojo, kad jei apie tai nekalbės, mintys virs realybe. Meghan Markle turėjo omenyje vėlai naktį jos galvą aplankančias mintis apie savižudybę.

„Tiesiog nebenorėjau gyventi. Tai buvo labai aiški, tikra bei bauginanti nuolatinė mintis“, – sakė moteris, maniusi, kad tai išspręstų visas problemas.

Išsigandusi tokių minčių, ji papasakojo vyrui, o tada ir vyriausiam jos komandos nariui. Moters prašymas kreiptis pagalbos į profesionalus buvo atmestas dėl to, kad tai pakenks institucijos įvaizdžiui.

„Tą pokalbį pamenu lyg jis buvo vakar. Jie pasakė „Užjaučiu ir suprantu, kaip tai blogai, bet nieko negaliu padaryti, kad tave apsaugotume, kadangi nesi šios institucijos apmokamas darbuotojas“, – prisiminė Meghan, kuri jau kitą dieną dalyvavo pokylyje.

„Megxit“ priežastis

Oprah Winfrey taip pat norėjo išsiaiškinti vieną iš auktualiausių klausimų. Tai kodėl nuo karališkosios šeimos atsiskyrė Harry ir Meghan?

„Palaikymo ir supratimo trūkumas, – sakė Harry, omenyje turėjęs tiek britų žiniasklaidą, tiek jau ne kartą minėtą instituciją. Princas taip pat paneigė gandus, kad apie tai vyriausiai šeimos narei – Elizabeth II – jis nepranešė iš anksto. – Niekada taip nepulčiau savo močiutės. Per daug stipriai ją gerbiu.“

Porai gims…

Laukdamiesi pirmagimio Archie, Meghan Markle ir princas Harry nenorėjo sužinoti kūdikio lyties iš anksto. Tačiau šį kartą viskas kitaip. Šią vasarą berniukas taps vyresniuoju broliu sesei. Taip, Sasekso hercogienė laukiasi mergaitės.

Atskleidęs, kad turės ir sūnų, ir dukrą, princas Harry neslėpė džiaugsmo. Na, o vedėjos pasiteiravus, ar planuoja dar gausesnį būrį vaikų, jis pridūrė: „Savo šeimą turime. Žinai, tuoj mes būsime keturiese, turime du šunis ir tai nuostabu.“

Po netikėto Harry ir Meghan sprendimo persikelti gyventi į Šiaurės Ameriką buvusi televizijos aktorė kai kuriuose britų žiniasklaidos puslapiuose buvo vaizduojama kaip užsispyrusi, išlepinta manipuliatorė, o pora buvo pliekiama kaip neatsakinga ir savanaudiška, nes nusprendė pasitraukti iš karališkųjų pareigų.

Dvi valandas trukęs interviu JAV televizijos karaliene tituluojamai Oprah Winfrey yra atviriausias ir išsamiausias pasakojimas apie karališkosios šeimos vidaus reikalus nuo 1995 metais Harry motinos princesės Dianos duoto interviu, kuriame ji papasakojo apie byrančią santuoką su jo tėvu, sosto įpėdiniu princu Charlesu.

36 metų Harry atskleidė, kad jo šeima smarkiai susiskaldžiusi. Princas sakė, kad jį iš tiesų nuvylė, kaip su ta situacija tvarkėsi tėvas.

Tačiau jis taip pat sakė, kad tėvas Charlesas ir vyresnysis brolis princas Williamas yra supančioti monarchijos taisyklių.

„Jie negali pasitraukti ir dėl to jaučiu didžiulę užuojautą“, – kalbėjo princas.

Skelbiama, kad Oprah pardavė šį interviu JAV transliuotojui CBS už 7–9 mln. JAV dolerių, tačiau išsaugojo tarptautines teises į medžiagą, laikinai pasotinsiančią visame pasaulyje juntamą apetitą informacijai apie šimtmečių senumo britų monarchiją ir jos problemas.

Kur pranešti ir ieškoti pagalbos
Jei reikia skubios pagalbos
Skambinkite pagalbos telefonu 112
Jei esate savižudybės krizėje, arba ieškote pagalbos kitam
Jei patyrėte smurtą
Jei reikalinga emocinė (psichologinė) pagalba telefonu, arba internetu
Jei esi vaikas ir tau reikalinga pagalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius