Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sharon Stone atskleidė, kad buvo patyrusi insultą: teko iš naujo išmokti kalbėti ir vaikščioti

Holivudo žvaigždė Sharon Stone (59 m.) naujame interviu atskleidė patyrusi insultą – jos padėtis buvo tokia rimta, kad medikai apskritai abejojo ar ji išgyvens. O atsigavus garsiai moteriai teko mokytis gyventi iš naujo – kalbėti, vaikščioti, rašyti ir apskritai daryti viską, kas iki tol, atrodo, nereikalavo jokių pastangų.
Sharon Stone
Sharon Stone / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip rašo portalas „Daily Mail“, „Esminio instinkto“ žvaigždė insultą patyrė dar 2001-aisiais, kai jai buvo tik 43-eji, tačiau visus tuos 17 metų ji savo didžiausią gyvenimo dramą sugebėjo išlaikyti paslaptyje.

Dabar Sharon Stone sako, kad patirtas insultas visiems laikams pakeitė jos gyvenimą ir požiūrį į daugelį dalykų.

Atsiverti garsią aktorę paskatino dokumentinis filmas „My Beautiful Broken Brain“, kuris ją labai sujaudino ir priminė pačios patirtus išgyvenimus.

„2001-aisiais aš patyriau insultą ir devynias dienas trukusį kraujo išsiliejimą į smegenis – tai pakeitė mano gyvenimą visiems laikams. Man davė tik penkių procentų tikimybę išgyventi“, – atsivėrė ji.

Aktorė taip pat papasakojo, kad po insulto prarado visos kairės kūno pusės funkcijas – tai reiškia, kad po to jai ne vienus metus reikėjo iš naujo mokytis visiškai įprastų, kasdienių dalykų, tokių kaip vaikščiojimas, valgymas, skaitymas ir t.t.

„Kai grįžau namo iš ligoninės, praktiškai negalėjau paeiti. Mano klubai buvo nestabilūs. Negalėjau matyti kairiąja akimi ir girdėti kairiąja ausimi, – pasakojo Sharon Stone. – Savo vardo nepajėgiau parašyti beveik trejus metus. Negalėjau priversti savo rankos klausyti, ką sako smegenys, taigi teko iš naujo išmokti skaityti ir rašyti. Iš naujo turėjau išmokti ir kalbėti. Prireikė ne vienų metų, kad vėl jausčiau savo kairiąją koją, bet galiausiai jausmas sugrįžo.“

Vida Press nuotr./Sharon Stone 2001 metais, keli mėnesiai prieš insultą
Vida Press nuotr./Sharon Stone 2001 metais, keli mėnesiai prieš insultą

Nieko nuostabaus, kad insultas paveikė ir aktorės karjerą – kai jautėsi pakankamai atsigavusi grįžti į darbą, ji iš pradžių ėmėsi tik nedidelių epizodinių vaidmenų televizijos serialuose. Tačiau net ir tai buvo nelengva – po insulto aktorė prarado regimąją atmintį, tad iš pradžių nežinojo, kaip išmokti savo žodžius.

Laimei, dabar Sharon Stone sako besijaučianti puikiai ir pilnai fiziškai atsigavusi, tačiau jos patirtis paskatino visai kitomis akimis pažvelgti į gyvenimą bei jo trapumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius